Wat is 4K-beeldkwaliteit?

Van Full HD naar Ultra HD

Met 4K (Ultra HD) kijk je 4 keer scherper dan Full HD. Een Full HD-televisie heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, waar een 4K-televisie nog een schepje bovenop doet met 3840 x 2160 pixels.

Wat kan ik in 4K kijken?

films en series bij Ziggo 4K-beeldkwaliteit

Films, series en zenders

Films kijken in 4K? Dat doe je via Ziggo On Demand, onze videotheek waar je 4K-films huurt. En via Movies & Series stream je de mooiste films en series in 4K, waaronder de hitserie The Handmaid's Tale.

Met Movies & Series XL heb je 40+ extra tv-zenders, waaronder de zender Love Nature die in 4K-kwaliteit wordt uitgezonden. En heb je een NetflixVideoland of YouTube-abonnement? Dan kijk je je favoriete serie, film of video vaak ook in 4K.


 

4K Ultra HD TV kijken: haarscherpe beeldkwaliteit | Ziggo

Premier League

Bekijk een aantal van de topwedstrijden in de Engelse competitie nu in nóg scherper beeld op kanaal 14.


Aankomende wedstrijden in 4K:

  • Maandag 27 december | Newcastle United - Manchester United | 21.00 uur
  • Dinsdag 28 december | Leicester City - Liverpool | 21:00 uur
  • Zaterdag 01 januari | Arsenal – Manchester City | 13:30 uur
     
4k tv kijken

Tip: kanaal 999
De gaafste events zoals het EK voetbal en meer kijk je op ons speciale 4K-kanaal op 999.

Dit heb je nodig voor 4K Ultra HD

Zo kijk je 4K-televisie van Ziggo

Tablet of smartphone

4K UHD televisie

Om 4K tv te kijken heb je een 4K tv (UHD tv) nodig. Met Movies & Series van Ziggo kan je al enkele films en series in 4K kijken. Ons 4K aanbod wordt steeds verder aangevuld. 

Internet & TV van Ziggo

Om ons 4K Ultra HD aanbod te kunnen kijken heb je voldoende internetsnelheid nodig en een Mediabox Next. Met een Internet & TV pakket van Ziggo krijg je razendsnel internet én kijk je tv waar en wanneer je wilt. 

Download Ziggo GO

Mediabox Next

Met de Mediabox Next heb je in een handomdraai toegang tot alle beschikbare films, documentaires en series in 4K Ultra HD beeldkwaliteit. Je ontvangt de Mediabox Next bij een TV Complete en een TV Max pakket.

Tip: sluit je mediabox aan met een internetkabel voor de beste 4K kijkervaring

4K Ultra HD TV kijken: haarscherpe beeldkwaliteit | Ziggo

Veelgestelde vragen

Om 4K bij Ziggo te kijken, heb je een 4K/UHD (Ultra HD) tv en de Mediabox Next nodig. De Mediabox Next ontvang je bij de Complete, Max en Giga pakketten van Alles-in-1 en Internet & TV. 

Tv-kijken in 4K is een mooie ervaring, maar 4K is nog wel een relatief nieuwe techniek die door verschillende fabrikanten en omroepen net iets verschillend wordt toegepast. De UEFA levert beelden aan de NPO met bepaalde instellingen en wij geven die door op Ziggo kanaal 999, voor klanten met een Mediabox Next en een 4K-televisie.

Het hangt van de verschillende merken tv’s en tv-types af hoe ze de 4K-uitzendingen laten zien. Het kan zijn dat je prachtig beeld hebt, of dat je juist donkerder beeld hebt. Dat kan komen omdat de gebruikte techniek niet (helemaal) wordt ondersteund. Het is ook mogelijk dat je hiervoor de beeldverbetering in de instellingen voor 4K moet uitschakelen, of zelfs dat je een firmware-update moet uitvoeren voor je televisie.

Omdat het voor ons niet mogelijk is om hier voor alle beschikbare tv’s de precieze oplossing te vinden, raden we je aan om het dit topic op onze Ziggo Community te bezoeken. Daar vind je tips en oplossingen van klanten met misschien jouw tv-merk of -type.

Deze aanvullende functionaliteiten zijn niet beschikbaar op het 4K-kanaal 999. 

4K is een andere benaming voor Ultra HD en UHD. De termen worden dus vaak door elkaar heen gebruikt, maar er wordt hetzelfde mee bedoeld. Hoe je het ook wilt noemen, met Ultra HD/4K komt die film of serie een stuk scherper én gedetailleerder je huiskamer binnen.
 

Wanneer je klant bent van Ziggo en je hebt een Mediabox Next en een UHD televisie, kijk je de Premier League in 4K op Ziggo Sport (kanaal 14). 

Bij Movies & Series XL kan je momenteel één 4K zender bekijken: Love Nature (kanaal 205). 
Daarnaast bekijk je via Movies & Series diverse films en series in 4K, waaronder de hitserie The Handmaid's Tale. Via Ziggo On Demand, de videotheek op de Mediabox Next, huur je diverse toptitels in 4K, zoals The Amazing Spiderman, Once Upon a Time in Hollywood en The Equalizer. 

En afhankelijk van je Netflix, Videoland of YouTube-abonnement, kijk je die favoriete serie of video ook direct en snel in 4K. Om bij Netflix in 4K te kijken, heb je wel een premium abonnement nodig. Zap via je mediabox naar kanaal 150 en Netflix wordt automatisch geopend. Of roep gewoon 'Netflix' in de afstandsbediening. 

Gedurende het jaar wordt het aanbod op huurfilms, tv-zenders, films en series steeds groter. Ook doen we ons best om het sportaanbod in 4K verder voor je uit te breiden. Op de Mediabox Next bekijk je het meest actuele aanbod. 
 

Als je al bij Ziggo klant bent, dan kan je een Mediabox Next krijgen door over te stappen naar een TV Max pakket. Let op: dit kan niet online, maar alleen via de klantenservice: bel gratis 1200 vanaf je telefoonaansluiting van Ziggo, of bel 0900-1884.

Ben je nog geen klant bij Ziggo, dan kan je overstappen naar Ziggo met een TV Complete of TV Max pakket. Bekijk hier de laatste aanbiedingen

Nee. Aan de kijkervaring zonder een Mediabox Next verandert niks. Zo zie je de Premier League op kanaal 14  in HD-beeldkwaliteit.

Ziggo zendt dit seizoen 40 Premier League-duels in 4K uit op kanaal 14. Er zal daardoor per speelronde gemiddeld 1 Premier League-duel in 4K te zien zijn. Je herkent een wedstrijd in 4K-beeldkwaliteit aan het 4K-logo dat dan in beeld verschijnt. Je hebt hiervoor wel een Next Mediabox en een 4K-televisie nodig.

Interessant voor jou?

Alles over Ziggo TV

Tv-kijken wordt een stuk persoonlijker, slimmer én makkelijker. Geniet van al je kijkplezier bij elkaar. En kijk op elk scherm, waar en wanneer je wilt.

Haal meer uit je Mediabox Next

De mogelijkheden met de Mediabox Next zijn eindeloos. Maar niet bij iedereen bekend. Hoog tijd voor wat handige tips. 

Haarscherpe films en series

Met Movies & Series heb je het beste on demand, waar en wanneer je maar wilt. En kies je voor Movies & Series L en/of XL, dan krijg je toegang tot exclusieve films en series.