Overslaan en ga naar inhoud
Heartbreak High

Heartbreak High

Serie 2022 • drama • 2 seizoenen • IMDb-score: 7,7

 

Volg het leven van een groep tieners op de fictieve Hartley High School in Sydney en laat je meeslepen in een wereld vol liefde, seks en gebroken harten. Deze absolute must-see is gebaseerd op de Australische hitshow uit de 90's, maar dan in een modern jasje. Heartbreak High heeft onlangs ook een Emmy Award gewonnen, een échte aanrader dus! 

Alles over de serie Heartbreak High

Beleef Heartbreak High op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 1 juli 2024

In de hoofdrol: Ayesha Madon, James Majoos en Chloe Hayden 
Bedenkers: Hannah Carroll Chapman, Benn Gannon en Michael Jenkins   
Prijzen: o.a. International Emmy Awards, Logie Awards en AACTA Awards

Heartbreak High trailer

Het verhaal van Heartbreak High

Heartbreak High laat het leven van verschillende tieners op de school Hartley High zien. Met name dat van Amerie, een 16-jarige die niet bang is om wat rebelse streken uit te halen. Op Hartley High draait het leven van verschillende tieners voornamelijk om liefdesrelaties en alle problemen die daarbij komen kijken.

Wanneer Amerie samen met haar beste vriendin Harper een muurschildering maakt waarop de geheime seksuele relaties van de scholieren te zien zijn, breekt er enorme chaos uit op Hartley High. Een hoop drama volgt na deze, ietwat ondoordachte, actie. Harper verbreekt bijvoorbeeld onverwachts haar vriendschap met Amerie waardoor ze plotseling een buitenbeentje op school wordt. Gelukkig krijgt Amerie veel steun van Quinni en Darren. Quinni is een echte flapuit en kampt met autisme. Darren is een ambitieus en vastberaden persoon die zichzelf identificeert als non-binair.

Ook vindt Amerie troost bij Malakai, een basketbalspeler, die nieuw is op Hartley High. De band tussen Malakai en Amerie bloeit op tot een romantische relatie. Terwijl Amerie haar weg zoekt in een wereld vol tienerdrama, doet ze er alles aan om haar reputatie op de school te herstellen. 

Naast het leven van Amerie volg je ook de levensverhalen van andere leerlingen van Hartley High. Zo ook het leven van Chook en zijn vriendengroep. Chook, een intimiderende en agressieve jongen, is de leider van een bende van zogeheten eshays. Hij is goed bevriend met de drugsdealer Ca$h en de muzikant Dusty. Al snel zit de politie de jongens op de hielen nadat ze met de auto van Dusty’s vader een winkeldiefstal hebben gepleegd.

Heartbreak High is gebaseerd op de populaire dramaserie die van 1994 tot 1999 in Australië werd uitgezonden en ook in Nederland een grote hit was onder tieners. De Netflix serie is een 'Gen-Z make-over' voor de nieuwe generatie en geeft een frisse blik op Hartley High meer dan 20 jaar later. Heartbreak High zit boordevol humor en herkenbare tienerproblemen, maar de serie raakt ook diepgaande thema’s zoals vriendschappen, liefde, familie en identiteit.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Heartbreak High seizoenen

Seizoen 1
Amerie, Harper, Quinni, Darren, Malakai, Chook, Ca$h en Dusty zoeken hun weg in een wereld vol tienerperikelen op Hartley High. Groepsdruk, buitensluiting, liefdesverdriet en complexe vriendschappen zijn allemaal onderdeel van het hectische leven van de scholieren op Hartley High. 

Seizoen 2
Seizoen 2 van Heartbreak High is sinds 11 april te zien op Netflix en zit weer vol met ingewikkelde liefdesrelaties en heel veel drama. Harper en Amerie zijn vastberaden om wraak te nemen op Chook nadat ze zijn geconfronteerd met zijn roekeloze gedrag. Ondertussen verloopt de relatie tussen Amerie en Malakai steeds stroever en een nieuwe leerling zorgt voor een ingewikkelde driehoeksverhouding. En alsof dat nog niet genoeg is, komt Ca$h weer in contact met de politie. Kortom, een seizoen dat je niet wilt missen!

Seizoen 3
Goed nieuws voor Heartbreak High fans, er komt een derde seizoen! Het is nog niet bekend wanneer je deze kan bingen, maar het is wel zeker dat dit het laatste seizoen zal zijn. Bereid je voor op het laatste schooljaar van de leerlingen op Hartley High, want dit wil je niet missen! 

De cast van Heartbreak High

De cast van Heartbreak High bestaat uit een diverse groep jonge, getalenteerde acteurs. De personages die door de acteurs worden gespeeld, weerspiegelen de diversiteit van de hedendaagse samenleving met onder andere queer en non-binaire personages.

Het hoofdpersonage Amerie Wadia wordt gespeeld door Ayesha Madon (geboren in 1998). Deze jonge actrice was eerder te zien in de Australische dramaserie Love Me en heeft naast haar acteercarrière ook ervaring als zangeres. Asher Yasbincek speelt Harper McLean en is bekend van haar doorbraak in de bekroonde Australische serie The Heights.

Andere bekende personages uit de serie zijn o.a. Quinni (gespeeld door Chloé Hayden), Malakai (Thomas Weatherall) en Ca$h (Will McDonald).

Prijzen & awards

De serie Heartbreak High heeft inmiddels een indrukwekkende prijzenkast verzameld, waaronder de volgende prijzen en awards:
 
  • International Emmy Awards - Kids: Live-Action 2023
  • Logie Awards - Most Outstanding Supporting Actor (Thomas Weatherall) 2023
  • Casting Guild of Australia Awards - Best Casting in a TV Drama 2022
  • 6 Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards in 2022 - Best Costume Design in Television, Best Supporting Actor in a Drama, Best Screenplay in Television, Best Actress (Chloe Hayden), Best Actress (Ayesha Madon), Best Actor (Bryn Chapman Parish)
  • ReFrame - ReFrame Stamp TV 2023

Leuke feitjes over Heartbreak High

Wist je dat de Amsterdamse producent NewBe een Internationale Emmy Award heeft gewonnen voor de serie Heartbreak High? 

Dat de originele 90’s versie van Heartbreak High ook op Netflix staat? Duik terug in de tijd en ontdek het turbulente tienerleven van de leerlingen van Heartbreak High!

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht