Dafne in Doha

Dafne in Doha

Schippers sprint eerste 200m van het seizoen

EVENEMENT IS GEWEEST
Diamond League, Doha, Qatar
05 mei 2017, 17.44 uur
Dafne Schippers heeft zich goed voorbereid op het nieuwe atletiekseizoen. In het na-olympische jaar richt ze zich op grote atletiekwedstrijden. De strijd in Doha, Qatar, zie je live bij Ziggo Sport Totaal.

Het eerste grote toernooi: Doha

De eerste grote internationale krachtmeting op een van haar favoriete individuele nummers is de 200 meter tijdens de Diamond League in Doha, Qatar. Het toernooi zie je live bij Ziggo Sport Totaal. Op 5 mei zijn haar grootste concurrenten er ook bij, zoals Olympisch sprintkampioene Elaine Thompson, Veronica Campbell-Brown en Marie-Josee Ta Lou. Shelly-Ann Fraser-Pryce is zwanger en moet daarom het sprintseizoen van 2017 missen. Qatar staat niet bekend om de koude omstandigheden. Naar verwachting is het tijdens deze Diamond League-wedstrijd 26 tot 34 graden.

Dafne in training

Schippers bereidde zich intensief voor op het outdoorseizoen 2017. Ze sloeg er zelfs het indoorseizoen van afgelopen winter voor over. Lange trainingsstages in Zuid-Afrika en Florida vormden de kern van haar voorbereiding. Warme oorden allebei, want warmte zorgt sneller voor warme spieren en een sneller herstel. En natuurlijk de mogelijheid om de hele winter buiten te trainen en wat langere afstanden te kunnen lopen om ook de inhoud te vergroten. Op haar eigen weblog vertelde Schippers dat ze al aantoonbare trainingsresultaten heeft geboekt.

Hoogtepunten in 2017

Wat staat er na Doha op het programma? Veel races tijdens Diamond League-toernooien, die Dafne overigens niet allemaal gaat lopen. In Nederland is ze op 11 juni te bewonderen tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. Daar komt ze uit op de 100 meter. Hoogtepunt van het seizoen is voor de atletiekwereld vanaf 4 augustus in ieder geval het WK Atletiek in Londen.

image Geen brug te ver

Geen brug te ver

13 mei is een bijzondere dag voor Utrecht en voor Dafne Schippers. Dan opent ze in de stad officieel de naar haar vernoemde brug van Oog in Al naar het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Ze is er erg trots op, want wie heeft er al op haar 24ste een brug naar zich vernoemd?

Bijzonder aan de Dafne Schippersbrug is dat het een loop- en fietsbrug is. Auto’s kunnen er dus niet overheen. Past goed bij de atlete. Als je de brug te voet over gaat, zou dat natuurlijk eigenlijk alleen rennend mogen.