Overslaan en ga naar inhoud
House of the Dragon

House of the Dragon

Serie 2022 • 2 seizoen • IMDb-score: 8,4

 

House of the Dragon sleept je mee in de wereld van de machtige Targaryen-dynastie, die we nog kennen uit de serie Game of Thrones. Deze fascinerende spin-off zit boordevol visuele spektakels, drama en indrukwekkende acteerprestaties. Dit fantasiedrama combineert politieke intriges en persoonlijke drama's die je op het puntje van je stoel houden​!

Alles over de serie House of the Dragon

Beleef House of the Dragon op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 1 juli 2024

In de hoofdrol: Matt Smith, Emma D’Arcy en Olivia Cooke  
Makers: Ryan J. Condal en George R.R. Martin
Bijzondere locaties waar is gefilmd: Marazion (Verenigd Koninkrijk), Hartland (Verenigd Koninkrijk), Cáceres (Spanje) en Monsanto (Portugal)
Genre: Fantasiedrama

House of the Dragon trailer

Het verhaal van House of the Dragon

De machtige Targaryen-familie heerst over de Seven Kingdoms en bezit meer dan 10 draken. Koning Viserys besluit om zijn jonge dochter Rhaenyra te benoemen tot troonopvolger. Dit is een behoorlijk gedurfde stap, want met deze keuze wordt Rhaenyra de allereerste vrouw die op de Iron Throne zal plaatsnemen. Het nieuws zorgt dan ook voor heel wat opschudding onder het volk, wat Rhaenyra moeilijk lijkt te begrijpen.

Wanneer koning Viserys later nog een zoon krijgt, ontstaat er chaos en slaat de verdeeldheid in het rijk nog meer toe. Velen vinden deze zoon de enige rechtmatige troonopvolger.

Rhaenyra is echter vastbesloten haar recht op de troon te verdedigen. Maar dan krijgt ze ook nog eens te maken met haar mysterieuze neef Daemon. Hij bezet illegaal het kasteel Dragonstone en verrast zijn familie met zijn terugkomst. Daemon vindt dat hij recht heeft op de Iron Throne en benoemt zichzelf tot erfgenaam. Dan zijn er plotseling drie potentiële erfgenamen die strijden om troonopvolging.

Als Rhaenyra volwassen is, is ze nog steeds vastberaden om haar titel te behouden. Inmiddels heeft de familie Targaryen te maken met verschillende andere vijanden dan alleen binnen hun eigen bloedlijn. Rhaenyra besluit samen te werken met Daemon om tegen haar vijanden te strijden. Maar wie kan Rhaenyra echt vertrouwen en wie niet? Ze kan in ieder geval rekenen op haar eigen vuurspuwende draken.

House of the Dragon is een prequel van Game of Thrones en speelt zich 200 jaar vóór de gebeurtenissen in Game of Thrones af. House of the Dragon neemt je mee naar het begin van huis Targaryen en onthult de gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot de verwoestende oorlog binnen de Targaryen-dynastie, ook wel de 'Dans der Draken' genoemd. Deze fantasy serie behandelt net als Game of Thrones thema's als macht, verraad en familieconflicten. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

House of the Dragon seizoenen

Seizoen 1
House of the Dragon gaat over de gloriedagen van de Targaryen-familie. Terwijl Rhaenyra vastberaden vecht om haar rechtmatige troon te behouden, wordt ze geconfronteerd met opkomende vijanden en verraderlijke politieke spelletjes.

Seizoen 2
Goed nieuws voor House of the Dragon fans: seizoen twee van House of the Dragon kun je sinds juni 2024 streamen! Lees hier alles wat we weten over het nieuwe seizoen.

De cast van House of the Dragon

De jonge prinses Rhaenyra wordt in de eerste afleveringen van House of the Dragon gespeeld door de actrice Milly Alcock (o.a. bekend van Upright). Emma D’Arcy (o.a. bekend van The Talent) vertolkt deze rol wanneer ze koningin is. Matt Smith speelt haar neef Daemon in de serie. Deze Britse acteur heeft onder andere grote rollen in series als The Crown en Doctor Who gespeeld.

Andere bekende personages uit House of the Dragon zijn onder andere prinses Rhaenys Targaryen (gespeeld door Eve Best), Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint), Prins Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney) en Prins Aemond Targaryen (Ewan Mitchell).

Prijzen en awards gewonnen door House of the Dragon

House of the Dragon heeft meer dan 10 prijzen gewonnen in de afgelopen twee jaar! We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Primetime Emmy Awards - Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes 2023
  • Golden Tomato Awards (Rotten Tomatoes) - Best TV Series, Best New Series en Best Sci-Fi & Fantasy Series 2022
  • Golden Globes USA - Best TelevisionSeries Drama 2023

Leuke feitjes over House of the Dragon

Wist je dat… de Iron Throne flink opnieuw is ontworpen in vergelijking met Game of Thrones? Hij is groter en heeft een meer asymmetrische vorm om beter overeen te komen met de beschrijving in de boeken van George R.R. Martin.

Dat als een koning of koningin zich snijdt aan de Iron Throne, dit door de mensen van Westeros wordt beschouwd als een voorteken dat de persoon niet waardig is voor de Troon? 

Dat er veel flashbacks in de serie zitten om het verhaal duidelijker te maken? Dit is een groot verschil met Game of Thrones, want in die serie zitten nauwelijks terugblikken. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht