Overslaan en ga naar inhoud

Wat kan je wifi verstoren?

Wifi is gevoelig voor verstoringen. Bepaalde materialen in huis, zoals metaal, beton en glas beïnvloeden het wifi-signaal. Net als andere wifi-netwerken, zoals die van je buren en sommige ‘slimme apparaten’.

Waar staan je modem en wifi-versterkers?

Plaats je modem en wifi-versterkers hoog en zichtbaar. Verspreid de wifi-pods door je huis. Je wifi-verbinding is het beste als het modem of de wifi-versterker zichtbaar is vanaf de plek waar je wifi nodig hebt. 

Werkt je wifi niet goed?

Dat is vervelend. Zeker als je thuis aan het werk bent of lekker wilt gamen met vrienden. We helpen je graag aan oplossingen om je wifi thuis goed te laten werken.

Storende apparaten verplaatsen

Slimme apparaten verzenden, net als je modem, een draadloos wifi-signaal. En sommige apparaten zenden radiosignalen uit. Deze signalen kunnen een stoorbron zijn voor je wifi. 

Als het niet lukt om deze apparaten of je wifi-modem of wifi-versterkers te verplaatsen, kun je misschien een laptop of game console aansluiten via een internetkabel. Zo heb je de snelste en meest stabiele internetverbinding en houd je wifi-signaal over voor andere apparaten.

Veelvoorkomende stoorzenders

Slimme verlichting

Lichtschakelaars en lampen die via wifi werken.

Game consoles

Een Playstation, Xbox, of Nintendo Switch. 

Mobiele telefoons en tablets

Smartphones en tablet die 4G of 5G gebruiken.

Speakers

Muziekinstallaties die je via een app bedient.

Werkplek

Een draadloze muis en toetsenbord kunnen een stoorbron zijn.

Je magnetron

Een magnetron stuurt radio-signalen uit.

Beveiliging

Camera's en apparatuur voor de beveiliging van je huis.

Babyfoon

Ook een babyfoon kan je wifi-signaal verstoren.

Storende materialen in huis

Je huis zelf is veelal gemaakt van materialen die het wifi-signaal verstoren. En isolatie, vloerverwarming en sommige ondervloeren kunnen je wifi-signaal slechter maken.

Het kan helpen om extra wifi-punten te maken of SmartWifi pods te gebruiken op de plekken waar je wifi slecht is. Ook een internetkabel naar boven trekken en hier een switch gebruiken is een goed idee.

Materialen die wifi-signaal tegenhouden

Metaal

Door metaal komt geen wifi-signaal heen. Het ketst via het oppervak alle kanten op. 

Beton

Een betonnen muur neemt het wifi-signaal bijna helemaal op.  

Hout

Bij hout raak je een deel van je signaalsterkte kwijt, maar een groot deel van je wifi gaat er gemakkelijk doorheen. 

Steen

Een stenen vloer of muur laat wifi-signalen door, maar je verliest toch flink wat signaal.

Water

Water laat wifi ook bijna niet door. Een groot aquarium, vloerverwarming of een kamer vol mensen, die ook voor 60% uit water bestaan, heeft invloed op je wifi. 

Glas

Het lijkt misschien of glas geen wifi tegenhoudt, maar een deel van het wifi-signaal ketst af op glas. Dubbelglas en spiegels houden nog meer wifi tegen.

Andere wifi-netwerken in je buurt

Wifi-modems of -versterkers en routers van jezelf of de wifi-netwerken van je buren, kunnen ook zorgen voor verstoring. Gelukkig zijn deze apparaten steeds slimmer en gebruiken ze de beste instellingen voor jouw situatie. Laat ze dus op automatische kanaalselectie staan. Je apparatuur kiest dan zelf het beste wifi-kanaal als je opnieuw opstart. 

Werkt je wifi nog niet zoals het hoort?

Bekijk dan onze tips of laat ons je helpen aan mogelijke oplossingen via Wifi-hulp en advies.