GigaNet

Het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo

Slim, stabiel, snel en klaar voor de toekomst

Wat is GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo dat verder gaat dan vast of mobiel. Want meer dan ooit is iedereen met elkaar verbonden - met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.

Wat betekent dit voor Nederland?

De behoefte om snel en betrouwbaar data uit te wisselen groeit snel. We spelen hier op in met nieuwe technologieën en bouwen verder aan een snel en betrouwbaar netwerk: GigaNet. Hiermee is ons netwerk klaar voor de toekomst. En jij dus ook.

Snel internet

Supersnel

Met GigaNet bereiden we ons netwerk voor op de digitale toekomst. Hoge snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op al je mobiele apparaten.

Cloud netwerk

Slimmer werken

GigaNet stelt bedrijven en ondernemers in staat om slimmer te werken. We bieden het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld. Medewerkers zijn mobieler dan ooit en jij bepaalt jouw werkplek.

Internet of Things

Internet of Things

GigaNet verbindt miljoenen IoT apparaten. Zoals lampen, koelkasten, airco’s en auto’s. Of wat dacht je bijvoorbeeld van veilige led-straatverlichting en slimme dijkbewaking?

Internet tot wel 1 Gbit/s

Internet tot 1 Gbit/s op ons krachtige GigaNet

We verbeteren ons GigaNet continu. Zo wordt je internetverbinding nog slimmer, sneller en stabieler. En ben je klaar voor de toekomst. Regio voor regio werken we aan ons GigaNet. Al bijna 3 miljoen huishoudens zijn aangesloten op downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s.  Je ontvangt van ons bericht zodra je regio aan de beurt is.

Netwerk van de toekomst

 Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: hogere snelheden en meer netwerkcapaciteit voor streamen, live gaming, downloaden, live muziek en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met je familie en buren erbij.

 GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van IoT optimaal benut worden. Voor bijvoorbeeld parkeersensoren om een parkeerplek te vinden, smart farming of opereren op afstand. De mogelijkheden van IoT via GigaNet zijn vrijwel eindeloos.

 Met GigaNet bouwen we in samenwerking met ziekenhuizen een geïntegreerd netwerk, zodat het logistieke proces efficiënter en beter wordt.

Twee mensen met een VR bril op

Krachtig en steeds krachtiger

Het netwerk van Vodafone scoort al jarenlang uitstekend in de onafhankelijke P3 testen. Ook dit jaar is het Vodafone netwerk opnieuw uitgeroepen tot ‘Uitstekend netwerk’ met een cijfer van 9,6 en is door OpenSignal gewaardeerd voor de beste video ervaring! Ziggo is voor het 10e jaar op een rij verkozen tot beste internetprovider bij Tweakers. Deze kwaliteit houden we hoog en dagelijks streven we ernaar om ons netwerk nog verder te verbeteren.

Non stop gratis extra's

De kracht van Vodafone en Ziggo samen

Meer dan ooit zijn we verbonden. Met familie, vrienden, collega’s. Thuis
en onderweg. Voor al die verbindingen hebben Vodafone en Ziggo samen
één netwerk: GigaNet. Heb je internet van Ziggo en op hetzelfde adres
minimaal één Vodafone abonnement? Dan krijg je iedere maand volop extra voordelen! Dit geldt ook voor zakelijke abonnementen.

Veelgestelde vragen

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Slim, stabiel, snel. En klaar voor de toekomst. Dit gaat verder dan vast en mobiel. Meer dan ooit ben je verbonden met familie, collega’s, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment. Voorbeeld? Start je favoriete serie op de Mediabox Next en kijk verder op je mobiel.

Vodafone en Ziggo zijn in 2017 samengegaan, met elk een eigen netwerk vast en mobiel. Sindsdien is doorlopend in deze netwerken geïnvesteerd. Veel van onze klanten maken gebruik van vast en mobiel. Het gebruik van deze netwerken loopt steeds meer in elkaar over. Vandaar dat we dit vatten onder de naam GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.

Giganet levert nu internet met downloadsnelheden tot 500/600 Mbit/s, Vodafone 4G+ ondersteunt downloadsnelheden tot wel 350 Mbit/s. En dit wordt alleen maar meer! Mensen, bedrijven en apparaten zijn daardoor steeds meer met elkaar verbonden. Daarmee groeit de behoefte dat iedereen snel en betrouwbaar data kan uitwisselen. Daarom anticiperen we op nieuwe technologieën en bouwen we aan een innovatief netwerk. GigaNet is klaar voor de toekomst.

GigaNet is de overkoepelende netwerk naam voor het vaste en mobiele netwerk. Je hebt toegang tot het GigaNet als je klant bent van Vodafone en/of Ziggo.

GigaNet is de overkoepelende netwerk naam voor het vaste en mobiele netwerk. Dit heeft verder geen impact op de producten, diensten, tarieven van je abonnement.

Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: Hogere snelheden, meer netwerk capaciteit en ultra korte responstijden op je mobiel.

We streven naar verdere verhoging van onze internetsnelheden. Utrecht is daarbij de eerste stad in Nederland waar Ziggo internet downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde aanbiedt. En binnenkort in bijna heel Nederland op ons GigaNet. Zo kan straks iedereen snel en stabiel streamen, gamen en downloaden tegelijk. Dit is pas het begin.

GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van IOT optimaal benut worden. Denk aan veilige led-straatverlichting. Parkeersensoren waarmee je een parkeerplek vindt zonder rondjes te rijden. Smart farming. Of opereren op afstand.

Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: hogere snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op je mobiel.

Denk aan grenzeloze mogelijkheden voor streaming, gaming, downloaden, live muziek, live wedstrijden en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met je familie en je buren erbij.

We zijn gestart met de uitrol van Gigabit-snelheden in Utrecht, Hilversum en de regio Den Haag. De komende 2 jaar zal dit landelijk uitgerold worden in het huidige verzorgingsgebied.

Komende 2 jaar zullen de Gigabit snelheden in het hele verzorgingsgebied van Ziggo uitgerold worden. Dit zal regio voor regio aangepakt worden.