Overslaan en ga naar inhoud
Stranger Things

Stranger Things

Serie 2016 • 4 seizoenen • IMDb-score: 8,7

 

Duik in de wereld van Stranger Things! Een spannende serie met een ultiem jaren ‘80 sausje, waarin de grenzen van het bovennatuurlijke worden afgetast. Wanneer een jongen verdwijnt uit het slaperige Noord-Amerikaanse stadje Hawkins, ontrafelt een groepje onbevreesde vrienden de geheimen die onder de oppervlakte broeien.

Alles over de serie Stranger Things

Beleef Stranger Things op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 29 februari 2024

In de hoofdrol: Millie Bobby Brown, Winona Ryder en David Harbour 
Makers: The Duffer Brothers   
Prijzen: o.a. Emmy Awards, People’s Choice Awards en AFI Awards  

Stranger Things trailer

Het verhaal van Stranger Things

Het is 1983 als de twaalfjarige Will Beyers op mysterieuze wijze verdwijnt uit het slaperige stadje Hawkins in Indiana. Wills vrienden Mike, Lucas en Dustin stappen vervolgens op hun fietsen en beginnen aan een zoektocht die hun wereld letterlijk op z'n kop zal zetten.

Op een dag ontmoeten ze Eleven, een verdwaald en geheimzinnig meisje. En nog mysterieuzer: ze heeft meer kracht in haar pink, dan een heel leger bij elkaar. Samen ontdekken ze een vijandige alternatieve dimensie, ‘The Upside Down’. Deze dimensie is als de wereld die wij kennen, maar dan helemaal omgedraaid: donker en vol met griezelige wezens die je in je nachtmerries achtervolgen.

In elk seizoen van Stranger Things ontdek je meer over deze onheilspellende wereld. Een wereld met een mix van horror, humor en drama.

Stranger Things haalt de magie van de jaren ‘80 terug. Laat je meeslepen in een typische eighties scene, inclusief retro-outfits en walkietalkies. De cast is een perfecte mix van nieuwe en bekende talenten. De Duffer Brothers brengen alle ingrediënten op meesterlijke wijze samen, in een wereld waar niets is wat het lijkt.

Ben jij er klaar voor?!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Stranger Things seizoenen

Seizoen 1
In Hawkins, Indiana vinden mysterieuze gebeurtenissen plaats. Na de plotse verdwijning van Will verschijnt er een meisje met bovennatuurlijke krachten.   

Seizoen 2
Het is inmiddels een jaar geleden dat Will verdween uit Hawkins. Maar het stadje is er niet minder gevaarlijk op geworden, inclusief de komst van een aantal nieuwe personages.

Seizoen 3
Het is inmiddels 1985: een bruisende zomer in Hawkins. Terwijl iedereen kampt met puberteitsproblemen, duikt er een nieuwe kwade kracht op. 

Seizoen 4
Vlak voor de vakantie keert de duistere kracht terug naar Hawkins. Pijnlijke herinneringen komen naar boven en er dreigt gevaar. 

Seizoen 5
Netflix heeft bevestigd dat Stranger Things seizoen vijf eraan komt!

De cast van Stranger Things

Stranger Things komt uit de koker van de getalenteerde broers Matt en Ross Duffer, die erin slagen om een unieke mix van spanning, mysterie en nostalgie in de serie terug te laten komen. Hun meeslepende vertelstijl en de ondersteunding van regisseurs Shawn Levy (bekend van Free Guy) en Andrew Stanton ( van o.a. Finding Nemo), brengen het mysterieuze Hawkins tot leven op je scherm.

De cast van Stranger Things bestaat uit een indrukwekkende line-up. Millie Bobby Brown belichaamt bijvoorbeeld Eleven, het mysterieuze meisje met buitengewone krachten. Finn Wolfhard (als Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (als Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (als Lucas Sinclair) en Noah Schnapp (als Will Byers) nemen de rollen van haar trouwe vrienden voor hun rekening.

Voor deze jonge talenten is Stranger Things een echt jump start van hun carrières geweest! Zo zien we Finn Wolfhard inmiddels poseren als model voor Saint Laurent en zien we Millie Bobby Brown ook terug in de film Enola Holmes.

Naast de jonge castleden geven ervaren acteurs zoals Winona Ryder (als Joyce Byers), David Harbour (als Jim Hopper) en Matthew Modine (als Martin Brenner) deze Netflix-Original de nodige diepgang en complexiteit mee.  

Prijzen & awards

Stranger Things heeft veel erkenning gekregen vanwege de hoge kwaliteit van de productie, het script, het acteerwerk en de originaliteit. Dit zijn de prijzen en awards die Stranger Things inmiddels heeft mogen ontvangen: 

  • Screen Actors Guild Award in de categorie dramaseries in 2017 en 2018
  • People's Choice Award voor favoriete TV-show in 2017 en 2018
  • MTV Movie & TV Award voor beste show in 2017 en 2018
  • Producers Guild of America Award voor beste episodische drama in 2018
  • American Film Institute voor TV-programma van het jaar in 2016 en 2017

Leuke weetjes over Stranger Things

Wist je dat... Finn Wolfhard (Mike) een groot deel van de dansscéne met Millie Bobby Brown (Eleven) in seizoen 2 heeft geïmproviseerd? Hij wist niet hoe hij langzaam moest dansen, dus besloot hij uiteindelijk te doen wat goed voelde.

Dat het Demogorgon-monster niet met een computer gemaakt is, maar door een man in een pak gespeeld wordt. Ja, echt waar! Zeg hallo tegen Mark Steger, de echte Demogorgon, die ons de kriebels gaf met zijn goede performance. 

Dat je, als je goed oplet, vaak een kleine gele teddybeer in Wills kamer ziet staan. Wist je dat deze knuffel oorspronkelijk van een crewlid was? De artdirector had de gele teddybeer al sinds hij een kind was en besloot hem een plekje te geven in de show. 

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht