Overslaan en ga naar inhoud
True crime series Netflix

True crime series Netflix

Laat je inspireren!

 

Netflix staat vol true crime documentaires waar je mond van openvalt. Van onopgeloste mysteries tot verbluffende rechtszaken, je raakt niet uitgekeken. Benieuwd welke true crime series wij jou aanraden? Lees dan snel verder!

De beste true crime series op Netflix

Beleef true crime series met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 14 mei 2024

1. Making a Murderer
1. Making a Murderer

2015 - 2018  •  2 seizoenen  •  IMDb-score: 8,5

Onze eerste aanrader scoort maar liefst een 8,5 op IMDb.

In de spannende true crime documentaire Making a Murderer volg je het bizarre verhaal van Steven Avery. Hij is een man uit Wisconsin die veroordeeld werd voor een misdaad die hij misschien niet eens gepleegd heeft.

Verbijsterende wendingen, nieuwe bewijzen en onthullende interviews nemen je heel diep mee in zijn verhaal. Zo krijg je een kijkje in het gerechtelijk proces en de fouten die misschien tot een onrechtvaardige veroordeling hebben geleid.

Making a Murderer is een echte binge-waardige documentaire. Met twee seizoenen vol bizarre momenten raak je niet uitgekeken! 

 

2. The Keepers
2. The Keepers

2017 • 1 seizoen • IMDb-score: 8,0

Van de makers van Making a Murderer is er ook nog de spannende documentaire The Keepers.

Het verhaal begint met de moord op zuster Cathy Cesnik, een geliefde non en lerares. Haar mysterieuze dood bleef decennialang onopgelost. Maar Gemma Hoskins en Abbie Schaub, twee gepensioneerde vrouwen van 60, en oud-leerlingen van zuster Cathy, voelen zich nog steeds verontrust door de zaak. Wie mishandelde en vermoordde hun geliefde lerares?

In 2014 starten de dames een Facebook-groep om tips te verzamelen over de moord op de zuster. Tegen alle verwachtingen in, hebben ze beet en wordt de zaak opnieuw geopend. Een schokkend web van misbruik, doofpotaffaires en machtspelletjes komt vervolgens naar boven.

Dit is er zeker een die je wilt zien!

 

3. Homicide: New York
3. Homicide: New York

2024 • 1 seizoen • IMDb-score: 7,4

Fan van de serie Law & Order? Dan is deze nieuwe documentaireserie, van dezelfde maker, er eentje die je móet kijken!

Homicide: New York volgt waargebeurde politiezaken die New York in de jaren '90 en '00 in hun greep hielden. Elke aflevering gaat in op de details van een specifieke zaak.

Uniek is dat de serie interviews bevat met hoofdrolspelers uit elk onderzoek, van vastberaden detectives tot getroffen families en zelfs daders. Door deze diepgaande interviews beleef je de verhalen alsof je er zelf bij was.

Met vijf afleveringen vol spannende zaken zoals de Midtown Slasher en Central Park Slaying, weet je dat het nagelbijten geblazen is! Benieuwd? Kijk deze serie dan gauw op Netflix.

 

4. The Program: Cons, Cults and Kidnapping
4. The Program: Cons, Cults and Kidnapping

2024 • 1 seizoen • IMDb-score: 7,5

Wat doe je met je kind als het onhandelbaar lijkt? In de documentaire The Program: Cons, Cults and Kidnapping ontdek je wat in ieder geval geen goede oplossing is.

Oud-leerlingen van een controversiële Amerikaanse kostschool doen een boekje open over de verschrikkelijke tijd die ze daar doormaakten. Want terwijl ze een goede opleiding zouden moeten krijgen, werd hun leven totaal ontwricht. Wat gebeurde er op deze school?

The Program laat je vol verbijstering achter. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe kwetsbare kinderen op tuchtscholen werden mishandeld en gemanipuleerd.

 

5. Keep Sweet: Pray and Obey
5. Keep Sweet: Pray and Obey

2022 • 1 seizoen • IMDb-score: 7,3

Onze laatste aanrader is de spraakmakende serie Keep Sweet: Pray and Obey.

Deze documentaire werpt een onthullend licht op de wereld van de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (FLDS), een afsplitsing van de Mormoonse kerk.

De miniserie geeft een schokkend beeld van het leven van de vrouwen uit deze gesloten gemeenschap. Waarin strenge religieuze regels centraal staan en het gebruikelijk is dat mannen met meerdere vrouwen getrouwd zijn. De onderdrukking van persoonlijke vrijheid en het misbruik van (jonge) vrouwen is hier bovendien aan de orde van de dag.

Volg de verhalen van verschillende vrouwen, die op moedige wijze uit deze gemeenschap zijn ontsnapt. En kom achter de verregaande gevolgen die dit voor hen had. Keep Sweet: Pray and Obey is een aanrader voor iedereen die van bizarre verhalen houdt, want dit ga je niet geloven.

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht