Overal in huis perfect internet

Met een extra wifi-punt

Overal in huis films en video's kijken, e-mailen en internetten, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar isolatie, betonnen muren en apparatuur in huis zorgen er soms voor dat je verbinding niet al te snel en stabiel is. Gelukkig is er hulp.

Vaak los je het op met een extra wifi-punt van Ziggo. Deze wifi-punten zijn speciaal gekozen voor onze klanten. Ze werken namelijk perfect samen met onze modems en verbeteren overal in huis het wifi-signaal. We hebben twee verschillende wifi-punten. Afhankelijk van de situatie bij je thuis. 

Zo werkt het

Omdat elk huis anders is, gedraagt wifi zich ook anders, en kunnen de oplossingen verschillen.

Deze video laat zien hoe het extra wifi-punt werkt. 

Extra wifi-punt via een internetkabel

Heb je al een internetkabel in huis, of kun je deze aanleggen? Gebruik deze dan om je extra wifi-punt mee te verbinden. Het is de beste oplossing voor snelle en stabiele wifi.

  • makkelijk te installeren met een internetkabel

  • goede wifi thuis waar je wifi nodig hebt

  • 30 dagen vrijblijvend testen


€ 59

€ 99

eenmalig 

Extra wifi-punt via een stopcontact

Wil je geen internetkabeel gebruiken? Installeer dan eenvoudig een extra wifi-punt via het stroomnetwerk. Je wifi is wel minder snel dan met een internetkabel.

  • makkelijk te installeren

  • geen gedoe met kabels: je maakt verbinding via het stroomnetwerk

  • goede wifi thuis waar je wifi nodig hebt

  • 30 dagen vrijblijvend testen


€ 99

€ 159

eenmalig 

Test het wifi-punt vrijblijvend

Niet helemaal tevreden? Geen probleem. Neem binnen 30 dagen even contact met ons op over het terugsturen van het wifi-punt. We brengen dan geen kosten voor het wifi-punt in rekening. Je kunt ‘m dus eerst naar hartenlust testen.

De oplossing?

Twijfel je nog of een extra wifi-punt je probleem wel oplost? Volg dan eerst ons wifi-stappenplan. Daarin geven we handige tips om zelf je wifi te verbeteren. Denk je daarna toch dat het ergens anders aan ligt? Bel ons dan. We helpen je graag bij een goede verbinding.  

 

Veelgestelde vragen

Hoe regelt Ziggo wifi voor me?

Bij Ziggo krijg je als internetklant een wifi-modem waarmee je in de buurt van het modem altijd goed wifi hebt. Dit modem is vergelijkbaar met die van andere leveranciers en vaak zelfs beter met een top-3-notering in het onderzoek van de consumentenbond. Daarnaast zorgen we ervoor dat je overal in huis goede wifi hebt. Bijvoorbeeld met hulp van extra wifi-punten. 

Is een extra wifi-punt hetzelfde als een wifi-range extender of repeater?

Nee, dat is niet hetzelfde. Een wifi-range extender (repeater) is in verhouding met andere wifi-punten erg goedkoop. Een range extender ontvangt het wifi-signaal van de wifi-modem en stuurt dat versterkt weer uit. In de praktijk halveert de range extender de wifi-snelheid, omdat een range extender niet gelijktijdig kan ontvangen en zenden. Daarnaast moet je een range extender altijd op een plek plaatsen waar het signaal goed is. Gebeurt dat niet, dan neemt de snelheid nog verder af. Daarom raden we het gebruik ervan af. Een extra wifi-punt is kwalitatief gezien een veel betere oplossing.

Wat doet Ziggo als ik niet tevreden ben?

We vinden het belangrijk dat je helemaal tevreden bent met onze oplossing. Daarom mag je het wifi-punt eerst testen. We brengen de kosten daarom pas ná 30 dagen in rekening. Niet tevreden? Neem dan binnen 30 dagen contact met ons op. Krijg je van ons een retourdoos op om het wifi-punt gratis terug te sturen. We brengen in dat geval geen kosten voor het wifi-punt in rekening.

Welke snelheid haal ik met het extra wifi-punt via een internetkabel?

De snelheid die dit wifi-punt uitzendt is gelijk aan je abonnement. Maar ook voor extra wifi-punten geldt: hoe verder van het wifi-punt, hoe minder snel je verbinding.

Is het extra wifi-punt sterker dan mijn wifi-modem?

De kracht waarmee wifi uitgezonden mag worden van het Agentschap Telecom is niet meer dan 100mW vermogen. De verschillen tussen modems zijn daarom te verwaarlozen.

Werkt een wifi-punt via een stopcontact in elk huis?

Ja, deze oplossing is in bijna alle gevallen ook een goede oplossing, omdat er de nieuwste technologie in zit. Dus ook als je meerdere stroomgroepen in huis hebt, werkt deze oplossing vrijwel altijd. Probeer het gerust. De eerste maand is op proef.

Ik zie dat er ook powerline-adapters op de markt zijn die goedkoper zijn. Hoe zit dit?

Het extra wifi-punt van Ziggo maakt gebruikt van de laatste technologie. Daardoor is de verbinding tussen de twee powerline-adapters sneller en robuuster dan bij goedkopere modellen. Daarnaast maakt ons extra wifi-punt gebruik van de nieuwste wifi-technologie (802.11 ac). Hierdoor is je wifi-verbinding sneller dan bij oudere wifi-standaarden.

Zijn de extra wifi-punten nog extra uit te breiden?

Mocht je na het plaatsen van het extra wifi-punt via het stopcontact nog niet voldoende bereik hebben dan is er een uitbreidingsset beschikbaar. Bekijk de uitbreidingsset extra wifi-punt via het stopcontact