Overslaan en ga naar inhoud
Emily in Paris

Emily in Paris

Serie 2020 • 4 seizoen • IMDb-score: 6,9

 

Ontdek het sprankelende leven van Emily Cooper, een Amerikaanse marketeer met een grote passie voor mode. Ze kan haar geluk niet op als ze de kans krijgt haar carrière voort te zetten bij een groot marketingbureau in Parijs. Ondanks alle pracht en praal in de stad van de liefde, loopt Emily tegen verschillende persoonlijke en professionele uitdagingen aan. Deze romantische komedieserie biedt een frisse kijk op culturele verschillen en de problemen die hierbij komen kijken. Lees hier alles over de Netflix-serie Emily in Paris!

Alles over de serie Emily in Paris

Beleef Emily in Paris op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 3 juli 2024

In de hoofdrol: Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu en Ashley Park 
Bedenker / Regie: Darren Star    
Unieke locaties in Parijs waar de serie gefilmd is: o.a. L’Atelier des Lumières, de tuinen van het Palais-Royal, Café de Flore, La Maison Rose en Palais Garnier
Genre: Komedie, romantiek, drama

Emily in Paris trailer

Het verhaal van de serie Emily in Paris

De altijd enthousiaste Emily Cooper (Lily Collins) is een echte fashionista en werkt bij een typisch Amerikaans marketingbureau, dat net het chique Franse bureau Savoir heeft overgenomen. Emily heeft haar leven helemaal op orde in het bruisende Chicago. Dan blijkt haar manager onverwacht zwanger te zijn, en wordt Emily verzocht in haar plaats naar Parijs te gaan om te zorgen voor een soepele fusie tussen de twee kantoren. Emily twijfelt even, maar stapt uit haar comfortzone en verhuist naar dé modestad.

Ze begint vol goede moed aan haar nieuwe taak, maar dat verandert snel wanneer ze tegen verschillende problemen aanloopt. Ze merkt bijvoorbeeld dat haar Amerikaanse achtergrond erg botst met de Franse cultuur van haar nieuwe collega’s, Julien (Samuel Arnold) en haar baas Sylvie Grateau (Philippine Leroy-Beaulieu). Uiteraard zaten zij niet te wachten op, in hun ogen, ordinaire Amerikaanse ideeën. En dat Emily nauwelijks een woord Frans spreekt, maakt haar nog minder populair. 

Gelukkig vindt ze al snel steun bij haar collega Luc (Bruno Gouery). Hij toont medeleven en vindt het niet eerlijk hoe iedereen op kantoor Emily belachelijk maakt. Daarnaast bouwt Emily een hechte vriendschap op met Mindy (Ashley Park), een Parisienne die oorspronkelijk uit Shanghai komt en een passie voor zingen heeft. Tijdens hun wandelingen door de straten en parken van Parijs bespreken ze hun frustraties onder het genot van croissants.

Emily moet aan het begin van haar tijd in Parijs erg wennen aan haar omgeving en haar kleine Franse kamer. Totdat ze haar nieuwe buurman Gabriel (Lucas Bravo) tegenkomt en op slag verliefd is. Er is alleen een klein probleem. Gabriel heeft al een relatie met Camille (Camille Razat). En laat het nou net zo zijn dat Emily bevriend is geraakt met deze echte Française. 

Emily raakt verwikkeld in een wereld vol romantiek, drama en vriendschappen. En alsof dat nog niet genoeg is, moet ze zichzelf ook nog bewijzen bij Savoir met verschillende marketingcampagnes voor grote merken. 

De serie bestaat uit vier seizoenen boordevol humor, romantiek en very fashionable outfits. De serie schetst een romantisch beeld van het leven in Parijs en dat zorgt voor een heerlijk feelgood effect. Deze serie wil je zeker bingen!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Emily in Paris seizoenen

Seizoen 1
Emily Cooper krijgt de kans om te werken bij het bekende marketingbureau Savoir in Parijs. Hoewel ze worstelt met culturele verschillen en taalbarrières, bouwt ze verschillende vriendschappen op in de stad van de liefde. Maar wat begon als een mooie carrièrestap, verandert al snel in een rollercoaster van emoties, drama en romantiek.

Seizoen 2
Emily bevindt zich in een ingewikkelde situatie nu Camille op de hoogte is van haar affaire met Gabriel. Ze probeert zich te focussen op haar werk, maar dat lukt moeilijk. Emily krijgt namelijk een nieuwe liefde in haar leven: Alfie. De knappe Britse expat is niet op zijn mond gevallen en zorgt voor veel veranderingen in het leven van Emily. Daarnaast krijgt ze met nog meer drama te maken wanneer ze in Saint Tropez aan een marketingcampagne werkt. Naast alle veranderingen in haar liefdesleven, moet Emily ook nog een lastige keuze maken over haar werk.

Seizoen 3
Een jaar nadat Emily van Chicago naar Parijs is verhuisd voor haar droombaan, staat ze op een belangrijk punt in haar leven. Ze moet namelijk kiezen tussen twee verschillende wegen, zowel in haar professionele als haar romantische leven. Kiest ze ervoor om te werken voor Sylvie, die haar eigen bureau heeft opgericht, of voor het Amerikaanse bedrijf? En wordt het Alfie of Gabriel? Hoewel Emily grote beslissingen moet nemen, geniet ze toch van alle avonturen en verrassingen die de stad Parijs te bieden heeft.

Seizoen 4
Goed nieuws voor Emily in Paris fans, er komt namelijk een vierde seizoen! Hoe zal de break-up tussen Camille en Gabriel en die tussen Emily en Alfie verlopen? En wat betekent de zwangerschap van Camille voor de toekomst van Emily en Gabriel? Lees hier alles wat we tot nu toe weten!

De cast van Emily in Paris

Het hoofdpersonage Emily Cooper wordt gespeeld door de actrice Lily Collins (bekend van Love, Rosie). De actrice begon haar carrière met het schrijven van columns voor tijdschriften als Elle Girl en Teen Vogue, voordat ze doorbrak op televisie en in films. Ashley Park vertolkt Mindy Chen in de serie. De actrice studeerde af aan het beroemde Musical Theatre-programma aan de Universiteit van Michigan. Na haar optredens in verschillende grote musicals, stapte ze de wereld van film en televisieseries binnen. Ze speelde onder andere in Mr Malcolm’s List en de tweede Mean Girls film.

Daarnaast zien we ook de volgende acteurs terug in de serie: Philippine Leroy-Beaulieu (Three Men and a Cradle) als de baas Sylvie Grateau , Samuel Arnold (The Red Painting) als collega Julien, Bruno Gouery (The White Lotus) als de aardige collega Luc, Lucas Bravo (Ticket To Paradise) als Gabriel, Camille Razat (The Disappearance) als de française Camille en Lucien Laviscount (Supernatural) als Alfie.

Prijzen & awards

  • LifeArt Festival - Best Casting Director (Juliette Ménager) 2020
  • Costume Designers Guild Awards - Excellence in Contemporary Television 2022
  • Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards - Best Contemporary Hair Styling 2022

Leuke weetjes over Emily in Paris

Wist je dat… Ashley Park (Mindy) zelf zingt in de serie? Ze zong de covers van de nummers Falling Slowly, Sympathique en het originele nummer Mon Soleil. 

Dat Lucas Bravo (Gabriel) ook een chef was in het echte leven? Hij was een paar jaar geleden souschef in een restaurant. 

Dat Lily Collins in de serie geen Frans spreekt, maar dat ze dat in werkelijkheid wel kan? Vroeger sprak ze de taal redelijk goed en las ze ook Franse boeken. 

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht