HISTORY jaagt op Hitler

HISTORY jaagt op Hitler

Overleefde opper-Nazi de oorlog? Hunting Hitler volgt het spoor

Op 30 april 1945 pleegde Adolf Hitler zelfmoord en zijn lichaam werd verbrand. De Russen waren als eerste in Berlijn en zeggen de resten te hebben meegenomen. Of toch niet? HISTORY ging op onderzoek uit.

Je kunt samenzweerders natuurlijk geen groter plezier doen: betwijfelen of de allergrootste schurk van de 20ste eeuw echt wel zelfmoord pleegde. Er twijfelen ook mensen aan of Osama Bin Laden wel echt dood is, want zijn lichaam is ook onvindbaar.

Opsporing verzocht

Tegelijk is het een geweldig uitgangspunt voor de spannende serie Hunting Hitler van HISTORY. De zender gaat beginnen met seizoen 2, vanaf 26 februari, om 22.00 uur. En daarom kun je seizoen 1 kijken op HISTORY On Demand (op je Horizon Mediabox dus).

Follow that man

Oud-CIA-medewerker Bob Baer en oorlogsmisdadenonderzoeker John Cencich leiden de zoektocht. Ze doen dat met hulp van documenten van de Amerikaanse inlichtingendiensten waarvan de geheimhouding in 2014 verviel. De zoektocht gaat langs Berlijn (was er een geheime uitgang uit de bunker van Hitler?) via Spanje (een klooster die nazi’s verborg?) de kust van Argentinië (ligt er een Duitse onderzeeër met aanwijzingen?) en een nazihoofdkwartier in de rimboe van Zuid-Amerika (zijn er nog ooggetuigen?).

Als je even in het verhaal meegaat, zijn de bezochte locaties ook wel logisch. Want na de Tweede Wereldoorlog bleef Franco gewoon aan de macht in Spanje en veel nazi-kopstukken ontkwamen naar Zuid-Amerika, in het bijzonder Argentinië, waar Adolf Eichmann en Josef Mengele heen vluchtten en jaren rustig konden leven.

Seizoen 1 op HISTORY On Demand | Seizoen 2 vanaf 26 februari (22.00 uur) bij HISTORY, kanaal 28