Kabel is snel en klaar voor de toekomst

Bij Ziggo zit je helemaal goed. Dankzij de grote capaciteit van onze glasvezelkabels blijven we vooroplopen.

Kabel – Snel met ruimte tot groei

De kabel levert abonnementen met veel hogere snelheden dan ADSL én komt over het algemeen veel dichter in de buurt van de beloofde snelheid. We hebben nu al het grootste toekomstvaste (glasvezel)netwerk van Nederland. Hiermee leveren we op dit moment overal internet tot wel 300 MBit/s voor consumenten en tot 500 Mbit/s voor zakelijke klanten. Ruim voldoende voor intensief internetgebruik.

Als het nodig is, verhogen we probleemloos de internetsnelheid. Tijdens testen hebben we al snelheden bereikt van meer dan 4,7 Gbit/s (4700 Mbit/s). Een recent onderzoek door TNO toonde zelfs aan dat ons netwerk wat snelheid betreft kan groeien tot 10 Gbit/s. Dat is ruim 60 keer sneller dan we nu al leveren.

 
 

ADSL – Niet zo snel als de belofte

De snelheid van ADSL is gemiddeld de helft van wat de ADSL-aanbieder belooft. Dat komt onder andere omdat de snelheid bij ADSL afneemt naarmate je verder van de wijkcentrale woont. Een aantal partijen biedt ook televisie via ADSL: IPTV.

Bij de snelste ADSL-abonnementen gaat de bandbreedte die nodig is voor IPTV af van de bandbreedte voor internet. TV-kijken heeft dus in dat geval invloed op de snelheid die je ervaart bij het internetten. Bij kabel zijn televisie en internet gescheiden en speelt dat probleem niet.

 
 

Glasvezel

Glasvezel (FttH) en het Ziggo HFC-netwerk zijn in de praktijk met elkaar vergelijkbaar en zijn even goed voorbereid op de toekomst. De meeste glasvezelaanbieders bieden tot 100 Mbit/s. Lokaal leveren een paar glasvezelaanbieders snelheden tot 500 Mbit/s, maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor.

Deze snelheden zijn echter voor verreweg de meeste mensen veel hoger dan ze nodig hebben. Bovendien kun je er als consument door beperkingen in de installatie en apparatuur thuis vaak nauwelijks van profiteren.

 
 

3 x sneller dan ADSL

Dankzij ons krachtige netwerk bieden wij nu al download-snelheden aan tot maar liefst 300 Mbit/s. Bovendien werken wij continu om ons netwerk te verbeteren. Zodat jij goed zit, nu en in de toekomst.

 
 

Kies voor snelheid en gemak bij de beste internetprovider

Alles-in-1: dat is voordelig bellen, internetten en tv-kijken in één abonnement, beschikbaar in 3 verschillende internetsnelheden. Je geniet met Alles-in-1 vanaf je bank van On Demand films of series en alle digitale en HD-zenders. Maak ook gebruik van Wifispots, gratis internetbeveiliging en een gratis wifi-modem in bruikleen. Kies dus voor de beste internetprovider! Overstappen is eenvoudig. Meer informatie over onze internetsnelheiden vind je op de internet abonnement vergelijkenpagina.

 
 
Kies voor snelheid en gemak