Overslaan en ga naar inhoud
Grey's Anatomy Seizoen 20

Grey's Anatomy Seizoen 20

Het twintigste seizoen komt eraan!

 

Goed nieuws voor de fans van Grey's Anatomy: seizoen 20 komt eraan! Door ABC aangekondigd in maart 2023, komt het twintigste seizoen op 14 maart 2024 daadwerkelijk uit in de VS (op ABC & Hulu). Vanaf 16 april kun je het vervolgens ook in Nederland bekijken, bij Net5. Benieuwd wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten? Lees dan hieronder wat er tot nu toe naar buiten is gekomen.

Wat we weten over Grey's Anatomy seizoen 20

Beleef Grey's Anatomy bij Ziggo

Laatste update: 11 maart 2024

Sinds de aankondiging van seizoen 20, op 24 maart 2023, weten we dat de serie een aantal ingrijpende veranderingen zal ondergaan. Zo zal het personage van Meredith Grey voor het eerst slechts in een deel van alle afleveringen verschijnen, terwijl ze wel de voice-over voor alle afleveringen op zich blijft nemen.

Daarnaast zal dit seizoen überhaupt maar uit 10 afleveringen bestaan, waardoor dit de kortste productie ooit wordt voor Grey's Anatomy. Reden hiervoor, is de schrijversstaking die recentelijk in Hollywood heeft plaatsgevonden.

Verder zullen Dr. Miranda Bailey en Dr. Richard Webber ook dit seizoen weer van de partij zijn, samen met onder andere Dr. Owen Hunt, Dr. Teddy Altman en Dr. Jo Wilson. Een personage dat terugkeert in de serie, is Dr. Arizona Robbins, die aan het einde van seizoen 14 naar New York vertrok.

Aan de andere kant doet Dr. Meredith Grey dus een stapje terug en verdwijnt Dr. Maggie Pierce helemaal uit de serie.

Over het plot van seizoen 20 is nog niet veel bekend, maar we weten nu al dat de stagiaires weer in een hoop ingewikkelde situaties verwikkeld zullen raken. Daarnaast zal duidelijk worden hoe het is afgelopen met Dr. Teddy Altman, die we in de laatste aflevering van seizoen 19 zagen instorten vlak voordat ze aan de operatie van een kritieke patiënt zou beginnen.

Grey's Anatomy seizoen 20 komt op 14 maart 2024 uit in de Verenigde Staten. De release in Nederland volgt op 16 april bij Net5. Meer weten? Bekijk dan snel de trailer hieronder!

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Grey's Anatomy Seizoen 20 Trailer

Waar gaat Grey's Anatomy over?

In 'Grey's Anatomy' volg je de alledaagse levens van stagiairs en assistent-chirurgen op hun weg om chirurg te worden. De naam van de serie is een verwijzing naar het bekende handboek 'Gray's Anatomy' en de gebeurtenissen spelen zich in en om een fictief ziekenhuis in Seattle af.

Het bekendste personage uit de serie is Meredith Grey, dat vertolkt wordt door Ellen Pompeo. De serie staat bekend om de wisselwerking tussen de assistenten, hun mentors en de patiënten die ze gezamelijk behandelen. Er ontstaan vaak diepgaande relaties, zowel op persoonlijk, als op professioneel vlak.

Waar kijk je Grey's Anatomy?

Je kunt seizoen 1 t/m 19 van Grey's Anatomy bij Disney+ kijken. Grey's Anatomy seizoen 20 kijk je vanaf 16 april 2024, iedere dinsdag om 20.30 op Net5.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht