Discovery Science

De wetenschap is overal

Discovery Science biedt een frisse kijk op de wetenschap en experimenteert daarbij volop met robots en explosies. Wetenschap is nog nooit zo leuk geweest!

Zoek samen met wetenschappers naar oplossingen voor de problemen waar onze maatschappij vandaag de dag mee geconfronteerd wordt. De maand juni staat in het teken van International Asteroid Day (30 juni).

Hedendaagse bevindingen

Discovery Science houdt je op de hoogte van de nieuwste baanbrekende uitvindingen. Zoek samen met de wetenschappers naar oplossingen voor de problemen waar onze maatschappij vandaag de dag mee geconfronteerd wordt. Zo ben je helemaal up-to-date over de populaire wetenschap.

Een brede blik op de wetenschap

De programma’s van Discovery Science geven je een brede blik op de wetenschap. Zo is er aandacht voor populaire wetenschap maar ook voor techniek, gadgets en het heelal.

Zender van de Maand: World Asteroid Day

We kijken deze maand naar de sterren, want op 30 juni is het International Asteroid Day. Daarom hebben we van maandag 5 juni t/m vrijdag 30 juni tussen 19.20 en 21.00 uur een hemelse programmering.

In Man Vs Asteroid (How to Survive An Asteroid Strike) nemen we een kijkje achter de schermen bij de Asteroid Day Foundation, die mede werd opgericht door de legendarische Queen-gitarist Brian May. Wat gebeur als de aarde wordt geraakt door een grote asteroïde? Welke maatregelen worden genomen om de mensheid te beschermen? En wat moeten we er nu aan doen?

Mission Asteroid laat zien wat de slimste wetenschappers van de NASA hebben bedacht om de strijd aan te gaan met asteroïden die de mensheid kunnen vernietigen, maar die ook de sleutel tot onze overleving kunnen bevatten.

In 51 Degrees North worstelt een getalenteerde Duitse filmmaker met gebrek aan geld voor zijn projecten en een relatie die op de klippen loopt. Dan ontdekt hij dat de aarde wordt bedreigd.

Met een combinatie van nieuwe inzichten uit de geologie en de paleontologie komen wetenschappers met opmerkelijke theorieën over het uitsterven van de dinosauriërs in Last Days Of The Dinosaur. Wordt een van de grootste raadsels van onze planeet eindelijk opgelost?

En lees ook even de kijktips hieronder. Nóg meer ruimte en sterren.

Kijk ook op de Ziggo GO app

Met de gratis Ziggo GO app kijk je met je smartphone of tablet naar je favoriete programma’s. Ook heb je met de app de beschikking over een handige televisiegids.

Lees meer over de Ziggo GO app

 

Verruim je blik

Hij kan van jou worden: de ideale sterrenkijker voor de beginnende astronoom. Als je meedoet met de prijsvraag van de Zender van de Maand Discovery Science. Met deze compacte refractortelescoop verken je zonder problemen de maan en de planeten. Zo leer je zoveel meer over het heelal.  

Kijktips

Vanaf 6 juni 20.10 uur

The Man Who Tweeted Earth

Astronaut en ISS-commandant Chris Hadfield veranderde de manier waarop we naar de ruimtemissie kijken. Hij Twitterde, plaatste YouTube-filmpjes en speelde gitaar in een duet met aarde. Hij kreeg zelfs berichten van Queen Elizabeth en Captain Kirk!

Vanaf 19 juni 20.10 uur

Scanning The Skies: The Discovery Channel Telescope

Serie over de nieuwe hypermoderne Discovery Channel Telescope in Flagstaff, Arizona. Hij wordt gebruikt om de ontdekkingen in het heelal snel naar onze huiskamers, klaslokalen en social media te brengen. Wat zal de telescoop helpen ontdekken?

30 juni 20.10 uur

How To Survive An Asteroid Strike: An Asteroid Day Special

In deze special rond International Asteroid Day laat een groep deskundigen, onder wie astrofysicus en rocklegende Brian May, zien hoe je inslagen van asteroïden kunt overleven. Daarnaast zien we de laatste ontwikkelingen in de aardse verdediging tegen inslagen.

Vanaf 9 juni 18.30/21.00 uur

Mythbusters: The Search

De speurtocht is begonnen naar een kersvers team bouwers en onderzoekers die er niet voor terugdeinst om broodje-aapverhalen en trucs uit Hollywood te ontkrachten. Tien door de wol geverfde knutselaars nemen het tegen elkaar op om één van de nieuwe presentatoren te worden.

Anderen keken ook

  • Discovery
  • National Geographic Channel
  • Investigation Discovery
  • Discovery World
  •