Mezzo

Hét cultuurkanaal van Nederland is Zender van de Maand

Mezzo wordt internationaal gezien als hét kanaal voor alles wat met cultuur te maken heeft. Op deze zender zie je de beste klassieke muziek, jazz en dans. Voor de echte fijnproever!

Onmisbaar voor de fijnproever

Door zijn unieke aanbod is Mezzo een onmisbaar kanaal voor cultuurliefhebbers. Hier zie je uitvoeringen, documentaires en korte programma’s rondom alle disciplines in de uitvoerende kunsten. Denk aan opera, klassiek, jazz, wereldmuziek en dans.

Wereldwijde waardering

Mezzo wordt in meer dan 44 landen door maar liefst 18 miljoen liefhebbers bekeken. Voor deze mensen vormt de zender een onmisbare bron voor het ontdekken van muziek die je niet op veel andere zenders zult horen.

Zender van de maand

In maart is het bij Zender van de Maand Mezzo ook International Women Month. Dat zie je terug in de programmering, met veel aandacht voor vrouwelijke choreografen, danseressen en meer vrouwen in de uitvoerende kunst. En Mozart en Schubert staan centraal tijdens het concert van het Koninklijk Concertgebouworkest op 24 maart.

 

Live vanuit het Concertgebouw

Maart 2017 is nu al een klassieke maand, maar je kunt er nog meer uit halen, namelijk door mee te doen met de prijsvraag. De hoofdprijs? 5 keer 2 kaarten voor een concert in het Concertgebouw op 24 maart. Dan speelt het Koninklijk Concertgebouworkest Onvoltooide werken van Mozart en van Schubert. En we hebben ook nog een paar mooie troostprijzen.

Kijktips

24 maart om 20.15 uur

Live vanuit het Concertgebouw

Op 24 maart speelt het Koninklijk Concertgebouworkest klassieke stukken van Schubert en Mozart. Kijk live mee vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Het orkest staat onder leiding van Thomas Hengelbrock.

International Women Month

8 maart is International Women’s Day. Eén dag vinden we niet genoeg, dus zetten we de hele maand de vrouwelijke choreografen, danseressen en de vrouwen in de opera centraal. Met op 7 maart de première van Rain, door Anne Teresa De Keermaeker.

12, 13, 17, 19 & 20 maart

Muziek uit het Concertgebouw

In maart geniet je bij Mezzo van verschillende live concerten vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Zo hebben we werelddirigenten als Ivan Fischer, Mariss Jansons, Abdris Nelsons en Daniele Gatti klaarstaan. Mis het niet!

Miniportretten

Niet alleen de muziek staat centraal op Mezzo. Ook de artiesten achter de muziek worden in de schijnwerpers gezet. In Miniportretten krijg je aan de hand van drie vragen inzicht in de muzikale voorkeur van de beste muzikanten, zoals Nikolaus Harnoncourt, Pierre Boulez en Danielle De Niese.

Anderen keken ook

  • Brava NL Klassiek
  • NPO Cultura
  • Family7
  • DJAZZ.tv
  •