Wifi-drukte

Hoeveel wifi-netwerken zijn er in de buurt? In een rustige straat meestal minder. Maar woon of werk je in een drukke binnenstad, dan heb je regelmatig last van wifi van je buren. Bijvoorbeeld omdat iedereen op hetzelfde kanaal of dezelfde frequentieband zit. Wat doe je hieraan?

!

Wifi kan over twee 'snelwegen'

Een wifi-modem, router of extra wifi-punt stuurt een wifi-signaal naar je laptop, smartphone of tablet. Via de 2,4- of via de 5 GHz-frequentieband.

Met 2,4 GHz overbrug je grotere afstanden, maar is je verbinding trager. Dat komt door het groeiend aantal wifi-netwerken. En er zitten veel apparaten op, zoals inbraakalarmen en magnetrons.

Op 5 GHz haal je hogere snelheden. Er zijn veel meer 'rijbanen', dus je hebt minder last van andere wifi-netwerken of stoorbronnen.

 

Gebruik de 5 GHz-'snelweg'

Heb je last van wifi-drukte? Stap dan over naar de 5 GHz-frequentieband. Je hebt minder last van ander wifi-verkeer en werkt dus een stuk sneller en stabieler. Het enige nadeel is dat 5 GHz-signaal iets minder ver reikt dan een 2,4 GHz-signaal. 

Maak verbinding met de 5 GHz-frequentieband

Geen 5 GHz? Wijzig je wifi-kanaal

Ondersteunt je telefoon of laptop 5 GHz niet? Stel dan een ander wifi-kanaal in. Wifi-kanalen zijn als verschillende rijbanen op de snelweg. Kies je een rijbaan met minder verkeer, dan verbetert dat je wifi-verbinding.

Je wifi-modem stelt zelf het beste wifi-kanaal in. Even herstarten en klaar. Natuurlijk kun je ook zelf een vast wifi-kanaal instellen.

Helaas is wifi heel veranderlijk. Regelmatig een ander wifi-kanaal instellen kan nodig zijn voor een goede verbinding. Het is dus geen structurele oplossing.

Nog niet opgelost?

Helpen bovenstaande oplossingen niet? Plaats dan een extra wifi-punt voor beter bereik en een snellere verbinding. Een extra wifi-punt zendt het wifi-signaal uit op de plek waar je minder goed bereik hebt. Hierdoor wordt je wifi-signaal sterker en zijn je wifi-problemen opgelost.

Lees meer over extra wifi-punten

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo