Ziggo GO met je mediabox | Klantenservice | Ziggo

Ziggo GO met je mediabox

Heb je een Mediabox Next of een Mediabox XL met de nieuwste software? Dan sluit deze perfect aan op Ziggo GO. Heeft je Mediabox XL nog geen update gekregen of heb je een andere mediabox, dan maakt de box geen contact met de app. Lees hieronder hoe je optimaal gebruik maakt van je mediabox en de app.

Installeer de Ziggo GO app

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd? Ga dan naar de App StoreGoogle Play of Microsoft Store en installeer de app. Daarna duurt het nog een uurtje voor we alles verwerkt hebben. Uurtje gewacht? Doe dan het volgende:

 • Log in op Ziggo GO. 
 • Zie je bovenin het scherm het icoon voor Profielen staan? Top! Ziggo GO werkt naar behoren, je hoeft niets te doen. Veel plezier met Ziggo GO! 
   

Als je het Profielen-icoontje niet ziet staan werkt Ziggo GO nog niet goed samen met je mediabox. Dit kun je er aan doen:

 • Zorg dat je de laatste versie van de Ziggo GO app hebt. Kijk je Ziggo GO met ziggogo.tv in je browser? Dan heb je automatisch de laatste versie.
 • Sluit de Ziggo GO app volledig af. Dit betekent dat de app niet op de achtergrond mag draaien. Twijfel je? Start dan je apparaat opnieuw op. Je weet dan zeker dat de app volledig is afgesloten.
 • Start de Ziggo GO app opnieuw op.
 • Controleer opnieuw of je op het beginscherm toegang hebt tot Profielen.
 • Zie je dat nog steeds niet? Neem dan contact op met Ziggo. Wij helpen je graag verder.

Kijk overal op elk scherm tv met Ziggo GO. Overal in huis en onderweg, in Nederland en de EU. Thuis een serie gestart? Met Ziggo GO kijk je gewoon verder als je onderweg bent. Op je telefoon, tablet, tv of laptop.

Heb je een Mac, of een laptop of computer met Windows? Dan kijk je via ziggogo.tv gewoon in je browser. Deze browsers kun je gebruiken:

 • Chrome
 • Firefox (vanaf versie 52)
 • Microsoft Edge
 • Internet Explorer 11 (alleen met Windows 10)

Zo gebruik je Ziggo GO

 1. Open je browser.
 2. Ga naar ziggogo.tv.
 3. Klik bovenin op Log in en login met je Mijn Ziggo gegevens.
   
 4.  

Voor laptops, pc's of tablets met Windows 10 hebben we een speciale Ziggo GO app gemaakt. Je downloadt deze app in de Microsoft Store.

 1. Download en installeer Ziggo GO uit de Windows Store.
 2. Open de Ziggo GO app.
 3. Log in met je Mijn Ziggo gegevens.

Met de tv-gids weet je precies wat er draait in tv-land.

1.     Ga in het menu naar TV & Replay.
2.     Druk op TV GIDS & Replay.
3.     Scroll naar beneden om alle tv zenders langs te gaan.

 

Met Ziggo GO kun je overal opnames inplannen en je opnames bekijken.

 1. Ga in het menu naar TV GIDS & Replay.
 2. Selecteer je programma en druk op de knop Opnemen.
 3. Je programma wordt nu opgenomen in de cloud. Op je app, op ziggogo.tv en op je mediabox kun je het programma bekijken.

Met Ziggo GO kun je trouwens niet alleen losse afleveringen maar ook hele series opnemen.

 

Net te laat voor je favoriete programma? Of een dag te laat zelfs? Je start het gewoon opnieuw met Replay.

 1. Ga naar ziggogo.tv of open de app op je smartphone of tablet.
 2. Klik op TV & Replay.
 3. Klik op TV Gids & Replay.
 4. Druk vervolgens op het afspeel icoontje. Het programma wordt gestart. Veel plezier!

 

Even niets op tv? Met Movies & Series heb je de keuze uit wel 1500 gratis films en series.

 1. Ga naar ziggogo.tv of open de app op je smartphone of tablet.
 2. Klik op Movies & Series.
 3. Neus lekker rond en kies een film of serie die je leuk vindt.
 4. De film of serie start nu op. Dit kan een minuutje duren, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Veel plezier!


Films en series huren

Wil je een film of serie huren? Dat kan nog niet via Ziggo GO. Je kunt een film of serie via de mediabox huren en daarna wel bekijken via Ziggo GO. Ga dan naar Bewaard en vervolgens naar Gehuurd. Voor een aantal films en series geldt dat je ze alleen via de mediabox kunt kijken.

Sommige films en series kun je downloaden. Dat kan erg handig voor onderweg en op vakantie, want daar heb je niet altijd mobiel internet.

 • Je herkent downloadbare series en films aan het download icoon. Dit icoon zie je in de programmadetails. Je vindt je downloads Bewaard > DOWNLOADS.
 • Een deel van de programma's, zoals bijvoorbeeld die van Disney, is niet te downloaden. Dat heeft te maken met auteursrechten. 
 • Je kunt alleen in je IOS of Android app downloaden, dus niet via ziggogo.tv of Windows 10 app.
 • Ga je op reis buiten de EU? Download dan vóór je vertrek: je kunt programma's namelijk alleen in de EU downloaden.
 • Downloaden kan op maximaal twee apparaten.
 • Downloads die je niet bekijkt blijven 30 dagen beschikbaar, of eerder als een programma uit het aanbod van Movies & Series verdwijnt.
 • Begin je eenmaal begonnen met kijken, dan is je download nog 48 uur beschikbaar.

Als je een Mediabox Next hebt werkt je Ziggo GO-app soepel samen met je mediabox. De Chromecast of Airplay komt bijvoorbeeld wel van pas bij vrienden of familie. Je streamt dan series en films vanaf je app naar hun tv via Chromecast of Airplay.

Chromecast

Met de Ziggo GO app op je smartphone of tablet kun je streamen naar je Google Chromecast. Gebruik je de Ziggo GO app uit de Windows Store dan is het helaas op dit moment nog niet mogelijk vanaf je laptop of computer.

Kijk je op je laptop of computer met je internet browser naar ziggogo.tv en gebruik je hierbij Google Chrome als browser? Dan kun je wel de Chromecast optie gebruiken van de browser zelf om te streamen naar je Google Chromecast.

Airplay

Je kunt vanaf Safari op je iMac of Macbook ziggogo.tv streamen naar je Apple TV.

1. Klik in de afspeelregelaar op het AirPlay icoon:  
2. Kies vervolgens Apple TV

Systeemvereisten:

 • Safari op OS X El Capitan
 • Apple TV: 2e generatie of hoger

1.     Ga naar ziggogo.tv of open de app.
2.     Klik op het tandwieltje (Instellingen).
3.     Kies voor Ouderlijk toezicht.
4.     Ga naar Leeftijdsgrens en klik op Wijzig instelling.
5.     Geef aan vanaf welke leeftijd om een pincode gevraagd moet worden. Als je de leeftijd hebt ingesteld, druk je op Opslaan.

1.     Ga in je browser naar ziggogo.tv of open de app op je smartphone of tablet. 
2.     Selecteer het programma dat je wil bekijken.
3.     Druk rechtsboven in het scherm op het icoontje met tekstballon.
4.     Kies vervolgens voor Nederlands bij ondertiteling.
5.     Als de zender ondertiteling heeft, zie je die nu in je scherm.

1.     Ga naar ziggogo.tv of open de app.
2.     Klik op het tandwieltje (Instellingen).
3.     Kies voor Ouderlijk toezicht.
4.     Ga naar PINCODE en klik op Wijzig pincode.

        Let op: de pincode voor de app staat los van je mediabox. Als je de pincode op de app of via ziggogo.tv wijzigt dan wijzigt de pincode op de mediabox niet, en andersom. 

Met Ziggo GO kun je overal in de EU tv-kijken als je verbonden bent met internet (wifi, 3G of 4G). Dit geldt voor live tv-zenders die buitenshuis te kijken zijn, Ziggo Replay en Movies & Series (XL). Buiten de EU werkt dit niet. Dat heeft te maken met de rechten van televisieprogramma's. Die gelden voor het grondgebied van de EU.  

In deze landen kijk je naar hartenlust Ziggo GO:
België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

En ook op deze acht vakantiebestemmingen kijk je Ziggo GO:
Martinique, Mayotte, Guadeloupe, Frans-Guyana en Réunion, Saint-Martin (het Franse deel van Sint-Maarten), Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden.

Let op: Niet alle landen in Europa maken deel uit van de Europese Unie. Denk dan aan bijvoorbeeld Zwitserland. En ook voor overzeese gebieden gelden afwijkende regels. Check dus voor vertrek in bovenstaand lijstje of je op je bestemming Ziggo GO kunt kijken.

Pas op met je bundel: kijken via 3G of 4G kost je veel MB's uit je mobiele databundel. Zet je streamkwaliteit eventueel op laag, of zorg dat je op wifi zit.

Houd er ook rekening mee dat de kwaliteit van de verbinding kan verschillen per lidstaat (en internetprovider). Soms ervaar je daardoor een andere beeldkwaliteit dan wat je in Nederland gewend bent.

Ziggo GO en je mediabox zijn met elkaar verbonden. Zo kun je een film of serie op je smartphone kijken en meteen naadloos verder kijken op je mediabox, of andersom. Alle bekeken programma's vind je ook terug op de mediabox en in de app. Zo kun je altijd verder kijken waar je gebleven bent, op welk apparaat dan ook. 

Op de mediabox en in Ziggo GO kun je je favoriete zenders instellen. Je aanpassingen in Ziggo GO zie je terug in je mediabox en andersom. Dus voeg je een favoriete zender toe aan je lijst vanuit Ziggo GO, dan staat deze meteen ook in de favorietenlijst van je mediabox. En andersom. In Ziggo GO ga je naar het tandwieltje linksbovenin en dan naar Favoriete zenders.

Ziggo GO werkt alleen samen met de Mediabox Next. Heb je een andere mediabox ? Dan kun je Ziggo GO niet in combinatie met de box gebruiken.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo