Discovery Science

De wetenschap is overal

Discovery Science biedt een frisse kijk op de wetenschap en experimenteert daarbij volop met robots en explosies. Wetenschap is nog nooit zo leuk geweest!

Zoek samen met wetenschappers naar oplossingen voor de problemen waar onze maatschappij vandaag de dag mee geconfronteerd wordt.

Hedendaagse bevindingen

Discovery Science houdt je op de hoogte van de nieuwste baanbrekende uitvindingen. Zoek samen met de wetenschappers naar oplossingen voor de problemen waar onze maatschappij vandaag de dag mee geconfronteerd wordt. Zo ben je helemaal up-to-date over de populaire wetenschap.

Een brede blik op de wetenschap

De programma’s van Discovery Science geven je een brede blik op de wetenschap. Zo is er aandacht voor populaire wetenschap maar ook voor techniek, gadgets en het heelal.

Kijk ook op de Ziggo GO app

Met de gratis Ziggo GO app kijk je met je smartphone of tablet naar je favoriete programma’s. Ook heb je met de app de beschikking over een handige televisiegids.

Lees meer over de Ziggo GO app

 

Kijktips

Vanaf 6 juni 20.10 uur

The Man Who Tweeted Earth

Astronaut en ISS-commandant Chris Hadfield veranderde de manier waarop we naar de ruimtemissie kijken. Hij Twitterde, plaatste YouTube-filmpjes en speelde gitaar in een duet met aarde. Hij kreeg zelfs berichten van Queen Elizabeth en Captain Kirk!

Vanaf 19 juni 20.10 uur

Scanning The Skies: The Discovery Channel Telescope

Serie over de nieuwe hypermoderne Discovery Channel Telescope in Flagstaff, Arizona. Hij wordt gebruikt om de ontdekkingen in het heelal snel naar onze huiskamers, klaslokalen en social media te brengen. Wat zal de telescoop helpen ontdekken?

30 juni 20.10 uur

How To Survive An Asteroid Strike: An Asteroid Day Special

In deze special rond International Asteroid Day laat een groep deskundigen, onder wie astrofysicus en rocklegende Brian May, zien hoe je inslagen van asteroïden kunt overleven. Daarnaast zien we de laatste ontwikkelingen in de aardse verdediging tegen inslagen.

Vanaf 9 juni 18.30/21.00 uur

Mythbusters: The Search

De speurtocht is begonnen naar een kersvers team bouwers en onderzoekers die er niet voor terugdeinst om broodje-aapverhalen en trucs uit Hollywood te ontkrachten. Tien door de wol geverfde knutselaars nemen het tegen elkaar op om één van de nieuwe presentatoren te worden.

Anderen keken ook

  • Discovery
  • National Geographic Channel
  • Investigation Discovery
  • Discovery World
  •