De tv-gids van de Ziggo Mediabox XL blijft leeg

Heb je een Mediabox XL en laadt de interactieve tv-gids niet? De gids op zwart is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig kun je dat probleem eenvoudig zelf verhelpen. Hier leggen we uit hoe je dat doet.

Zo zorg je dat de tv-gids weer gevuld wordt

Je kunt de Mediabox XL dwingen om de Elektronische Programmagids (EPG) opnieuw te laden. Dat laden duurt ongeveer een kwartier, waarin je geen tv kunt kijken via de mediabox. Houd daar dus rekening mee voor je begint.

1. Zet de Mediabox XL uit en weer aan

Je begint door de mediabox even helemaal van de stroom af te halen. Dit doe je met de aan-/uitknop aan de achterkant. Je kunt ook de stekker even uit het stopcontact halen. Wacht tien tellen voor je hem weer aanzet.

Heb je ook een Extra Mediabox XL? Zet deze dan stand-by.

door de Horizon te herstarten, herlaadt de guide

2. Zet de Mediabox XL even aan

Het duurt heel even voor je de tijdsaanduiding weer ziet op de Ziggo Mediabox XL. Zet de mediabox daarna een paar minuten aan. Dat doe je deze keer gewoon met de afstandsbediening. 

3. Zet de Mediabox XL op stand-by

Zet nu de mediabox op stand-by door hem weer uit te zetten met de afstandsbediening. Wacht twintig minuten. De mediabox zal dan automatisch de informatie voor de tv-gids opnieuw laden.

4. Gebruik de tv-gids weer zoals je gewend bent

Nadat je twintig minuten hebt gewacht, kun je de Mediabox XL weer aanzetten en de tv-gids gebruiken zoals je gewend bent.

Tip

De tv-gids wordt geladen door de Mediabox XL wanneer deze stand-by staat. Haal de box dus niet van de stroom wanneer je hem niet gebruikt. Zet de box in stand-by als je hem niet gebruikt. 

Lees meer over stand-by en energieverbruik

Kijk ook op onze Community voor informatie over dit onderwerp.

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo