Wifispots gebruiken

Met Ziggo Wifispots heb je op meer dan twee miljoen plekken in Nederland onbeperkt draadloos internet. Zónder extra kosten. Handig als je op pad gaat om te winkelen. Of als je een weekendje weggaat. Het enige wat je nodig hebt, is Internet van Ziggo of Ziggo Mobiel.

Wat zijn de voordelen?

  • Internet op ruim twee miljoen plekken in Nederland. Bij vrienden of familie thuis, in het winkelcentrum of bij zakenrelaties. 
  • Zonder extra kosten. Je krijgt Wifispots standaard bij je internet- of mobiele abonnement. 
  • Je logt maar één keer in. Daarna ben je automatisch verbonden als je in de buurt bent van een Wifispot. 
  • Veilig verbonden. Met Wifispots beschik je over betrouwbaar en veilig internet. 

Hoe werkt het?

De modems van Ziggo vormen samen het Wifispots netwerk. Zo'n modem bevat twee aparte draadloze netwerken. Het ene is je eigen netwerk, het andere is de Wifispot. Daarmee heb je ook toegang tot internet. Dat tweede netwerk staat trouwens helemaal los van je privéverbinding, dus je verliest geen snelheid!

Door de draadloze Wifispot netwerken op een slimme manier met elkaar te verbinden, heb je op veel plaatsen in Nederland wifi.

Zo stel je Wifispots in

Wifispots installeren is heel makkelijk. En helemaal met het handige stappenplan. Je Wifispots gebruikersnaam en wachtwoord vind je in Mijn Ziggo. Je hebt op maar liefst vijf apparaten toegang tot Wifispots.

Oplossingen voor WifiSpots

Krijg je geen verbinding met WifiSpots? Of zie je tijdens het instellen een melding? Met onze handige probleemoplosser los je binnen enkele minuten zelf het probleem op en heb je meteen weer toegang tot zo'n twee miljoen WifiSpots in heel Nederland.

Start de probleemoplosser Wifispots

Vragen over het gebruik van Wifispots

Ik wil ook Wifispots gebruiken. Wat moet ik doen?

Heb je Internet van Ziggo en een modem? Dan zetten we standaard het tweede draadloze netwerk op je modem aan. Het netwerk is dan gescheiden van je eigen privénetwerk en je verbinding. Je modem is nu een Wifispot. Wil je het tweede netwerk in Mijn Ziggo uitzetten zodat je modem geen Wifispot meer is, dan kun je Wifispots zelf ook niet meer gebruiken.

Heb je geen wifi-modem, maar wel een abonnement op Internet van Ziggo of Ziggo Mobiel? Dan heb je gewoon toegang tot draadloos internet via Wifispots.

Waarom maakt Ziggo een Wifispots netwerk?

Wifi is een bijzonder goede en voordelige manier om je optimaal te laten genieten van draadloos internet, waar je ook bent. Daarom willen we, samen met jou en al onze andere klanten, het grootste hotspotnetwerk van Nederland maken.

Met Wifispots maak je onbeperkt gebruik van draadloos internet, op de plekken waar modems van Ziggo abonnees staan. Dus door onze modems op een slimme manier met elkaar te verbinden hebben we op zo'n 2 miljoen locaties in Nederland wifi. En je bespaart zo ook nog eens op de mobiele databundel van je smartphone of tablet.

Ik zie het netwerk Ziggo niet/mijn apparaat ziet de Wifispots niet

Om Wifispots eenmalig in te stellen moet je in de buurt zijn van een modem. Dit kan je eigen modem zijn of bijvoorbeeld dat van de buren.

Hoe weet ik of mijn apparaat geschikt is voor Wifispots?

Wifi
Je hebt voor WifiSpotsWifispots een apparaat nodig dat verbinding met wifi maakt. De meeste smartphones, laptops, computers of tablets zijn tegenwoordig geschikt voor wifi.

Beveiliging
Voor Wifispots heb je ook een apparaat nodig dat de wifi-standaard WPA2-Enterprise ondersteunt, met als beveiligingsmethode PEAP-MSCHAPvs2. De meeste apparaten die geschikt zijn voor wifi ondersteunen deze methode. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de leverancier van je smartphone of tablet.

Welke diensten kan ik op mijn apparaat gebruiken via Wifispots?

Met Wifispots kun je vrijwel alle internetdiensten gewoon gebruiken, net als bij je thuis of op je werkplek. Bijvoorbeeld Movies & Series, online-tv-kijken, Skype, WhatsApp, e-mail, internetbankieren, et cetera.

Kan ik als DELTA klant gebruikmaken van Ziggo Wifispots?

Ja, sinds 4 augustus 2015 kun je buiten Zeeland gebruikmaken van de 2 miljoen Ziggo Wifispots van Ziggo.

Wil je dit graag? Meld je apparaat dan eenmalig aan bij een Ziggo Wifispot. De instructies vind je op de website van DELTA. Daarna maakt je smartphone, tablet of laptop automatisch verbinding met alle Ziggo Wifispots.

Heb ik in de provincie Zeeland ook toegang tot Wifispots?

Ja, in Zeeland heb je gratis toegang tot de Wifispots van DELTA. In ons stappenplan Wifispots instellen lees je precies hoe je Ziggo Wifispots én DELTA WifiSpots instelt.

 

Vragen over het instellen van je apparaat

Wat heb ik nodig als ik Ziggo Wifispots wil gebruiken?

Om Wifispots van Ziggo te gebruiken heb je het volgende nodig:

  • een abonnement op Internet van Ziggo of Ziggo Mobiel
  • een laptop, smartphone of tablet dat geschikt is voor wifi
  • persoonlijke inloggegevens voor Wifispots (die vind je in Mijn Ziggo)

Hoe kom ik aan mijn persoonlijke inloggegevens voor Wifispots?

Het aanmaken van je gebruikersnaam en wachtwoord voor Wifispots gebeurt automatisch. Je vindt ze in Mijn Ziggo.

Hoe zet ik Wifispots aan of uit?

Als je internet en een modem van Ziggo hebt, zet je Wifispots zelf eenvoudig aan en uit in Mijn Ziggo. Zet je Wifispots uit dan kun je het zelf ook niet meer gebruiken.

Het aan- en uitzetten van Wifispots heeft geen invloed op je eigen wifi-verbinding thuis of op je werkplek. Heb je geen wifi-modem, maar wel een abonnement op Internet van Ziggo of Ziggo Mobiel? Ook dan heb je gewoon toegang tot draadloos internet via Wifispots.

Ik ben nog steeds verbonden met Wifispots. Hoe schakel ik weer over naar mijn privénetwerk?

Dat los je heel makkelijk op door je eigen wifi-netwerk als voorkeursnetwerk in te stellen. Zodra je weer thuis of op kantoor bent schakelt het apparaat automatisch over van Wifispots naar je eigen draadloze netwerk. Soms gebeurt het dat je apparaat het netwerk van je buurman kiest. Ook dan pas je het netwerk handmatig aan in je wifi-instellingen.

Ondanks dat ons Wifispots netwerk goed werkt, is het toch beter om op je eigen (wifi-)netwerk te internetten. Je haalt er hogere snelheden mee en je kunt bestanden met andere apparaten in je netwerk delen.

Ik ben mijn apparaat kwijt. Hoe meld ik het nu af voor Wifispots?

De veiligste oplossing is het aanpassen van je Wifispots wachtwoord. Dan kan het verdwenen apparaat niet meer gebruikmaken van Wifispots. Het wachtwoord wijzig je in Mijn Ziggo.

Waar kan ik terecht met mijn technische vragen en vragen over veiligheid?

Op deze pagina vind je de antwoorden op algemene vragen. Zoek je het antwoord op een technische vraag of heb je vragen over veiligheid? Kijk dan eens op een van de volgende pagina's:

Technische vragen

Vragen over veiligheid

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo