Tv-kijken op meerdere tv’s

Wil je even rustig in je eentje tv-kijken? Dat kan. Bij ons kun je met meerdere televisies tegelijk kijken. Dat betekent dat je in je kantoor nog even snel het journaal kijkt terwijl de kinderen in de woonkamer Goede Tijden zien. Je leest hier hoe je dat regelt.

Televisie kijken bij Ziggo

Televisie kijken bij Ziggo kan op drie manieren. Hier lees je wat de verschillen zijn zodat je kunt beslissen wat het beste voor je werkt.

Kabel TV

Bij Ziggo heb je altijd Kabel TV tot je beschikking. Met Kabel TV kijk je naar meer dan 20 kanalen in analoge en digitale kwaliteit. Voor Kabel TV heb je geen digitale ontvanger nodig. Erg handig dus als je meerdere tv's in huis hebt.

Vanaf april 2018 zetten we het analoge tv-signaal uit. Dat doen we regio voor regio. Het digitale signaal blijft natuurlijk wel. Kijk jij al digitaal? Dat heb je zo gecheckt.

Digitale TV

Heb je niet genoeg aan het aantal digitale zenders van het Kabel TV pakket? Met een digitale ontvanger en een abonnement op Digitale Televisie van Ziggo kun je naar meer dan 100 zenders in digitale en HD-kwaliteit kijken. Elke tv waarmee je Digitale Televisie wilt kijken heeft een eigen digitale ontvanger nodig.

Horizon TV

Wil je echt alles wat Ziggo te bieden heeft op het gebied van tv? Dan hebben we Horizon TV voor je. Met Horizon TV kijk je niet alleen naar digitale en HD-zenders, maar neem je tot 4 programma's op en kijk je Ziggo On Demand naar films en series. Voor Horizon TV heb je een Ziggo Mediabox XL in je nodig.

Televisie van Ziggo uitbreiden naar meerdere tv's

Hier lees je wat je nodig hebt voor televisie van Ziggo op een extra tv-toestel. Selecteer welke vorm van tv-kijken je wilt gebruiken op je extra tv of tv's. Combineren kan natuurlijk ook. Je kunt bijvoorbeeld Horizon TV uitbreiden naar een tv-toestel op je slaapkamer en Kabel TV gebruiken op een tv in je werkkamer.

Kabel TV uitbreiden
Digitale TV uitbreiden

De televisiekabel is volwassen geworden. Waar je vroeger een selectie analoge zenders ontving, krijg je nu 45 digitale tv-zenders. Zonder extra digitale ontvanger. Dat betekent hoge kwaliteit en geen extra kosten. NPO 1, 2 en 3 krijg je zelfs in HD. Het enige dat je nodig hebt is de televisiekabel en een geschikte tv met een ingebouwde, digitale tuner.

Dit heb je nodig voor digitale tv zonder kastje:

 • Een tv-abonnement van Ziggo.
 • Een televisie met ingebouwde DVB-C tuner (bekijk of je televisie hiervoor geschikt is).
 • Een kabel van goede kwaliteit. Je herkent ze aan het logo van Kabel Keur.
 • Een splitter of een versterker met meerdere uitgangen.

Ook handig om te weten:

 • Gebruik een coaxkabel met een Kabel Keur logo. Kabel Keur is een kwaliteitskeurmerk voor binnenhuisbekabeling. Kabels met het Kabel Keur-logo zijn daarmee ook geschikt voor Ziggo producten.
 • We raden je aan een coaxkabel van maximaal 10 meter te gebruiken. Want hoe groter de afstand tussen tv en de wandcontactdoos is, hoe slechter de kwaliteit van je tv-signaal wordt.
 • Heb je een coaxkabel van maximaal 10 meter? Gebruik dan een splitter om het analoge signaal door te zetten naar je tweede tv-toestel. Koop een splitter bij een van deze verkooppunten.
 • Is je coaxkabel langer dan 10 meter? Gebruik dan een versterker met meerdere uitgangen. Op deze manier geniet je ook op je tweede tv van een goed tv-signaal. Een geschikte versterker kan je kopen bij deze (online) winkels.

Voor Digitale TV op een extra tv-toestel heb je nodig:

 • een extra tv-toestel
 • een digitale ontvanger van Ziggo
 • een extra coaxkabel
 • een splitter of versterker met meerdere uitgangen

Daarnaast wil je natuurlijk ongestoord kunnen genieten. Hier volgen enkele tips:

 • Wil je een CI+ Module gebruiken? Controleer dan eerst of je televisie geschikt is voor CI+. 
 • Gebruik een coaxkabel met het Kabel Keur-logo of Ziggo geschikt-logo. Zo ben je verzekerd van een storingsvrij signaal. Je koopt ze bij deze verkooppunten.
 • Gebruik maximaal 10 meter coaxkabel tussen de wandcontactdoos en je tv. Bij een grotere afstand ontstaat signaalverlies waardoor de beeldkwaliteit verslechtert.
 • Is de afstand toch langer dan 10 meter? Gebruik dan een signaalversterker. Hiermee voorkom je signaalverlies. Koop een geschikte versterker bij deze winkels.
 • Heb je geen ongebruikte tv-aansluiting meer? Gebruik dan een splitter om een extra aansluitpunt te creëren. Die kan je hier kopen. 

Veelgestelde vragen

Is je tv niet geschikt om digitaal tv te kijken? Dan heb je een paar opties: 
1. Je kijkt via Ziggo GO.
2. Je huurt een CI+ Module of digitale ontvanger voor een vast bedrag per maand.
3. Je kijkt met een oude digitale ontvanger die je nog niet had weggegooid. Die kun je gewoon aansluiten en gebruiken, zolang er een actieve smartcard in zit. Je kunt in Mijn Ziggo controleren of een smartcard actief is. 

DVB-C staat voor Digital Video Broadcasting - Cable. Kortgezegd, een systeem voor het uitzenden van digitale televisie via de kabel. Wij maken hier gebruik van. Veel nieuwe tv's hebben standaard een DVB-C ontvanger ingebouwd. Hiermee kan je dus Kabel TV kijken, zonder dat je een digitale ontvanger nodig hebt. Heeft je tv-toestel geen ingebouwde DVB-C ontvanger? Dan kun je ook een losse digitale ontvanger gebruiken voor het ontvangen van Kabel TV.

Kabel TV kijk je op een onbeperkt aantal tv's in huis installeren. Heb je een extra Mediabox of CI+ Module nodig? Bekijk dan hoeveel extra apparaten je kunt bestellen met jouw abonnement.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo