Overslaan en ga naar inhoud

Maat, wat is je ping?

Waarom ping belangrijk is voor je games

4 minuten

Ben je leuk een potje Among Us aan het spelen met je vrienden op de pc, is je spel nog aan het laden en word je meteen vermoord als je net begint? Dan loopt je spel achter op dat van de rest en heb je waarschijnlijk een te hoge ping om leuk mee te spelen. Maar wat is dat eigenlijk: ping?

Wat is ping?

Heel simpel gezegd is ping de snelheid waarmee je pc of console communiceert met de (game) server en terug. Het is hoe snel je pc informatie ontvangt en erop reageert. We berekenen de ping in milliseconden en de gouden regel hiervan is, hoe lager je ping, hoe beter. Als je ping veel hoger is dan die van je medespelers, kan het zo zijn dat je spel achterloopt op dat van de rest. Dit heeft nare gevolgen voor jou: het laden van je spel kan langer duren en ook kan je reactietijd er trager van worden. Dat speelt niet bepaald lekker en is natuurlijk heel frustrerend voor je (en voor je ouders als je met je muis of controller gaat gooien).

Tips om je ping te verlagen

  • Gebruik een internetkabel in plaats van draadloze wifi. Een kabel is stabieler en heeft een hogere internetsnelheid dan wifi.
  • Plaats je eventuele Wifi Boosters op een strategische plek in huis. Op een hoge open plek met weinig blokkades zullen je boosters het beter doen.
  • Zorg voor een optimale bandbreedte. Ontkoppel apparaten die je op dat moment niet gebruikt van het internet. Ga ook geen grote bestanden downloaden terwijl je gamet, of films op de achtergrond aanzetten. Hoe meer apparaten er op het internet zitten, hoe meer bandbreedte je verbruikt, hoe hoger je ping zal zijn.
    Tip: praat met je gezin of huisgenoten over hun internetgebruik. Je wilt niet dat je ouders tijdens je spel een natuurdocumentaire in 4K gaan kijken. 
  • Selecteer de dichtstbijzijnde server in je game voor een lagere ping. Leuk dat je in Among Us op een Amerikaanse server kunt spelen, maar verstandig is dat niet. Hoe verder weg de server, hoe lastiger je computer of console ermee kan communiceren.
  • Houd je pc virusvrij.
  • Sluit op je pc alle tabbladen en programma's die je niet nodig hebt tijdens het gamen.
  • Als deze tips geen positieve invloed hebben op je ping, dan kun je altijd nog proberen om je modem te resetten.

Wat is jouw ping?

Hoe lager je ping, hoe beter. Doe de Ziggo Speedtest om erachter te komen wat je ping is en of het handig is om onze tips te gebruiken.

npo_extra

Verder lezen:

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?