Overslaan en ga naar inhoud

 

De film Scoop draait om het spraakmakende BBC-interview met de Britse prins Andrew uit 2019. Tijdens dit interview besprak hij zijn band met Jeffrey Epstein. Ook probeerde hij zijn onschuld te bewijzen met betrekking tot beschuldigingen van het hebben van seks met een 17-jarig meisje. Maar in plaats van zijn naam te zuiveren, belandde hij alleen maar dieper in de problemen... Benieuwd naar hoe dit allemaal is verlopen? Lees dan hieronder alles over deze film.

Alles over de film Scoop

Beleef Scoop vanaf 5 april op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 22 maart 2024

In de hoofdrol: Gillian Anderson, Billie Piper en Rufus Sewell   
Gebaseerd op: waargebeurde gebeurtenissen van een insider  
Genre: fictioneel drama

Scoop trailer

Het verhaal van Scoop

In 2019 was het schandaal rondom Prins Andrew groot nieuws. De Netflix-Original Scoop gaat over het spraakmakende interview dat dit schandaal aan het licht bracht en is gebaseerd op inside informatie van een bron die aanwezig was. En als we één ding zeker weten, dan is het dat Netflix goed is in het verfilmen van perikelen binnen het Britse koningshuis. Dat belooft dus een goede film te worden!

Scoop gaat over het bekende interview van Prins Andrew met BBC Newsnight. Daarin sprak hij over zijn relatie met Jeffrey Epstein, een man die later veroordeeld werd vanwege seksueel misbruik. In het interview gaat Andrew in op beschuldiging van Virginia Giuffre en pakt hij de kans om zijn naam te zuiveren.

Hij probeert zijn onschuld te bewijzen en zegt dingen als: 'Virginia zegt dat ze mijn zweetgeur vies vond, maar dat kan niet, want ik kan niet zweten door een ziekte.' Maar later doken er toch foto's van hem op met zweetvlekken op zijn shirt en die gingen vervolgens de hele wereld over... Zo kwam hij alleen maar dieper in de problemen.

Bovendien heeft Andrew een regeling getroffen met Virginia Giuffre en dat suggereert dat hij eigenlijk niet zo onschuldig is als hij zelf zegt...

Dit interview betekende dan ook het einde van de goede reputatie van prins Andrew en het einde van vrijwel al zijn (koninklijke) titels. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe de BBC dit historische gesprek tot stand bracht. Van de gedurfde onderhandelingen die producer Sam McAlister met Buckingham Palace had, tot de verbijsterende confrontatie van journalist Emily Maitlis met de prins; de film neemt je als kijker mee in een verhaal van vrouwen die vastberaden zijn om gerechtigheid te krijgen. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van Scoop

Gillian Anderson (o.a. Sex Education en The X-Files) neemt de rol van de BBC-journalist op zich, terwijl Rufus Sewell (Dark City) prins Andrew speelt.

Naast deze getalenteerde acteurs zijn ook Billie Piper (I Hate Suzie), Keeley Hawes (Bodyguard), Romola Garai (Atonement), Richard Goulding (Me Before You), Amanda Redman (Sexy Beast), Connor Swindells (Barbie) en Lia Williams (The Foreigner) te zien in de film.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht