Mediabox gebruiken

Met de mediaboxen van Ziggo geniet je van televisie in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit. Hier vind je handige tips en informatie over wat je allemaal kunt doen met je mediabox.

Standaardopties gebruiken

Wist je dat je mediabox bomvol zit met handige opties die tv-kijken nog leuker maken? We nemen eerst de handigste opties door die op alle mediaboxen beschikbaar zijn.

EPG gebruiken

Gebruik je nog een papieren tv-gids? Probeer dan eens onze elektronische programmagids. We noemen die ook wel de EPG. In de EPG zie je per zender wat er de komende zeven dagen wordt uitgezonden en lees je precies waar de uitzending over gaat. Heb je een digitale ontvanger waarmee je kunt opnemen? Dan kun je direct vanuit de EPG een opname inplannen.                                                                            

Favorietenlijst aanmaken

Je hebt vast een paar zenders die je vaker kijkt dan de rest. Maar met meer dan 100 zenders tot je beschikking kan dat voor veel heen-en-weergezap zorgen. Maak het jezelf daarom makkelijk met een favorietenlijst. Een favorietenlijst is een lijstje met je meest bekeken zenders. Voeg eenvoudig zenders toe en bepaal zelf het kanaalnummer zodat je de zenders altijd snel kunt benaderen.

Digitale radio luisteren

Dat je digitale televisie kunt kijken met je mediabox hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen. Maar wist je dat je ook radio kunt luisteren in digitale kwaliteit? Bij Ziggo zijn dit zelfs meer dan 100 zenders. Er zit dus altijd wel een zender tussen met muziek waar je blij van wordt. Ideaal als je bijvoorbeeld een feestje hebt of als je wat extra motivatie nodig hebt tijdens het werk.

Pincode en zenders vergrendelen

Niet alle zenders of programma's zijn geschikt voor alle leeftijden of voor tijdens werk. We vinden het daarom belangrijk dat je zelf bepaalt wat er wel en niet gekeken mag worden. Dat doe je door een persoonlijke pincode in te stellen. Met deze pincode blokkeer je zenders waarvan je niet wilt dat anderen ze kunnen bekijken. Zodra je naar een geblokkeerde zender zapt, vraag je om een pincode.

Extra opties gebruiken

Sommige mediaboxen kunnen nét iets meer dan andere. We nemen die mogelijkheden met je door. Gebruik je nu een mediabox die deze opties niet heeft? Niet getreurd: bestel eenvoudig een nieuwe.

Opnemen en pauzeren

Heeft je mediabox een harde schijf? Dan kun je ook programma's opnemen en pauzeren. Zo mis je dus nooit meer je favoriete programma's en hoef je nooit meer te wachten op het reclameblok voordat je wat te drinken kunt pakken.

Interactieve televisie kijken

Kijk je graag tv wanneer het je uitkomt? Met Interactieve Televisie van Ziggo zit je dan helemaal goed. Je bestelt bijvoorbeeld een film uit de On Demand catalogus, een serie met Movies & Series of je start een programma dat al bezig is opnieuw met Ziggo Replay. 

Software updaten

De software op de mediaboxen van Ziggo zorgt ervoor dat het apparaat goed werkt. Soms vernieuwt de fabrikant die software. Het is dan nodig om de digitale ontvanger een software-update te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je mediabox goed blijft werken.

Veelgestelde vragen

Voor Digitale Televisie van Ziggo heb je een tv-toestel nodig met een scart- of HDMI-aansluiting. Met de scartaansluiting kijk je normale digitale televisie (SD) en met een HDMI-aansluiting kijk je in HD. HDMI is dus altijd beter. Voor digitale televisie in HD heb je daarnaast een tv-toestel nodig dat HD-ready is of Full-HD ondersteunt. Vrijwel alle nieuwe tv's hebben dat.

Een nieuwe digitale ontvanger bestel je eenvoudig bij Ziggo. Zo weet je zeker dat je altijd een ontvanger krijgt die geschikt is voor Digitale Televisie van Ziggo.

Een digitale ontvanger of mediabox installeer je heel eenvoudig. Met ons handige stappenplan kijk je binnen 30 minuten naar digitale televisie.

We hebben de handleiding van je digitale ontvanger of mediabox bij de apparatuurinformatie geplaatst.

HD is een beeldformaat dat de mogelijkheid geeft tot beeld en geluid in hoge kwaliteit. De HD-zenders die Ziggo aanbiedt, zenden zo veel mogelijk uit in HD-kwaliteit. Soms kiezen deze zenders er voor om programma's of fragmenten uit te zenden die niet beschikbaar zijn in HD-kwaliteit. In dat geval is de uitzending minder scherp dan je gewend bent van een HD-zender.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo