Overslaan en ga naar inhoud

Hulp bij Digitale TV

Met Digitale TV van Ziggo kijk je naar meer dan 100 tv-zenders in digitale- en HD kwaliteit. Alles wat je wilt weten over Digitale TV van Ziggo vind je op deze pagina. Van het installeren van je mediabox tot het gebruiken van apps. Ook leggen we je uit hoe je problemen eenvoudig kunt oplossen.

Veelgestelde vragen

Er zijn in de praktijk twee soorten beeld: breedbeeld en 'standaard' beeld. Dat laatste beeld is de standaard uit de tijd dat er nog geen breedbeeldtoestellen bestonden. Breedbeeld wordt ook aangeduid met 16:9 en standaard beeld met 4:3.

Wanneer je zwarte balken ziet aan de linker- en rechterkant van het beeld kijk je naar 4:3-beeld op een breedbeeldtoestel. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer je naar een oud programma kijkt. Maar zie je deze zwarte balken ook tijdens bijvoorbeeld reclames? Dan is je tv-toestel niet goed ingesteld. Omdat het aanpassen van de instellingen per merk en toestel verschilt, pak je er het beste de handleiding van je tv-toestel bij.

Het kan ook voorkomen dat je onder en boven zwarte balken ziet. Dat kan ook op een breedbeeld-tv gebeuren. Dat ligt dan aan het soort opname van de film of serie. Die worden soms nog breder dan 16:9 uitgezonden. Het beeld is op het toestel dus minder hoog. De zwarte balken aan de onder- en bovenkant zijn in dat geval normaal en je kunt er niks aan doen.