Overslaan en ga naar inhoud
Black Mirror Seizoen 7

Black Mirror Seizoen 7

Het zevende seizoen komt eraan!

 

Fans van Black Mirror opgelet! Netflix heeft namelijk aangekondigd dat het zevende seizoen er aankomt. In 2025 kunnen we zes compleet nieuwe afleveringen van de dystopische serie verwachten. Een exacte releasedatum is op dit moment nog niet bekend. Lees hieronder alles wat we tot nu toe over het nieuwe seizoen van Black Mirror weten.

Wat we weten over Black Mirror seizoen 7

Beleef Black Mirror op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 3 mei 2024

Op 14 maart 2024 heeft Netflix bevestigd dat er zes nieuwe afleveringen van Black Mirror aan staan te komen. De streaminggigant deed dit met een cryptisch bericht op X, met daarin de woorden "hip hip hooray" en een kort filmpje waarin we "six new stories" zien laden en dat eindigt met een veelzeggend "2025"

Over wat we inhoudelijk van Black Mirror seizoen 7 mogen verwachten, is op het moment van schrijven nog weinig bekend. In het zesde seizoen maakten we bijvoorbeeld kennis met een nieuw concept, waarbij de retro-afleveringen 'Beyond the Sea' en 'Demon 79' zich in het verleden afspeelden. Het blijft nog even spannend of dit concept in het zevende seizoen behouden blijft.

Wat we wel weten, is dat er in het zevende seizoen van Black Mirror voor het eerst een vervolgaflevering te zien zal zijn. Het gaat hier om het vervolg op de populaire aflevering 'USS Callister' uit 2017. In deze openingsaflevering van het vierde seizoen, zagen we hoe Robert Daly zijn collega's kloonde om ze vervolgens te kunnen misbruiken in zijn videogame. De synopsis van het vervolg is als volgt: "Robert Daly is dead, but for the crew of USS Callister, their problems are just beginning.", wat natuurlijk van alles kan betekenen.

Bedenker Charlie Brooker heeft tot slot laten weten dat hij nog genoeg nieuwe concepten voor Black Mirror in petto heeft. Zo liet hij al eens eerder vallen dat een musical-aflevering en een animatie-aflevering tot de mogelijkheden behoren. Dat belooft veel goeds!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Black Mirror Seizoen 7 Trailer

Er is op dit moment nog geen beeldmateriaal van Black Mirror seizoen 7 naar buiten gebracht. Dus is er ook nog geen officiële trailer. De teaser die Netflix als aankondiging naar buiten heeft gebracht, die kun je hieronder alvast bekijken.

Waar gaat Black Mirror over?

De serie 'Black Mirror' is bedacht door Charlie Brooker en was in 2011 voor het eerst te zien op het Britse Channel 4. Inmiddels bestaat de serie uit zes seizoenen, met in totaal 27 afleveringen en is deze na het tweede seizoen (in 2015) naar Netflix verhuisd. Black Mirror is een anthologieserie, waarbij elke aflevering een opzichzelfstaand verhaal heeft.

Doordat Black Mirror een anthologieserie is, kun je de afleveringen op iedere willekeurige volgorde kijken. Een van de terugkerende thema's binnen de serie is het gebruik van technologie in de nabije toekomst en de moraliteit die hieraan verbonden is. 

De populairste Black Mirror afleveringen zijn San Junipero (seizoen 3) en USS Callister (seizoen 4). USS Callister won o.a. meerdere Primetime Emmy Awards, terwijl San Junipero o.a. een BAFTA Award won.

Er zijn tot slot regelmatig bekende acteurs in Black Mirror te zien, zoals Jon Hamm (bekend van Mad Men) in de aflevering 'White Christmas', Salma Hayek in de aflevering 'Joan is Awful' en Miley Cyrus in de aflevering 'Rachel, Jack and Ashley Too'.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht