Snel, stabiel internet en een
betere TV-ervaring.

Met GigaNet ben je klaar voor de toekomst.

Wat is GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo dat verder gaat dan vast of mobiel. Want meer dan ooit is iedereen met elkaar verbonden - met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.

Wat betekent dit voor Nederland?

De behoefte om snel en betrouwbaar data uit te wisselen groeit snel. We spelen hier op in met nieuwe technologieën en bouwen verder aan een snel en betrouwbaar netwerk: GigaNet. Hiermee is ons netwerk klaar voor de toekomst. En jij dus ook.

Supersnel

Met GigaNet bereiden we ons netwerk voor op de digitale toekomst. Hoge snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op al je mobiele apparaten.

Slimmer werken

GigaNet stelt bedrijven en ondernemers in staat om slimmer te werken. We bieden het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld. Medewerkers zijn mobieler dan ooit en jij bepaalt jouw werkplek.

Internet of Things

GigaNet verbindt miljoenen IoT apparaten. Zoals lampen, koelkasten, airco’s en auto’s. Of wat dacht je bijvoorbeeld van veilige led-straatverlichting en slimme dijkbewaking?

Snelheden tot 1 Gbit/s

Alle Ziggo klanten maken al gebruik van ons krachtige GigaNet. En nu heeft Utrecht – samen met Nieuwegein, De Meern en Vleuten – als eerste Internet van Ziggo met een downloadsnelheid tot wel 1 Gbit/s.

Netwerk van de toekomst

  • Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: hogere snelheden en meer netwerkcapaciteit voor streamen, live gaming, downloaden, live muziek en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met je familie en buren erbij.

  • GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van IoT optimaal benut worden. Voor bijvoorbeeld parkeersensoren om een parkeerplek te vinden, smart farming of opereren op afstand. De mogelijkheden van IoT via GigaNet zijn vrijwel eindeloos.

  • Met GigaNet bouwen we in samenwerking met ziekenhuizen een geïntegreerd netwerk, zodat het logistieke proces efficiënter en beter wordt.

GigaNet is overal

Wist je dat GigaNet altijd dichtbij is? Waar je ook woont, overal in Nederland vind je ons krachtige netwerk.

Km glasvezelkabel

Ter vergelijking; de omtrek van de aarde is 40.000 kilometer

Km coaxkabel

in Nederland (ter vergelijking, dat is ruim 10x de omtrek van de aarde)

Klanten tegelijkertijd mobiel verbonden

Ter vergelijking: dit zijn alle inwoners van Amsterdam en Den Haag samen.

Krachtig en steeds krachtiger

Het netwerk van Vodafone scoort al jarenlang uitstekend in de onafhankelijke P3 testen. Ook dit jaar is het Vodafone netwerk opnieuw uitgeroepen tot ‘Uitstekend netwerk’ met een cijfer van 9,6 en is door OpenSignal gewaardeerd voor de beste video ervaring! Ziggo is voor het 9e jaar op een rij verkozen tot beste internetprovider bij Tweakers. Deze kwaliteit houden we hoog en dagelijks streven we ernaar om ons netwerk nog verder te verbeteren.

De kracht van Vodafone en Ziggo samen

Meer dan ooit zijn we verbonden. Met familie, vrienden, collega’s. Thuis en onderweg. Voor al die verbindingen hebben Vodafone en Ziggo samen één netwerk: GigaNet. Heb je internet van Ziggo en op hetzelfde adres minimaal één Vodafone abonnement? Dan krijg je iedere maand non-stop gratis extra’s! Dit geldt ook voor zakelijke abonnementen.