Overslaan en ga naar inhoud

Een internetaansluiting in je nieuwbouwhuis in 5 stappen

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een internetaansluiting? En waar moet ik beginnen?

Een internetaansluiting in je nieuwbouwhuis in 5 stappen

Het is eindelijk zo ver, je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! Naast het uitzoeken van meubels valt er echter ook nog wat anders belangrijks te doen: een internetaansluiting regelen in je nieuwbouwhuis. We helpen je hier graag doorheen in 5 overzichtelijke stappen.

Is je huis al gebouwd? Ga dan door naar stap 3!

Stap 1: Laat loze leidingen leggen

Tijdens de gesprekken met een aannemer bespreek je meestal waar je stopcontacten en licht in huis wil hebben. Op deze momenten bespreek je ook het gebruik van loze leidingen. Loze leidingen zijn lege buizen die in de muren van het huis zitten. Deze zijn onzichtbaar, en daardoor later erg handig als je bijvoorbeeld jouw internetaansluiting wil doortrekken. Werk je bijvoorbeeld wel eens thuis? Dan kan een netwerkkabel naar de studeerkamerhandig zijn voor snel internet op deze locatie. Ook plekken waar een tv komt zijn kandidaten voor een loze leiding.

Het kan dat loze leidingen standaard aangelegd worden, check in de optielijst van je woning hoe dat bij jou zit of bespreek het met de aannemer. Meer informatie over loze leidingen? Check ons artikel over meerwerk.

Te laat om loze leidingen te leggen?

Wanneer het te laat is om loze leidingen te leggen zijn er meer opties om boven internet of tv te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld het wifi signaal verbeteren met acces-points of repeaters zodat je boven ook beter internet hebt.

Het voordeel van de loze leidingen is echter wel dat je computer via ethernet internet kan ontvangen, wat sneller en stabieler is.

Stap 2: Check welke internetaansluitingen mogelijk zijn

Wanneer je huis nog niet gebouwd is kun je niet altijd al een internet provider kiezen. Wat wel kan is de nodige voorbereiding treffen.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om glasvezel of kabel te krijgen op dit adres? Wordt alles tot in de meterkast aangelegd, of juist niet? De aannemer weet hier meestal het fijne van! Bespreek dit in een vroeg stadium om verrassingen te voorkomen.

Wil je weten welke aansluiting bij jou past?

Lees er alles over in ons artikel over type aansluitingen.

De oplevering komt dichterbij...

Je hebt je huis in de afgelopen tijd opgebouwd zien worden en je kan niet wachten om in te trekken. Ongetwijfeld zijn er een hoop dingen die geregeld moeten worden en is het een drukke periode. Een van die belangrijke dingen is het vergelijken van internet providers. Doe de postcodecheck om te zien welke verbindingen er op jouw adres beschikbaar zijn!

Stap 3: Vergelijk internet providers

Afhankelijk van je nieuwe adres zullen er verschillende verbindingen beschikbaar zijn.

Een makkelijke manier om te checken wat er beschikbaar is op jouw adres is het gebruik van onze postcodecheck.

Stap 4: Sluit een internetabonnement af

Je hebt je keuze gemaakt en ben klaar om een abonnement af te sluiten. Je hoeft niet te wachten met het aanvragen van internet, dit kan meestal al twee maanden van tevoren.

De datum van oplevering kun je als de leverdatum bij ons aangeven. Als die er nog niet is, kun je het inschatten. Er is bij nieuwbouw vaak vertraging waardoor de opleverdatum uitgesteld wordt. Ook dit is handig om door te geven aan ons. We zullen ervoor zorgen dat het pakket rond de juiste datum wordt bezorgd. De meeste providers leveren op z’n vroegst binnen 2 tot 4 weken. Hou hier rekening mee!

Het pakket installeer je meestal zelf, je krijgt instructies aangeleverd. Daarmee lukt het meestal goed. Lukt het toch niet? Dan kan de klantenservice je er doorheen loodsen. Besteed je het liever uit? We kunnen ook een monteur leveren die het voor je installeert.

Stap 5: Geniet van je nieuwe woning!

Na al het geregel en gestress over de nieuwe woning is het soms makkelijk om het belangrijkste te vergeten: genieten van je nieuwe huis. Plof neer op de bank en zet je favoriete Netflix-serie aan, zonder haperingen.

Vragen over de aansluiting en het aanvragen van internet bij nieuwbouw?

Heb je na het lezen nog vragen waar je graag het antwoord op wil hebben?

Bel dan gratis met onze nieuwbouwspecialisten: 088 71 65 900

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?