Foutcode 6010

De Mediabox XL is offline en kan geen verbinding maken met ons netwerk.

Bekijk het display van de Mediabox XL

Zit de stekker in het stopcontact en staat de aan/uit-knop op aan? Kijk dan op het display van de mediabox. Brandt het offline lampje lampje boven de klok die op de voorzijde te zien is? Ga dan verder naar de volgende stap. 

Brandt er geen offline lampje en is de klok wel te zien? Dan is er een verbinding met Ziggo, maar dan gaat er iets anders mis. Wil je ons dan even bellen?

Offline lampje Ziggo Mediabox XL

Herstart de mediabox

Zet je mediabox voor tenminste 10 seconden uit en weer aan met de aan-uitknop op de achterkant van het apparaat. Je kunt ook de stekker uit het stopcontact halen. Wacht vervolgens enkele minuten totdat de mediabox volledig is opgestart.

Pas de energiestand aan

De energiestand bepaalt hoe diep de mediabox in stand-by gaat als je hem niet gebruikt. Hoe dieper in stand-by, hoe minder stroom het apparaat verbruikt. Maar daardoor kan het ook langer duren voordat er verbinding is met ons netwerk. Gelukkig kun je zelf een andere energiestand kiezen waardoor de mediabox sneller uit stand-by komt. Dat voorkomt ook foutcodes zoals deze.

Zo pas je de energiestand van de Mediabox XL aan:

  • Druk op de Menuknop van je afstandsbediening.
  • Ga naar Opties.
  • Selecteer Voorkeursinstellingen en druk op OK.
  • Selecteer Energieverbruik in stand-by en druk op OK.
  • Selecteer Hoog en druk op OK.

Is er een andere storing?

Staat de energiestand op hoog en heeft het herstarten van de mediabox de foutcode nog niet opgelost? Sluit je Mediabox XL dan rechtstreeks op de hoofdaansluiting aan. Door rechtstreeks aan te sluiten weet je of de storing van buiten komt of ergens in huis wordt veroorzaakt. Controleer de aansluiting

Blijft het probleem bestaan?

Heb je alles geprobeerd, maar blijft het probleem hardnekkig? Dat is balen. We gaan je natuurlijk helpen om het probleem op te lossen. Neem daarvoor contact met ons op. Vermeld daarbij de foutcode en geef ook aan welke van bovenstaande instructies je hebt uitgevoerd om het probleem te verhelpen.

Vraag het de Community

Klanten en specialisten helpen je alles uit onze producten te halen. Samen weten we meer!

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.

Vraag het de Community

Klanten en specialisten helpen je alles uit onze producten te halen. Samen weten we meer!

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.