Overslaan en ga naar inhoud
True Detective

True Detective

Serie 2014 • 4 seizoenen • IMDb-score: 8,9

 

De serie True Detective dompelt je onder in de wereld van misdaadmysteries, waar doorgewinterde detectives er alles aan doen om complexe zaken op te lossen. Er zijn inmiddels vier seizoenen, met ieder seizoen een nieuwe zaak én nieuwe detectives. Deze serie mag je niet missen! Dus waar wacht je nog op? Duik in de zaken van True Detective.

Alles over de serie True Detective

Beleef True Detective op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 7 juni 2024

In de hoofdrol: o.a. Vince Vaughn, Colin Farrel en Rachel McAdams  
Bedenkers: Nic Pizzolatto en Issa López    
Prijzen: o.a. Primetime Emmy Awards en een BAFTA 

True Detective trailer

Het verhaal van True Detective

True Detective is een anthologieserie, met in elk seizoen een nieuw verhaal. Hierdoor kun je moeiteloos instappen in welk seizoen je maar wilt. Elk seizoen gaat over twee nieuwe detectives die zich storten op een nieuwe zaak.

Ontdek de persoonlijke en professionele geheimen van de personages en voel de spanning stijgen, terwijl het verhaal zich op meesterlijke wijze ontrafelt. True Detective laat de detective in jou naar boven komen! 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

True Detective seizoenen

Seizoen 1
In 1995 is er een bizarre rituele moord op een prostituee gepleegd. 17 jaar later pakken de detectives van deze zaak, Rustin Cole (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson), het onderzoek opnieuw op. De zaak lijkt namelijk verband te houden met enkele andere onopgeloste zaken die over moorden en vermiste personen gaan. 

Seizoen 2
Wanneer de corrupte stadsmanager Ben Caspere op een bizarre manier verdwijnt, staat een belangrijk ontwikkelingsplan op zijn kop. Volg detectives Colin 'Ray' Velcoro (Colin Farrell) en Antigone 'Ani' Bezzerides (Rachel McAdams) tijdens het oplossen van deze zaak. Terwijl beroepscrimineel Francis 'Frank' Semyon (Vince Vaughn) crimineel geld in het project van Caspere had geinvesteerd en daarom gelijktijdig zijn eigen onderzoek begint.

Seizoen 3

Ga mee naar het Ozarkgebergte, waar detectives Wayne Hayes (Mahershala Ali) en Roland West (Stephen Dorff) een gruwelijke misdaad onderzoeken, die draait om de verdwijning van twee kinderen. In dit derde seizoen van True Detective komen drie verhaallijnen uit verschillende tijdsperiodes samen. 

Seizoen 4
In Ennis, een afgelegen stadje op de Poolcirkel in Alaska, storten rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) zich op een nieuwe zaak. Deze zaak draait om de verdwijning van acht onderzoekers van het Tsalal Arctic Research Station. Wanneer hun naakte, bevroren lichamen op een afstand van het centrum worden gevonden, neemt de zaak een mysterieuze wending.

Seizoen 5
Inmiddels is het bevestigd dat er ook een vijfde seizoen aankomt!

Prijzen & awards

De populaire misdaadserie True Detective heeft zichzelf stevig imiddels bewezen als een ware meester in het creëren van spanning. Door de ijzersterke kwaliteit heeft de serie onder andere de volgende prijzen en awards gewonnen:

  • Maar liefst 5 Primetime Emmy Awards in 2014 
  • American Cinema Editors, USA - Best Edited One-Hour Series for Non-Commercial Television 2015 
  • Television Critics Association Awards - Outstanding Achievement in Movies, Miniseries and Specials 2014
  • Writers Guild of America, USA - Drama Series 2015
  • Crime Thriller Awards, UK - Best International TV Drama 2014

Leuke weetjes over True Detective

Wist je dat... de acteurs die de twee detectives uit seizoen 1 spelen (Woody Harrelson en Matthew McConaughey), in het echte leven vrienden zijn?

Dat de eerste aflevering van True Detective seizoen 4 de best bekeken eerste aflevering van een HBO-original was sinds Band of Brothers (2011)? De premiere van seizoen 4 werd namelijk door 2 miljoen kijkers gekeken.

Dat het eerste seizoen van True Detective bekendstaat om de authentieke en nostalgische sfeer? Dit komt o.a. doordat dit seizoen bijna volledig op Kodak film (analoog) werd geschoten. 

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht