Overslaan en ga naar inhoud
The Crown Seizoen 6

The Crown Seizoen 6

Alles over het laatste seizoen van The Crown!

 

Seizoen 6 van The Crown neemt je mee in het leven van Queen Elizabeth tijdens de roerige periode van 1997 tot 2005. Verwacht meer koninklijke perikelen, meer over Prinses Diana en meer over de jonge prinsen. Na het overlijden van Queen Elizabeth was het even stil rondom The Crown, maar met dit seizoen is de serie helemaal terug. Seizoen 6 is het laatste seizoen van The Crown, beide delen van het seizoen staan inmiddels voor je klaar op Netflix. Lees er hieronder alles over!

Wat we weten over The Crown seizoen 6

Beleef The Crown op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 7 juni 2024

The Crown seizoen 6 start in 1997, waar we een inkijkje krijgen in de romantiek tussen prinses Diana en Dodi Fayed. Het volk bewondert de prinses enorm, maar wil ook álles weten over haar spannende leven. De beroemde ’People’s Princess’ wordt tijdens de eerste afleveringen dan ook op de voet gevolgd door de paparazzi. Deze heftige achtervolgingen eindigen helaas in een verschrikkelijke dodelijke afloop...

Heel Engeland is in rouw. De gebeurtenis heeft bovendien ook een gigantische impact op haar kinderen, Queen Elizabeth en de rest van de koninklijke familie. Koningin Elizabeth merkt dat het volk na de dood van Diana wacht op antwoorden. Aan haar de taak om het imago van het koninkrijk te beschermen, maar dat brengt wel de nodige problemen met zich mee.

In het laatste seizoen zien we ook de start van het prille liefdesverhaal tussen prins William en Kate Middleton. William studeert aan de universiteit van St. Andrews en is meteen onder de indruk van de frisse, gewone Kate. Een band die begint als vriendschap bloeit langzaam uit tot een romantische relatie. Maar kunnen ze wel een goede relatie opbouwen, als prins William volgens de strenge koninklijke rituelen ook aandacht moet hebben voor andere kandidaten?

Een nieuw seizoen betekent het weerzien van eerdere castleden, maar ook nieuwe gezichten! Zo zien we Imelda Staunton (o.a. van Harry Potter) weer terug als koningin Elizabeth. De actrice volgde Olivia Colman in seizoen 5 op en zal ook in het laatste seizoen de hoofdrol spelen.

Ook de Australische actrice Elizabeth Debicki (o.a. van The Great Gatsby) zien we terug in haar rol als prinses Diana. Dominic West (o.a. van The Wire) zal opnieuw prins Charles spelen. Verder zien we een heleboel andere bekende gezichten terug, zoals Luther Ford (prins Harry), Lesley Manville (prinses Margaret), Jonathan Pryce (prins Philip), Olivia Williams (Camilla Parker Bowles), Khalid Abdalla (Dodi Fayed), Salim Daw (Mohamed Al-Fayed), Bertie Carvel (Tony Blair) en Lydia Leonard (Cherie Blair).

Nieuwe gezichten zien we bij de rollen van de jonge royals! De jonge Rufus Kampa speelt prins William als tiener, gevolgd door Ed McVey die zijn jongvolwassen jaren vertolkt. Een andere nieuwkomer, Meg Bellamy, speelt de rol van Kate Middleton in seizoen 6. Extra bijzonder: voor deze drie acteurs is het de eerste keer dat ze in zo’n populaire serie spelen.

The Crown Seizoen 6 Trailers

Waar gaat The Crown over?

De bekroonde serie The Crown neemt je mee op een meeslepende reis door de bewogen geschiedenis van het Britse koningshuis. Vanaf het iconische huwelijk van Elizabeth II met Philip Mountbatten in 1947, tot aan de dramatische gebeurtenissen van de jaren '90.

Op waargebeurde feiten gebaseerd, biedt elk seizoen een diepgaand inzicht in de koninklijke familie en de wereld waarin zij leefden. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht