Overslaan en ga naar inhoud
Masters of the Air

Masters of the Air

Serie 2024 • 1 seizoen • IMDb-score: 7,9

 

Het team achter Band of Brothers en The Pacific is terug met een nieuwe serie: Masters of the Air. In deze 9-delige serie volg je de 100th Bomb Group van de Amerikaanse 8th Air Force, terwijl zij met hun bommenwerpers tegen de Nazi's vechten. Een epische serie die je niet mag missen!

Alles over de serie Masters of the Air

Beleef Masters of the Air op Apple TV+ bij Ziggo

Laatste update: 7 juni 2024

In de hoofdrol: Callum Turner, Anthony Boyle en Matt Gavan
Productie: Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman
Bedenker: John Orloff
Naar het boek van: Donald L. Miller  

Masters of the Air trailer

Het verhaal van Masters of the Air

Masters of the Air is gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit een boek van Donald L. Miller. Dit verhaal speelt zich tijdens de Tweede Wereldoorlog af, wanneer de leden van de 100th Bomb Group, met hun B17-bommenwerpers worden uitgezonden naar Engeland, om vanuit daar missies te vliegen boven Duitsland. Deze missies worden vaak overdag gevlogen, wat het extra gevaarlijk maakt.

De bommenwerpers van de 100th Bomb Group worden eropuit gestuurd om Duitse steden als Berlijn, Hannover en Leipzig te bombarderen, waar ze strategische doelen zoals vliegtuigfabrieken en onderzeebootbasissen bestoken. Terwijl de bemanning op meer dan 7 kilometer hoogte vliegt, doen zij er alles aan om de doelen te raken, terwijl ze gelijktijdig vijandelijke luchtafweer proberen te ontwijken en Duitse jachtvliegtuigen proberen af te schudden.

Telkens wanneer de mannen van de 100th Bomb Group op een nieuwe missie gaan, is de spanning dan ook om te snijden. Zeker gezien de bommenwerpers tijdens sommige missies met bosjes tegelijk uit de lucht geschoten worden. Bemanningsleden die zo'n crash overleven proberen vervolgens met hulp van lokale verzetsgroepen terug naar Engeland te komen.

De cast van Masters of the Air

Het verhaal van Donald L. Miller, is door John Orloff aangepast naar het scenario voor Masters of the Air. Het is een epische productie geworden met een gigantische cast van meer dan 275 acteurs.

De twee hoofdrolspelers zijn Majoor Gale 'Buck' Cleven (gespeeld door Austin Butler) en Majoor John 'Bucky' Egan (gespeeld door Callum Turner). Samen leiden zij de 100th Bomb Group tijdens hun missies tegen Nazi Duitsland.

Cleven en Egan worden daarbij o.a. bijgestaan door Luitenant Curtis Biddick (Barry Keoughan), Majoor Harry Crosby (Anthony Boyle) en Majoor Robert Rosenthal (Nate Mann).

Leuke weetjes over Masters of the Air

Wist je dat... er drie replica's van de B-17 bommenwerper zijn gebouwd, speciaal voor het filmen van deze serie? Twee van de vliegtuigen zijn gebouwd als exacte replica's, terwijl het derde vliegtuig groter is dan het origineel. Het grotere vliegtuig heeft extra ruimte voor de filmcrew, zodat ze scenes kunnen filmen die anders onmogelijk zouden zijn.

Dat de 100th Bomb Group ook wel bekend staat als 'The Bloody 100th', door de zware verliezen die de eenheid tijdens oorlogsmissies heeft geleden?

Dat de cast van Masters of the Air soms wel 7 uur achter elkaar in de replica toestellen doorbracht? Doordat de toestellen tijdens het filmen op 15 meter hoogte hingen, was het vaak onmogelijk om de set te verlaten.

 

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht