Overslaan en ga naar inhoud
Bridgerton Seizoen 3

Bridgerton Seizoen 3

Alles wat je wilt weten!

 

Na een geweldig tweede seizoen van de hitserie Bridgerton, is het wachten op seizoen 3 bijna voorbij! Het nieuwe seizoen zal uit twee delen van elk 4 afleveringen bestaan. Zet het alvast in je agenda, want deel 1 verschijnt op 16 mei en deel 2 op 13 juni! Alles wat we nog meer over Bridgerton seizoen 3 weten, delen we hieronder met jou.

Wat we weten over Bridgerton seizoen 3

Beleef Bridgerton op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 15 april 2024

In seizoen 3 draait alles om Colin Bridgerton en lady Penelope Featherington. De twee zijn al jaren goede vrienden, al heeft Penelope altijd stiekem gehoopt op meer. In seizoen 2 wordt deze droom van romantiek verpletterd: ze hoort namelijk hoe Colin aan zijn vrienden vertelt, dat hij haar nooit als een romantische partner zal zien. Deze pijnlijke ontdekking breekt haar hart! In seizoen 3 besluit ze daarom om haar gevoelens voor Colin  op te geven en om haar pijlen te richten op het vinden van een aanstaande echtgenoot. 

De liefde die echter níet aan haar voorbij gaat, is haar passie voor schrijven! Verwacht in seizoen 3 dus weer veel verhalen uit de pen van Penelope. Hierdoor begint Penelope zich ook langzaam te beseffen dat haar eigen liefdesverhaal misschien niet zo voorbestemd was als ze dacht… 

Colin worstelt op zijn beurt met zichzelf en krijgt spijt van zijn uitspraken over Penelope. Langzaam begint hij zich te beseffen dat de ware liefde, waar hij zo naar op zoek was, misschien wel altijd al voor zijn neus stond…

Kortom, het belooft weer een seizoen vol drama en romantiek te worden! 

De rest van de Bridgerton upper class en de families Bridgerton en Featherington zijn in seizoen 3 ook weer van de partij! We gaan Queen Charlotte, Lady Danbury, Eloise Bridgerton en Lady Whistledown dus zeker niet missen. En ja, ook de knappe Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) maakt zijn terugkeer in dit seizoen.

Naast de oude vertrouwde gezichten, verwelkomen we ook 3 nieuwe acteurs! Daniel Francis, bekend van zijn rol als Dave Shaw in de Netflix-serie Stay Close. Sam Phillips, ook wel bekend als Lord Debling uit The Crown. En als laatste nieuwkomer: James Phoon, voor hem is Bridgerton zijn eerste kennismaking met het grote tv-publiek!

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Bridgerton Seizoen 3 Trailer

Waar gaat Bridgerton over?

De Netflix-serie Bridgerton is een kleurrijk kostuumdrama van Shonda Rhimes, ook wel bekend van Grey’s Anatomy. Het verhaal is gebaseerd op de 9-delige boekenreeks van Julia Quinn, en speelt zich af in de Londense high society van de 17e eeuw. De serie is allesbehalve stoffig en neem je mee in een excentrieke, romantische wereld vol intriges en flamboyante figuren. In dit leven vol goud en titels, zet de mysterieuze Lady Whistledown het leven van de upper class op zijn kop.

De grote familie Bridgerton staat centraal. Deze familie bestaat uit 8 broers en zussen, allemaal vernoemd naar een letter van het alfabet, van Anthony tot Hyacinth. Volg het leven van de Bridgertons terwijl ze de uitdagingen van de nobele samenleving trotseren.

In de boekenreeks beschrijft elk deel de romantische reis van een Bridgerton broer of zus. Maar of er daadwerkelijk 8 seizoenen zullen komen, is nog een geheim dat alleen de tijd zal uitwijzen.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht