Mezzo

Hét cultuurkanaal van Nederland

Mezzo wordt internationaal gezien als hét kanaal voor alles wat met cultuur te maken heeft. Op deze zender zie je de beste klassieke muziek, jazz en dans. Voor de echte fijnproever!

Onmisbaar voor de fijnproever

Door zijn unieke aanbod is Mezzo een onmisbaar kanaal voor cultuurliefhebbers. Hier zie je uitvoeringen, documentaires en korte programma’s rondom alle disciplines in de uitvoerende kunsten. Denk aan opera, klassiek, jazz, wereldmuziek en dans.

Wereldwijde waardering

Mezzo wordt in meer dan 44 landen door maar liefst 18 miljoen liefhebbers bekeken. Voor deze mensen vormt de zender een onmisbare bron voor het ontdekken van muziek die je niet op veel andere zenders zult horen.

 

Kijktips

9 maart: 15.00 uur, 12 maart: 18.40 uur, 21 maart: 15.00 uur, 30 maart: 18.35 uur 

Mata Hari

Het Nationale Ballet speelde in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam ‘Mata Hari’ van Ted Bransen, over het turbulente leven van de Nederlandse spionne én danseres Mata Hari.

Live vanuit het Concertgebouw

Op 1 april speelt het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam de klassieke stukken van Wagner, Liszt en Berlioz. Je beleeft deze werken live. Het orkest staat onder leiding van Daniele Gatti.

Matthäus Passion

Op 26 maart zie je live de Matthäus Passion van Bach, vanuit de Chapelle Royale in het Paleis van Versailles. Voor deze uitvoering staat dirigent Raphaël Pichon op de bok. Geen Pasen zonder de Matthäus Passion.

Miniportretten

Niet alleen de muziek staat centraal op Mezzo. Ook de artiesten achter de muziek worden in de schijnwerpers gezet. In Miniportretten krijg je aan de hand van drie vragen inzicht in de muzikale voorkeur van de beste muzikanten, zoals Nikolaus Harnoncourt, Pierre Boulez en Danielle De Niese.

Festivals op Mezzo

Mezzo staat regelmatig in het teken van festivals! De zender reist de hele wereld af om de beste evenementen te verslaan. Neem het Glyndebourne Festival, dat op een beeldschoon Brits landgoed de mooiste opera’s biedt. Of het Aix-en-Provence Festival, met klassieke muziek rechtstreeks vanuit het warme Franse zuiden.

Anderen keken ook

  • Brava NL Klassiek
  • NPO Cultura
  • Family7
  • DJAZZ.tv
  •