Overslaan en ga naar inhoud
Grey's Anatomy Seizoen 20

Grey's Anatomy Seizoen 20

Nu op Disney+!

 

Goed nieuws voor de fans van Grey's Anatomy: seizoen 20 is uit! Door ABC aangekondigd in maart 2023, is het twintigste seizoen op 14 maart 2024 daadwerkelijk in de VS uitgekomen (op ABC & Hulu). En sinds 13 juni kun je seizoen 20 ook in Nederland streamen, bij Disney+. Benieuwd wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten? Lees dan snel verder.

Wat we weten over Grey's Anatomy seizoen 20

Beleef Grey's Anatomy bij Ziggo

Laatste update: 13 juni 2024

Sinds de aankondiging van seizoen 20, op 24 maart 2023, weten we dat de serie een aantal ingrijpende veranderingen zal ondergaan. Zo zal het personage van Meredith Grey voor het eerst slechts in een deel van alle afleveringen verschijnen, terwijl ze wel de voice-over voor alle afleveringen op zich blijft nemen.

Daarnaast zal dit seizoen überhaupt maar uit 10 afleveringen bestaan, waardoor dit de kortste productie ooit wordt voor Grey's Anatomy. Reden hiervoor, is de schrijversstaking die recentelijk in Hollywood heeft plaatsgevonden.

Verder zullen Dr. Miranda Bailey en Dr. Richard Webber ook dit seizoen weer van de partij zijn, samen met onder andere Dr. Owen Hunt, Dr. Teddy Altman en Dr. Jo Wilson. Een personage dat terugkeert in de serie, is Dr. Arizona Robbins, die aan het einde van seizoen 14 naar New York vertrok.

Aan de andere kant doet Dr. Meredith Grey dus een stapje terug en verdwijnt Dr. Maggie Pierce helemaal uit de serie.

Over het plot van seizoen 20 is nog niet veel bekend, maar we weten nu al dat de stagiaires weer in een hoop ingewikkelde situaties verwikkeld zullen raken. Daarnaast zal duidelijk worden hoe het is afgelopen met Dr. Teddy Altman, die we in de laatste aflevering van seizoen 19 zagen instorten vlak voordat ze aan de operatie van een kritieke patiënt zou beginnen.

Grey's Anatomy seizoen 20 is op 14 maart 2024 in de Verenigde Staten uitgekomen. De release in Nederland was op 16 april op Net5 en sinds 13 juni kun je het laatste seizoen van de serie ook op Disney+ streamen.

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Grey's Anatomy Seizoen 20 Trailer

Waar gaat Grey's Anatomy over?

In 'Grey's Anatomy' volg je de alledaagse levens van stagiairs en assistent-chirurgen op hun weg om chirurg te worden. De naam van de serie is een verwijzing naar het bekende handboek 'Gray's Anatomy' en de gebeurtenissen spelen zich in en om een fictief ziekenhuis in Seattle af.

Het bekendste personage uit de serie is Meredith Grey, dat vertolkt wordt door Ellen Pompeo. De serie staat bekend om de wisselwerking tussen de assistenten, hun mentors en de patiënten die ze gezamelijk behandelen. Er ontstaan vaak diepgaande relaties, zowel op persoonlijk, als op professioneel vlak.

Waar kijk je Grey's Anatomy?

Grey's Anatomy seizoen 20 was sinds 16 april 2024, iedere dinsdag om 20.30 op Net5 te zien. Sinds 13 juni kun je het nieuwste seizoen van Grey's Anatomy ook op Disney+ streamen. Dit betekent dat je voor seizoen 1 t/m 20 van Grey's Anatomy bij Disney+ terechtkunt. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht