Nieuwsgroepen

Downloaden via Nieuwsgroepen is snel en betrouwbaar. Bovendien is het gebruik van Nieuwsgroepen gratis voor klanten met Internet van Ziggo.

Nieuwsgroepen maken geen deel uit van het internet zoals velen van ons dat kennen (het World Wide Web, gebaseerd op het http-protocol), maar van een eigen netwerk dat is gebaseerd op het Usenet-protocol.

Let op: zowel de datalimiet als de up- en downloadsnelheid verschillen per internetabonnement. Zie hiervoor de tab Specificaties.

Over Usenet

Usenet is een wereldwijd netwerk van met elkaar verbonden nieuwsservers die continu informatie met elkaar uitwisselen. Mensen over de hele wereld kunnen informatie op hun nieuwsservers plaatsen en zo ter beschikking stellen aan iedereen die waar ook maar ter wereld diezelfde Nieuwsgroep volgt.

Nieuwsgroepen zijn gerangschikt op onderwerp. Binnen een nieuwsgroep kunt u informatie uitwisselen. De informatie kan bestaan uit tekstberichten of bestanden.

Usenet

Ziggo is ook aangesloten op Usenet. U krijgt toegang tot nieuwsgroepen door in te loggen op de nieuwsserver van Ziggo. Hier kunt u ook aangeven op welke nieuwsgroepen u een abonnement wilt. Met behulp van een nieuwslezer (newsreader) kunt u berichten uit de door u gekozen nieuwsgroepen lezen en zelf reacties plaatsen. Wanneer u binaries wilt uitwisselen heeft u daarvoor wel een gespecialiseerde nieuwslezer nodig.

Handleiding

Wilt u gebruik gaan maken van nieuwsgroepen? Ga dan naar www.binaries4all.nl. Daar vindt u alles wat u wilt weten over nieuwsgroepen.

In de handleiding van uw Cisco of Ubeemodem staat hoe u nieuwsgroepen in kunt stellen.

In onderstaande tabel staan de verschillende up- en downloadsnelheden per internetabonnement. Ook vindt u in de tabel per internetabonnement de quota voor de hoeveelheid data die u per maand mag downloaden (restanten van deze quota worden niet meegenomen naar de volgende maand). Wanneer u het Alles-in-1 Extra-abonnement van Ziggo afneemt, heeft u de beschikking over ongelimiteerd downloaden via nieuwsgroepen.

Pakket Download news Mbit/s Upload news Mbit/s Quota GB/maand
Alles-in-1 Extra 16 3 ongelimiteerd
Alles-in-1 Plus 8 1 50
Alles-in-1 Basis 0,8 0,1 10
Internet Z3 15 1,5 100
Internet Z2 5 1 50
Internet Z1 2 0,2 10

Retentie, Fair Use en andere details

Adres nieuwsserver Afhankelijk van uw domein moet u het adres van de nieuwsserver aanpassen: @quicknet.nl: news.quicknet.nl @multiweb.nl: news.quicknet.nl @casema.nl: news.casema.nl @home.nl: news.home.nl @ziggo.nl: news.ziggo.nl
Tarief Inbegrepen bij uw internetabonnement
Authenticatie Hoofd e-mailadres en wachtwoord van het hoofd e-mailadres
Max. snelheid per verbinding Afhankelijk van de snelheid van het internetabonnement
Aantal threads 4 threads per verbinding
Binary news Ja
Retentie op binary Max. 30 dagen
Retentie op txt Tot 150 dagen
Datalimiet Afhankelijk van uw internetabonnement. Limieten zijn per maand en alleen van toepassing op nieuwsgroepen. Quota zijn per maand en niet op te sparen. Quota kunnen op verschillende dagen van de maand starten
Volledigheid data 99,9%
Hoeveelheid nieuwsgroepen Volledige hoeveelheid nieuwsgroepen
Fair Use Policy U krijgt een e-mail wanneer u de voorgeschreven datalimiet van het internetabonnement overschrijdt. U kunt dan de rest van die maand niet meer downloaden via nieuwsgroepen
Ziggo.nl maakt gebruik van cookies.Meer Info & Instellingen