Overslaan en ga naar inhoud
House of the Dragon Seizoen 2

House of the Dragon Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

House of the Dragon-fans, maak je klaar! Na het succes van het eerste seizoen, komt er nu ook een tweede seizoen aan. En de releasedatum is sneller dan je denkt! HBO Max heeft namelijk onlangs bekendgemaakt dat we het nieuwe seizoen al in juni van dit jaar kunnen streamen! Benieuwd naar wat we tot nu toe weten over seizoen 2 van House of the Dragon? Je leest het hieronder.

Wat we weten over House of the Dragon seizoen 2

Beleef House of the Dragon op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 22 maart 2024

Het tweede seizoen van House of the Dragon zet de reis voort waar we in seizoen 1 aan zijn begonnen. Dat betekent dat we opnieuw in een wereld vol verraad en strijd zullen duiken.

In het komende seizoen zien we wat er gebeurt na de tragische dood van koningin Rhaenyra en leren we weer wat meer over de geschiedenis van House Targaryen. Ook zal de strijd om de IJzeren Troon heviger worden, terwijl de bloedige burgeroorlog (Dance of the Dragons) in volle gang is.

Na afloop van seizoen 1 bleven er nog talloze vragen onbeantwoord, waar we hopelijk in dit nieuwe seizoen een antwoord op gaan krijgen. Maar één ding is absoluut zeker: seizoen 2 zit weer vol met adembenemende actie!

We zullen veel van de geliefde acteurs uit seizoen 1 terug gaan zien in het nieuwe seizoen. Waaronder Matt Smith (Doctor Who), Olivia Cooke (Ready Player One), Emma D'Arcy (The Talent), Eve Best (The King’s Speech), Steve Toussaint (Before We Die), Fabien Frankel (The Serpent), Ewan Mitchell (Saltburn), Tom Glynn-Carney (Dunkirk), Sonoya Mizuno (Ex Machina) en Rhys Ifans (Notting Hill).

Maar de serie verwelkomt ook een aantal nieuwe gezichten, zoals de getalenteerde Gayle Rankin (The Greatest Showman) en Freddie Fox (The Three Musketeers), samen met Simon Russel (The Death of Stalin) en Abukbakar Salim (Assasin’s Creed: Origins).

Het nieuwe seizoen zal bovendien uit acht afleveringen bestaan, wat twee afleveringen minder is dan in het debuutseizoen. Deze wijziging maakt deel uit van een groter langetermijnplan voor de show, wat zou kunnen betekenen dat er uiteindelijk meer seizoenen gemaakt gaan worden dan vooraf gepland was.

Benieuwd wat je van seizoen 2 kunt verwachten? Bekijk dan snel de trailer hieronder.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

House of the Dragon Seizoen 2 Trailer

Waar gaat House of the Dragon over?

House of the Dragon is het vervolg van één van de populairste en best beoordeelde series aller tijden: Game of Thrones. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin.

Volg de machtige Targaryen-dynastie op het toppunt van hun macht, heersend over meer dan 10 draken. Wanneer koning Viserys de opvolging van zijn troon toewijst aan zijn dochter Rhaenyra in plaats van aan zijn zoon, ontstaat er echter verdeeldheid in het rijk.

Rhaenyra is vastbesloten haar rechtmatige plek op de troon te behouden, ondanks de opkomst van een mannelijke troonopvolger. House of the Dragon is een verslavende serie, vol drama en visueel spektakel.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht