Formule 1 bij Ziggo | seizoen 2022

Formule 1 bij Ziggo

Lees hier het laatste nieuws over Formule 1 bij Ziggo

Dit seizoen 2021 geniet je als Ziggo klant nog volop van Formule 1 op Ziggo Sport. De strijd tussen Hamilton en Verstappen is écht losgebarsten: wie wordt er dit jaar wereldkampioen? Voor het seizoen 2022 heeft het Scandinavische NENT bekendgemaakt de uitzendrechten te hebben. Wat betekent dat voor Ziggo Sport? Dat lees je hier.

Publicatie: 17 juni 2021 | Update: 31 augustus 2021

Ziggo Sport en Formule 1: al jaren een team

In 2015 lanceerden we de zender Ziggo Sport: de sportzender met de mooiste live sporten, gratis voor Ziggo klanten. Dit was ook het jaar dat Max Verstappen zijn debuut maakte in Formule 1. Doordat we Formule 1 ineens toegankelijk maakten voor een groot publiek konden veel fans genieten van het oranjesucces van Max.  

En met het jaar groeide de populariteit van Formule 1. Naast live races, kwalificaties en trainingen kijken veel fans ook naar programma’s als Formule 1 Café. Dit seizoen keert Formule 1 zelfs terug naar Nederland met de Dutch GP.

Formule 1 in 2022

Het Scandinavische NENT heeft aangekondigd dat ze vanaf de start van het nieuwe Formule 1 seizoen in 2022 de uitzendrechten hebben. Formule 1 wordt dan beschikbaar via hun streamingsdienst Viaplay. Dit betekent niet dat Viaplay de enige mogelijkheid is om Formule 1 te volgen. F1 TV Pro blijft beschikbaar in Nederland. Ook zal er een aantal races gratis te zien zijn voor Nederlandse fans. Details hierover zijn nog niet bekend. 

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragenWe updaten deze pagina wanneer er meer nieuws bekend is.   

Ziggo Sport: dé sportzender van Nederland

Ziggo Sport is de sportzender van Nederland vol met zinderende sporten. Voor racefans is er naast Formule 1 natuurlijk NASCAR & IndyCar racing. En nieuw op Ziggo Sport vanaf 2022: MotoGP, Moto2 en Moto3! Daarnaast is er een groot aanbod van internationaal voetbal (o.a. Premier League, La Liga, Serie A, Champions League), tennis, golf, nationale teams van hockey, basketbal, handbal, volleybal, Six Nations rugby, Diamond League atletiek en nog veel meer moois om in de komende jaren van te genieten.  

Updates Ziggo Sport

Deze competities zijn nieuw of verlengd bij Ziggo Sport:

Nieuw

 Ligue 1
  MotoGP, Moto2 en
      Moto3 (2022)
 BNXT League (2022)

Verlengd

 IndyCar series
 Formule E
 Six Nations Rugby

 

Benieuwd naar het programma van het huidige Formule 1-seizoen? Bekijk de Formule-1 kalender.

Veelgestelde vragen

De Formule 1-rechten verhuizen vanaf het nieuwe seizoen in 2022 naar NENT. We zijn er trots op dat de fans Formule 1 zo lang hebben kunnen volgen via Ziggo Sport. De tarieven voor de uitzendrechten van Formule 1 zijn in de afgelopen 9 jaren zo sterk gestegen, dat ze voor Ziggo Sport helaas niet meer te behouden waren. 

Het verlies van Formule 1 vinden we heel jammer, maar gelukkig is Ziggo Sport veel meer dan Formule 1. Ziggo Sport is dé sportzender van Nederland met zinderende sporten als internationaal voetbal (Premier League, La Liga, Serie A, Champions League en nieuw: Ligue 1), ATP-tennis, alle golf toernooien, nationale teams van hockey, basketbal, handbal, volleybal, 6 Nations rugby, Diamond League atletiek, NASCAR & IndyCar racing en nog veel en veel meer moois om nu en in de komende jaren van te genieten. 

Lees meer over Ziggo Sport.

Ziggo klanten met Ziggo Sport Totaal kunnen tot het einde van dit jaar kosteloos gebruik maken van F1 TV Pro. Dat is inbegrepen in het Ziggo Sport Totaal abonnement. De streamingsdienst F1 TV Pro blijft beschikbaar in Nederland. Wat dit voor Ziggo klanten betekent is nog niet bekend. Klanten met een gratis abonnement ontvangen later dit jaar meer informatie.

We streven ernaar om onze klanten een zo breed en gevarieerd mogelijk contentaanbod te leveren op het gebied van sport, nieuws en entertainment. We zijn en blijven altijd in contact met (nieuwe) aanbieders van kwalitatieve en aantrekkelijke content. Hoe Ziggo klanten vanaf de start van het nieuwe seizoen in 2022 naar Formule 1 kunnen kijken is nu nog niet bekend. 

Update datum: 17 juni 2021 | Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over het nieuwe Formule 1-seizoen. Zodra we meer weten, vermelden we het uiteraard op deze pagina. 

Formule 1 seizoen 2021

Formule 1-overzicht

Een zinderend seizoen 2021 vol Formule 1 beleef je live op Ziggo Sport. Bekijk het programma via de Formule 1-kalender. Of wil je meer weten over Formule 1 bij Ziggo? Check dan het handige overzicht.

Ziggo Sport

Van Formule 1 tot tennis en van Europees topvoetbal tot het beste golf. Beleef je favoriete sporten live op Ziggo Sport, dé sportzender van Nederland. Gratis op kanaal 14.

Ziggo Sport Totaal

Wil je nog meer Formule 1 zien? Op de kanalen van Ziggo Sport Totaal zijn tijdens de trainingen, kwalificaties en races extra beelden te zien. En met F1 TV Pro in het pakket zie je live-feeds van de pitlane, onboard camera's, lap times en een driver tracker.