Volg Dafne in de Diamond League

Volg Dafne in de Diamond League

De opwarmer voor het WK-atletiek

Dafne Schippers is goed bezig in de Diamond League. De tweevoudig wereldkampioene heeft haar eerste overwinning op de 200 meter al op zak. Kan ze deze vorm vasthouden in aanloop naar het WK?

Bekijk hieronder het uitzendschema van Ziggo Sport. Niet thuis, maar wil je geen seconde missen van de sprints van Dafne? Dat kan, met Ziggo GO!

Gepubliceerd: 24 juni 2019

In de Diamond League-wedstrijden meten de atleten zich in aanloop naar het WK in september met de wereldtop. Doet de 26-jarige Utrechtse het dus goed in de Diamond League, dan maakt ze goede kansen bij het WK in Doha waar ze haar titel op de 200 meter verdedigt.

Val van de trap

Schippers viel eerder dit jaar thuis van de trap en liep daarbij een blessure aan haar rug op. Kan ze haar rug op tijd rechten en haar vorm terugvinden? In juli komt Schippers nog drie keer in actie in de Diamond League.

Op 5 juli loopt de atlete de 100 meter in Lausanne. Ze zal er dan extra op gebrand zijn om haar teleurstellende race in Rabat afgelopen juni, waar ze vijfde werd, te verbeteren. De limiet voor deelname aan het WK op deze afstand (11,24 seconden) heeft ze bovendien nog niet gehaald.

In Lausanne neemt ze het onder anderen op tegen de Britse Europees kampioene Dina Asher-Smith, die haar dit seizoen op de 200 meter al eens te snel af was in Stockholm.

Schippers vs. Thompson

Een week later, op 12 juli is het tijd voor de 200 meter in Monaco; de afstand waar ze in 2015 en 2017 wereldkampioen werd. En op 21 juli staat nog de 100 meter op het programma in Londen. Daar is dan ook de olympische kampioene Elaine Thompson uit Jamaica van de partij. Komt er 30 jaar na dato eindelijk iemand in de buurt van het record van de Amerikaanse Florence Griffith-Joyner (10,49)? 

Programma Diamond League 2019

Datum

Wedstrijd

Tijd

Pakket

Kanaal

Vrijdag 12 juli

Monaco, live

20.00 – 22.00 uur

Ziggo Sport

Kanaal 14, gratis voor Ziggo klanten

Zaterdag 20 juli, dag 1 Londen, live 15.00 - 17.00 uur Ziggo Sport Totaal Kanaal 406

Zondag 21 juli, dag 2 (met Dafne Schippers)

Londen, live

15.00 – 17.00 uur

Ziggo Sport

Kanaal 14, gratis voor Ziggo klanten

* Ziggo Sport kanaal 14 is beschikbaar voor alle klanten met digitale tv.
** Ziggo Sport Totaal kijk je met een apart abonnement.

Onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk voor het meest actuele overzicht in de Ziggo Sport tv-gids.

Meer Ziggo Sport: