Mezzo

Hét cultuurkanaal van Nederland

Mezzo wordt internationaal gezien als hét kanaal voor alles wat met cultuur te maken heeft. Op deze zender zie je de beste klassieke muziek, jazz en dans. Voor de echte fijnproever!

Onmisbaar voor de fijnproever

Door zijn unieke aanbod is Mezzo een onmisbaar kanaal voor cultuurliefhebbers. Hier zie je uitvoeringen, documentaires en korte programma’s rondom alle disciplines in de uitvoerende kunsten. Denk aan opera, klassiek, jazz, wereldmuziek en dans.

Wereldwijde waardering

Mezzo wordt in meer dan 44 landen door maar liefst 18 miljoen liefhebbers bekeken. Voor deze mensen vormt de zender een onmisbare bron voor het ontdekken van muziek die je niet op veel andere zenders zult horen.

 

Kijktips

Muziek uit het Concertgebouw

Elke maand geniet je bij Mezzo van verschillende live concerten vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Zo hebben we werelddirigenten als Ivan Fischer, Mariss Jansons, Abdris Nelsons en Daniele Gatti klaarstaan. Mis het niet!

Miniportretten

Niet alleen de muziek staat centraal op Mezzo. Ook de artiesten achter de muziek worden in de schijnwerpers gezet. In Miniportretten krijg je aan de hand van drie vragen inzicht in de muzikale voorkeur van de beste muzikanten, zoals Nikolaus Harnoncourt, Pierre Boulez en Danielle De Niese.

Anderen keken ook

  • Brava NL Klassiek
  • NPO Cultura
  • Family7
  • DJAZZ.tv
  •