Overslaan en ga naar inhoud
Máxima

Máxima

Serie 2024 • 6 afleveringen • IMDb-score: 8,0

 

De nieuwe Videoland-serie Máxima volgt het fascinerende leven van Koningin Máxima. Hoe werd deze mysterieuze, Argentijnse schoonheid onze koningin? Het leven van Máxima Zorreguieta  verandert compleet wanneer ze kroonprins Willem-Alexander ontmoet. Als ze ten huwelijk wordt gevraagd, komt er ook nog een opmerkelijk verleden naar boven… Hoe houdt ze zich staande in de koninklijke wereld? Ontdek het nu op Videoland!

Alles over de serie Máxima

Beleef Máxima op Videoland bij Ziggo

Laatste update: 20 april 2024

In de hoofdrol: o.a. Delfina Chaves, Martijn Lakemeier en Daniel Freire  
Gebaseerd op: Het boek Moederland van Marcia Luyten 
Genre: Koninklijk drama

Máxima trailer

Het verhaal van de serie Máxima

De serie 'Máxima' vertelt het fascinerende levensverhaal van Máxima Zorreguieta, vanaf haar jeugd in Argentinië en haar carrière in New York, tot haar huidige leven als koningin van Nederland.

Over de ontmoeting met Willem-Alexander in Sevilla, in 1999. Die ervoor zorgt dat Máxima vanaf dat moment in de spotlights staat. Wanneer Willem-Alexander haar vervolgens ten huwelijk vraagt, roept dit bovendien vragen op over haar vaders verleden tijdens het regime van Videla. Een onderwerp waar ze zelf nooit echt over heeft gesproken...

Hoe lukt het deze Argentijnse om te wennen aan het leven binnen een Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven? Je ziet het in deze dramaserie, dat sinds 20 april op Videoland staat.

De serie is gebaseerd op het boek 'Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta' van Marcia Luyten. In de eerste zes afleveringen wordt het leven van de Argentijnse econome Máxima belicht, tot aan haar verloving met prins Willem-Alexander. In het vervolg draait het om het huwelijk tussen Máxima en Willem-Alexander, het moederschap en haar nieuwe rol als koningin.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Máxima seizoenen

Seizoen 1
In Máxima seizoen 1 staat het leven van onze koningin centraal, voorafgaand aan haar huwelijk met Willem-Alexander. Leer meer over haar jeugd in Argentinië, haar werk in New York en later in Brussel en over het moment waarop ze smoorverliefd wordt op de Nederlandse kroonprins.

Seizoen 2
Tijdens de première van Máxima seizoen 1, in Tuschinski, heeft RTL aangekondigd dat er ook een tweede seizoen van de serie gaat komen. Het tweede seizoen pakt de draad op na de verloving tussen Máxima en Willem-Alexander en laat zien hoe haar leven als echtgenote, moeder en koningin eruitziet.

De cast van Máxima

De rol van Máxima wordt vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (o.a. bekend van de serie Love After Loving), terwijl Martijn Lakemeier (bekend van de film Oorlogswinter) in de huid kruipt van Willem-Alexander. Leuk feitje: Delfina en Martijn zijn in het echte leven ook een stel.

Andere personages worden o.a. gespeeld door Elsie de Brauw (als koningin Beatrix), Sebastian Koch (als prins Claus), Valeria Alonso (als Máxima's moeder Maria Pame), Daniel Freire (als Máxima's vader Jorge Zorreguita) en Ivan Lapadula (als Máxima's eerste liefde Tiziano). 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht