Verbeter je tv-ervaring met deze tips

Gelukkig heeft een tv-probleem vaak een simpele oorzaak én oplossing. Met deze tips los je het zelf op.

TV tips

Bekabel je apparaat

De ideale verbinding met je Mediabox Next of Next Mini is met de internetkabel. Sluit deze rechtstreeks aan op je wifi-modem. Zo geniet je van de snelste en meest stabiele verbinding. 

Gebruik altijd internetkabels van hoge kwaliteit: minimaal CAT5e. 

Geef je wifi-versterkers een goede plek

Afstandsbediening werkt niet?

Misschien staat de tv dan niet op de juiste bron (source). 

Zet de mediabox of Next Mini en de televisie aan. Klik een paar keer op Source, AV of Input. De naam van de knop is per afstandsbediening anders. Selecteer hier de HDMI-ingang van je televisie die verbonden is met je mediabox of Next Mini. 

Ook handig om te weten

Koppel je afstandsbediening aan je tv

Dat is wel zo handig. Je kunt ook je soundbar of receiver aan je afstandsbediening koppelen. Zo heb je nog maar één afstandsbediening nodig.

TV tips

Beeldproblemen of een foutmelding?

Heb je strepen door op je tv of een blokkerig beeld? Of krijg je een foutcode op je scherm? Zoek per foutcode op wat je kan doen om dit probleem te verhelpen.

TV tips

Niet alle zenders voor iedereen?

Wil je dat niet iedereen in huis alle zenders kan zien? Dan kun je een kinderslot instellen of de zenders vergrendelen. Ook kun je per zender een leeftijdsgrens instellen. 

TV tips

Lukt het niet? We schieten te hulp

Ben je een nieuwe klant en lukt het niet om je mediabox of Next Mini zelf te installeren? Geen zorgen. Met onze Ziggo Installatiehulp ben je zeker van de hulp die je nodig hebt. Onze monteur komt gratis bij je langs en zorgt ervoor dat je snel je lievelingsprogramma’s kunt kijken.

TV tips

Heb je problemen met je wifi?

Ook om alles uit je modem en wifi te halen hebben we handige tips.