Overslaan en ga naar inhoud
Wonka

Wonka

Film 2023 • IMDb-score: 7,0

 

Benieuwd hoe Willy Wonka aan zijn chocoladefabriek is gekomen? Dan is de film Wonka iets voor jou! Maak kennis met een jonge (en arme) Willy Wonka, die maar één doel heeft: zijn zelfgemaakte chocolade op de markt brengen. Maar dat gaat helaas niet zo gemakkelijk als hij had gedacht...

Alles over de film Wonka

Beleef Wonka op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 8 april 2024

In de hoofdrol: o.a. Timothée Chalamet, Calah Lane en Olivia Colman
Regisseur: Paul King  
Genre: musicalfilm, avontuur en comedy

Wonka trailer

Het verhaal van Wonka

In de musicalfilm Wonka maak je kennis met een jonge Willy Wonka, in de periode voordat hij zijn wereldberoemde chocoladefabriek opent.

Na de dood van zijn moeder heeft Willy de wereld rondgereisd om de beste ingrediënten voor in zijn zelfgemaakte chocolade te verzamelen. Zijn einddoel is om zijn eigen chocoladewinkel te openen in de Galerie Gourmet, want zijn moeder hem heeft verteld dat ‘s werelds lekkerste chocolade daar verkocht wordt. 

Maar wanneer hij eindelijk klaar is om zijn droom te verwezenlijken, loopt alles in de soep… 

Platzak boekt Willy een kamer bij Mrs. Scrubitt, maar doordat hij de kleine lettertjes in de voorwaarden niet gelezen heeft, heeft zijn overnachting een enorme schuld als gevolg. Om deze schuld af te betalen wordt hij gedwongen om samen met een aantal lotgenoten in de wasserette van Mrs. Scrubitt te werken.

Gelukkig vindt Willy een manier om, samen met Noodle en de andere slachtoffers, weg te sluipen en komt de chocoladewinkel er alsnog.

Het ‘chocoladekartel’, dat bestaat uit drie gemene zakenmannen die de chocolademarkt beheersen, is echter niet van plan om dit zomaar toe te laten. En dan is er ook nog een agressieve Oempa Loempa, die beweert dat Willy zijn cacao gestolen heeft…

Lukt het Willy Wonka om, ondanks alle tegenslagen, een succesvolle chocoladewinkel te runnen? Maak je klaar voor een hartverwarmende familie- en musicalfilm die bomvol met liedjes zit (zoals het originele Oempa Loempa lied)! 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van Wonka

Wonka heeft een ijzersterke cast met Timothée Chalamet in de hoofdrol als Willy Wonka en Calah Lane als Noodle. Andere grote rollen zijn weggelegd voor Olivia Colman (als Mrs. Scrubitt), Tom Davis (als Bleacher) en Paterson Joseph (als Slughworth).

Opvallende rollen zijn er tot slot voor Hugh Grant (o.a. bekend van Bridget Jones) die Lofty de Oempa Loempa speelt en Rowan Atkinson (Mr. Bean) die als corrupte priester samenwerkt met het chocoladekartel.

Prijzen & awards

Het is duidelijk dat Wonka een geweldige familiefilm is. De film heeft bijvoorbeeld de award voor Film Excellence 2023 tijdens de MMCG Awards gewonnen en ontving daarnaast maar liefst 36 nominaties, voor onder andere de BAFTA Awards en de Golden Globes. 

Leuke weetjes over Wonka

Wist je dat... hoofdrolspeler Timothée Chalamet tijdens de productie meerdere keren misselijk werd van de hoeveelheid chocolade en snoep die hij moest eten?

Dat het muntje dat Willy Wonka in het openingsnummer van deze film in de put laat vallen, in de film Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971 wordt gevonden door Charlie Bucket? Hij krijgt op deze manier zijn gouden ticket om de chocoladefabriek te bezoeken.  

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht