Overslaan en ga naar inhoud
The Martian

The Martian

Film 2015 • IMDb-score: 8,0

 

In The Martian wordt een astronaut voor dood achtergelaten op de planeet Mars. Zijn uitdaging: hoe gaat hij op Mars overleven? Alleen zijn eigen creativiteit en intelligentie kunnen hem redden. Lukt het hem om naar de aarde te seinen dat hij nog leeft? Lees hieronder alles over deze geweldige film.

Alles over de film The Martian

Beleef The Martian op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 22 maart 2024

In de hoofdrol: o.a. Matt Damon, Jessica Chastain en Kristen Wiig  
Regisseur: Ridley Scott  
Genre: sci-fi, avontuur en drama

The Martian trailer

Het verhaal van The Martian

Een team van astronauten verblijft tijdens een missie op Mars. Maar door een verwoestende storm moeten ze halsoverkop evacueren. Wanneer één astronaut, Mark Watney (Matt Damon), in de chaos lijkt te overlijden, wordt hij achtergelaten.

Maar niets is minder waar. Gestrand op een planeet die absoluut niet gemaakt is voor menselijk leven, staat Watney er nu alleen voor! Met een beperkte voedselvoorraad, die hem maar enkele maanden kan voeden…

Gedreven door zijn eigen intellect en ontembare wilskracht, moet Watney een manier vinden om op Mars te overleven én om tegelijkertijd aan de wereld te laten weten dat hij nog leeft. Wanneer dit nieuws de aarde eindelijk bereikt, bundelen  de NASA en een internationaal team van wetenschappers hun krachten om de moedige Marsbewoner veilig thuis te brengen.

Ondertussen probeert Watney zijn levensverwachting angstvallig te verlengen met een eindeloze stroom aan praktische oplossingen. Kan hij overleven en komt het reddingsteam op tijd?

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van The Martian

In The Martian schittert Matt Damon (o.a. bekend van de film Good Will Hunting) als de op Mars gestrande Mark Watney. Andere grote rollen worden vervuld door Jessica Chastain als Commander Melissa Lewis, Kristen Wiig als NASA persvoorlichter Annie Montrose en Michael Peña als piloot Majoor Rick Martinez.

Maar dat is niet alles! In deze topcast zien we ook sterke acteurs als Jeff Daniels (als Teddy Sanders), Sean Bean (als Mitch Henderson), Kate Mara (als Beth Johanssen), Sebastian Stan (Dr. Chris Beck), Aksel Hennie (als Dr. Alex Vogel) en Mackenzie Davis (als Mindy Park).

Prijzen & awards

The Martian is een prachtig gemaakte film, met ongelooflijke shots van ‘Mars’ en briljant acteerwerk. Het is dus niet gek dat deze film flink in de prijzen is gevallen. The Martian ontving veel nominaties en awards, waaronder: 

  • 2 Golden Globes in 2016 - Best Motion Picture en Best Performance by an Actor in a Motion Picture (voor Matt Damon)
  • People’s Choice Award - Favorite Dramatic Movie in 2016
  • Saturn Award - Best Director in 2016 
  • Producers Guild of America Award voor beste episodische drama in 2018
  • Hollywood Film Award - Film of the year in 2015 

Leuke weetjes over The Martian

Wist je dat... Wadi Rum in Jordanië, ook wel de Maanvallei, diende als een van de filmlocaties voor de Mars scènes? Dat leek het meest op het Marsoppervlak!

Dat er een echte aardappelboerderij op het studioterrein werd nagebouwd, compleet met aardappelen in verschillende groeistadia, speciaal voor de opnames?

Dat de producers van The Martian veel met NASA hebben samengewerkt? Om de film zo realistisch mogelijk te maken stelden ze honderden vragen. NASA zag de film bovendien als een goede promotie voor hun Space programma’s.

Dat de hele film in slechts 72 dagen werd opgenomen? 

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht