Discovery Science

De wetenschap is overal

Liefhebbers van populaire wetenschap, techniek en milieu zitten goed bij Discovery Science. De zender biedt een frisse kijk op de wetenschap en experimenteert daarbij volop met robots en explosies. Wetenschap is nog nooit zo leuk geweest!

Hedendaagse bevindingen

Discovery Science houdt je op de hoogte van de nieuwste baanbrekende uitvindingen. Zoek samen met de wetenschappers naar oplossingen voor de problemen waar onze maatschappij vandaag de dag mee geconfronteerd wordt. Zo ben je helemaal up-to-date over de populaire wetenschap.

Een brede blik op de wetenschap

De programma’s van Discovery Science geven je een brede blik op de wetenschap. Zo is er aandacht voor populaire wetenschap maar ook voor techniek, gadgets en het heelal.

Kijk ook op de Ziggo GO app

Met de gratis Ziggo GO app kijk je met je smartphone of tablet naar je favoriete programma’s. Ook heb je met de app de beschikking over een handige televisiegids.

Lees meer over de Ziggo GO app

 

Kijktips

10 november afl. 1 en 2 vanaf 18.30 uur.
Daarna: elke maandag om 21.00 uur.

NASA’s Unexplained Files

In meer dan een halve eeuw aan onderzoek heeft de NASA beelden vastgelegd vanuit het universum, zoals verlaten planeten en enorme zonnevlammen. De NASA onthult de top 10 onverklaarbare ontmoetingen met hulp van origineel beeldmateriaal, astronauten en wetenschappers.

10 november afl. 1 en 2 vanaf 19.20 uur.
Daarna elke zondag om 21.00 uur.

How the Universe Works 3

Deze serie geeft antwoord op alle vragen over het universum, zoals: welke dramatische gebeurtenissen hebben er plaatsgevonden in de eerste seconde na de big bang? Het derde seizoen onthult de innerlijke werking van de ruimte met het gebruik van moderne astronomie.

Cosmic Mysteries

In ‘Landing on a Comet: Rosetta’ wordt de door de ESA gefinancierde ruimtesonde Rosetta gevolgd tijdens de meest baanbrekende poging om op de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko, meer dan 506 miljoen kilometer van de aarde vandaan, te landen.

Through the Wormhole

Morgan Freeman voert je mee langs de meest complexe wetenschappelijke vraagstukken van onze tijd. Tijdens elke aflevering staat Morgan Freeman stil bij vragen als ‘When Did Time Begin?’ en ‘Is Luck Real?’. Aan de hand van verbluffende experimenten probeert Freeman de antwoorden op deze vragen te vinden.

Anderen keken ook

  • Discovery
  • National Geographic Channel
  • Investigation Discovery
  • Discovery World
  •