Overslaan en ga naar inhoud
Máxima Seizoen 2

Máxima Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Het is officieel: nog voor de start van seizoen 1, heeft RTL aangekondigd dat er ook een tweede seizoen van de serie Máxima aan gaat komen. Wanneer Máxima seizoen 2 uit zal komen, dat is nog niet bekend, maar we weten wel dat de opnames in oktober van dit jaar zullen starten. Lees hieronder wat we nog meer over het tweede seizoen weten.

Wat we weten over Máxima seizoen 2

Beleef Máxima op Videoland bij Ziggo

Laatste update: 16 april 2024

Tijdens de officiële première van het eerste seizoen in theater Tuschinski, heeft Peter van der Vorst aangekondigd dat de serie Máxima ook een tweede seizoen gaat krijgen. RTL heeft het vervolg inmiddels besteld en de opnames gaan in oktober 2024 nog van start. Tot die tijd is de producent druk bezig met het casten van nieuwe personages.

We weten nu al dat het eerste seizoen over gebeurtenissen uit het leven van Máxima zal gaan tot aan haar verloving met prins Willem-Alexander. Volgens Peter van der Vorst zal het tweede seizoen hierop aansluiten. Dit betekent dat we in Máxima seizoen 2 gaan zien hoe het huwelijk tussen haar en Willem-Alexander wordt voltrokken en dat Máxima moeder wordt van Amalia, Alexia en Ariane, om uiteindelijk koningin van Nederland te worden.

Wat de cast van seizoen 2 betreft, zullen we Delfina Chaves en Martijn Lakemeier terugzien als Máxima en Willem-Alexander. Ook Elsie de Brauw en Sebastian Koch keren terug in de rollen van Beatrix en Claus. Wie de nieuwe personages in het tweede seizoen gaan spelen, dat is nog niet bekend. Maar het ligt voor de hand dat we onder andere de drie prinsessen terug gaan zien in Máxima seizoen 2.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Máxima Seizoen 2 Trailer

Aangezien de opnames op het moment van schrijven nog niet zijn begonnen, is er ook nog geen trailer voor Máxima seizoen 2. Wil je toch alvast een beetje in de stemming komen? Bekijk dan snel de trailer van het eerste seizoen.

Waar gaat Máxima over?

'Máxima' is een koninklijke dramaserie, die is gebaseerd op het boek 'Moederland' van Marcia Luyten, uit 2021.

De serie beschrijft het bijzondere leven van onze koningin, dat begint in haar geboorteland Argentinië en dat haar via New York en Brussel, uiteindelijk naar Nederland zal leiden. In het eerste seizoen leer je meer over haar jongere jaren, tijdens haar jeugd in Argentinië en haar carrière in New York en Brussel. Het tweede deel focust zich op de gebeurtenissen na de verloving tussen Máxima en Willem-Alexander.

RTL heeft deze serie, nog voor de release, aan meer dan 25 landen verkocht. De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves als Máxima en Martijn Lakemeier als Willem-Alexander.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht