Overslaan en ga naar inhoud

Je nieuwe aansluiting

We staan te trappelen om een spiksplinternieuwe kabel bij je aan te leggen. Het liefst doen we dat vandaag al, zodat je meteen high speed internet. Heb je al een aansluiting aangevraagd? Check dan hieronder de route naar je kabelaansluiting. Als je nog geen aanvraag hebt gedaan, helpen we je graag op weg.

Regel je aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons op 088 716 59 00 (normaal tarief).

Een zakelijke aansluiting nodig?

Bel Ziggo Zakelijk op 088 121 28 35 (normaal tarief) of laat je gegevens achter voor een persoonlijk advies.

Kabelaansluiting: van start tot finish

De doorlooptijd van een aansluiting is 4 tot 16 weken. In het beste geval leggen we de nieuwe kabel binnen 4 weken bij je aan. Helaas zijn we bij bodemonderzoek en vergunningen afhankelijk van andere partijen: gemeenten en provincies. In dat geval duurt het langer.

Nieuwe aansluiting bij Ziggo
Nieuwe aansluiting bij Ziggo
Nieuwe aansluiting bij Ziggo

Veelgestelde vragen

Natuurlijk kan dat. Bel 088 717 20 50 en geef het adres door waar je het installatiepakket wilt ontvangen.

Je krijgt binnen 7 dagen een ontvangstbevestiging. Heb je die na een week niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar orderhandlingbuild@vodafoneziggo.com of bel 088 717 20 50.

Voor vragen neem je contact op met de uitvoerende Ziggo aannemer in jouw gebied: BAM, CIAG, Allinq of Circet. Contactgegevens vind je in de e-mails die je van de aannemer hebt gekregen.

Wij geven de aannemer van Ziggo opdracht om de aansluiting aan te leggen. Welke partij dit is, verschilt per regio. We werken samen met Allinq, CIAG, BAM en Circet. De Ziggo aannemer coördineert en plant de werkzaamheden en is jouw aanspreekpunt gedurende de aanleg.

Het verschilt per gemeente of een vergunning moet worden aangevraagd. Dit hangt af van de hoeveelheid meters, de plek en de duur van de opbreking van de openbare grond. Gemeenten en provincies kunnen op deze manier rekening houden met evenementen, bereikbaarheid voor veiligheidsdiensten, onderhoud en openingstijden van winkels. Een vergunningsprocedure duurt gemiddeld 4 tot 12 weken.

De Ziggo aannemer onderzoekt de bodem om zijn werknemers te beschermen tegen schadelijke stoffen. Als vervuiling wordt vermoed, is een bodemonderzoek wettelijk verplicht. Zijn er schadelijke stoffen, dan moet de aannemer maatregelen nemen. Deze maatregelen hebben voor jou geen verdere consequenties. Een bodemonderzoek duurt gemiddeld 5 tot 7 weken.