Foutcode CS2004

Deze foutcode krijg je te zien wanneer er een probleem is met het signaal van de coaxkabel. Op deze pagina kun je  stap voor stap op zoek gaan naar de oorzaak...

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet. Ideaal als tijdelijke oplossing terwijl je bezig bent met een oplossing.

1. Controleer of er een storing is

Het kan zijn dat er een storing is, of gepland onderhoud. Als dat het geval is, is geduld de oplossing.
Vul hieronder je postcode en huisnummer in. Je ziet zo of er een storing bekend is of onderhoudswerkzaamheden zijn.

Is er een storing bekend? Wacht dan even totdat de storing is verholpen. Herstart hierna de mediabox door tien seconden de stroom eraf te halen. En kijk of het dan wel lukt.

2. Zit de coaxkabel nog op z'n plek?

coaxkabel

Het kan zijn dat de coaxkabel niet meer goed vast zit. Bijvoorbeeld omdat je er tegenaan gestoten hebt met stofzuigen of door het verschuiven van de box. Check daarom aan de achterzijde van de mediabox of de coaxkabel nog stevig vast zit. Druk de coaxkabel goed aan.

Controleer vervolgens of de andere kant van de kabel ook stevig aangesloten is in de aansluiting in de muur.

3. Herstart de mediabox

Zet je mediabox voor tenminste 10 seconden uit en weer aan met de aan-uitknop op de achterkant van het apparaat. Als je mediabox geen aan-uitknop heeft, kun je ook de stekker uit het stopcontact halen en 10 seconden later weer terug doen. Wacht vervolgens enkele minuten totdat de mediabox volledig is opgestart.

4. Heb je een signaalversterker?

Vaak zijn er meerdere televisie aansluitingen in huis. Of zit er grote afstand zit tussen de hoofdaansluiting en een televisie aansluiting. In die gevallen gebruik je meestal een signaalversterker.

Controleer op de versterker of het "power lampje" brandt. Als dat niet zo is en de versterker is wel op het stopcontact aangesloten, is de versterker kapot. Vervang deze dan voor een nieuw exemplaar.

5. Zie je de foutcode op 1 of op meer kanalen?

Zie je de foutcode op slechts één zender? Dan is de kans heel groot dat het probleem wordt veroorzaakt door een aansluiting in huis. Controleer daarom alle radio en tv aansluitingen.
CS2004 wordt geregeld veroorzaakt door 1 of meerdere kabels die niet aan de minimale kwaliteit voldoen die tegenwoordig nodig is. Als dat in orde is, kijk dan of er geen televisiekabel in een aansluiting zitten zonder dat er een televisie of radio op aangesloten is.

Alle aandachtspunten bespreken we op een aparte pagina:

6. Zap naar een andere zender

Als je de kabels hebt gecontroleerd, zap dan naar een aantal andere zenders.
Zie je foutcode CS2004 op alle zenders behalve NPO 1, NPO 2, NPO 3 en Ziggo Sport? Dan is er mogelijk iets niet goed gegaan bij een frequentiewijziging in je regio. Dit is gelukkig simpel opgelost met het opnieuw ophalen van het zenderaanbod.
 

7. Zenderaanbod opnieuw ophalen

In Mijn Ziggo kun je je zenderaanbod herstellen. Als je dit doet, zal het opnieuw naar je mediabox worden gestuurd. In de meeste gevallen verhelpt dit het probleem. Volg onderstaande stappen of gebruik de Mijn Ziggo app.

  1. Zet de televisie op NPO1 en laat deze aanstaan.
  2. Ga naar Mijn Ziggo  of gebruik de Mijn Ziggo app.
  3. Kies onder Producten voor Televisie.
  4. Onder de kop Mijn digitale ontvanger(s) klik je op de link "Zenders en pincode herstellen".
  5. Op de pagina die hierna verschijnt zie je Zenderaanbod ophalen.
  6. Klik op de button "Opnieuw ophalen".

Het zenderaanbod wordt nu opnieuw opgehaald. Zap na 15 minuten naar het kanaal waar de foutcode in beeld kwam. Als het goed is, heb je nu weer beeld.

8. Helpt dit niet?

Alles geprobeerd, maar het probleem blijft? Dat is balen. Neem contact met ons op dan helpen we je graag verder. Vermeld daarbij de foutcode en geef ook aan welke van bovenstaande instructies je hebt uitgevoerd om het probleem te verhelpen.

Vraag het de Community

Klanten en specialisten helpen je alles uit onze producten te halen. Samen weten we meer!

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.