Overslaan en ga naar inhoud
Dune: Part Two

Dune: Part Two

Film 2024 • IMDb-score: 8,7

 

In Dune: Part Two, ontdek je hoe het verdergaat met Paul Artreides, nadat het huis Artreides werd verslagen op de planeet Arrakis. Lukt het Paul en zijn moeder om de inheemse Fremen te overtuigen? En zullen ze uiteindelijk wraak kunnen nemen op het huis Harkonnen? Ontdek het in het nieuwste meesterwerk van regisseur Denis Villeneuve. Vanaf 21 mei te streamen op HBO Max.

Alles over de film Dune: Part Two

Beleef Dune: Part Two op HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 15 mei 2024

In de hoofdrol: o.a. Timothée Chalamet, Zendaya en Josh Brolin
Verhaal: Frank Herbert   
Regie: Denis Villeneuve  
Genre: Sciencefiction

Dune: Part Two trailer

Het verhaal van Dune: Part Two

In de film Dune zagen we hoe het huis Artreides werd verslagen door het huis Harkonnen, dat in het geheim werd gesteund door de keizer. Paul Artreides wist echter te ontkomen en eindigde bij de inheemse Fremen.

In Dune: Part Two leer je hoe Paul en zijn moeder Lady Jessica de Fremen mythe van 'Lisan al Gaib' gebruiken om de Fremen ervan te overtuigen dat Paul hun Messias is. Volgens deze mythe zal de Lisan al Gaib het inheemse volk bevrijden van hun onderdrukkers én water naar de verdorde planeet Arrakis brengen.

Wat de Fremen echter niet weten, is dat de mythe van Lisan al Gaib is verzonnen door de vrouwelijke orde van Bene Gesserit, zodat deze orde de Fremen kan beïnvloeden. Paul en zijn moeder maken handig gebruik van de mythe, om zo de macht binnen de Fremen te grijpen en om samen met de Fremen ten strijde te trekken tegen het huis Harkonnen.

Ondertussen wordt het duidelijk dat Paul weleens de eerste man binnen de orde van Bene Gisserit zou kunnen zijn, wat in zijn geval gepaard gaat met nachtmerries en visioenen over een heilige oorlog, hongersnood en massale sterfte. Kiest Paul ervoor om zijn lot als de 'Kwisatz Haderach' van de Bene Gisserit te accepteren?

In Dune: Part Two ontdek je hoe Paul Artreides verscheurd wordt door een moreel dilemma, dat de toekomst van het universum voorgoed kan veranderen. Lukt het Paul om wraak te nemen op het huis Harkonnen? En waar eindigen zijn ambities?

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van Dune: Part Two

Een groot deel van de personages uit Dune is ook voor het tweede deel van de partij. Denk aan Paul Atreides (gespeeld door Timothée Chalamet), Chani (Zendaya), Gurney Halleck (Josh Brolin), Lady Jessica (Rebecca Ferguson) en Stellan Skarsgård (Vladimir Harkonnen).

Austin Butler is dit keer nieuw en speelt Feyd-Rautha van het huis Harkonnen. Terwijl Florence Pugh de rol van Prinses Irulan op zich neemt, de dochter van de keizer. Andere nieuwkomers zijn o.a. Dave Bautista (als Beast Rabban), Christopher Walken (als keizer Shaddam IV) en Léa Seydoux (als Margot Fenring).

De regie is weer in de vertrouwde handen van Denis Villeneuve en ook de filmmuziek is wederom gecomponeerd door Hans Zimmer. 

Leuke weetjes over Dune: Part Two

Wist je dat… het van het succes van de film Dune af zou hangen of het tweede deel ooit gemaakt zou worden? Regisseur Denis Villeneuve kreeg uiteindelijk vier dagen na de release van Dune groen licht om aan de productie van Dune: Part Two te gaan beginnen.

Dat de taal die de Fremen in Dune: Part Two spreken, 'Chakobsa' wordt genoemd? De klanken van de taal zijn o.a. afgeleid van de Arabische, Franse, Griekse en Roemeense taal.

Dat Stellan Skarsgård's make-up acht uur duurde om aan te brengen? Na afloop duurde het ook nog eens twee uur om de make-up te verwijderen. Tijdens draaidagen dronk Stellan bovendien niks, zodat hij niet tussendoor naar de wc hoefde.

Waar kijk je de Dune films?

Zin om Dune en/of Dune: Part Two te kijken? Dan is het goed om te weten dat je deel 1 op Pathé Thuis en HBO Max kunt vinden, terwijl je op het moment van schrijven het tweede deel alleen op Pathé Thuis kunt kijken. Vanaf 21 mei kun je Dune: Part Two ook streamen op HBO Max.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht