Ziggo GO app streamen naar je televisie

Kijk je live tv met de Ziggo GO app? En wil je verder kijken op een groter scherm? Stream dan draadloos vanuit de app met Google Chromecast of Apple Airplay. Dat doe je in een paar stappen.

Gebruik je de Ziggo GO app op een Windows 10 tablet of laptop? Dan kun je helaas niet streamen naar Chromecast of Airplay. Microsoft gebruikt hiervoor eigen streaming apparaten zoals een Microsoft Display Dock.

Streamen met Chromecast of AirPlay

Chromecast is een apparaat van Google dat je in de HDMI-aansluiting van je tv steekt. Je streamt hiermee live-televisie, maar ook Movies & Series (XL), vanuit de Ziggo GO app naar elk geschikt scherm via je wifi-netwerk. Met AirPlay stream je live uitzendingen naar een Apple TV. 

Terwijl je streamt, kun je op je telefoon of tablet andere dingen doen. Leef je uit met mail, Facebook of Twitter terwijl je tv kijkt op het grote scherm.

Zo stream je Ziggo GO

Streamen vanuit de Ziggo GO app is handig als je een tweede tv hebt waarnaar geen kabel is doorgetrokken. Bijvoorbeeld in de slaapkamer of in een vakantiehuisje in Nederland.

  1. Maak op je smartphone of tablet verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als op je Chromecast of Apple TV.
  2. Pak de afstandsbediening van je tv-toestel erbij en druk op de knop Source/AV/Input (de naam van deze knop verschilt per type afstandsbediening).
  3. Open de Ziggo GO app op je smartphone of tablet en druk linksboven in de app op de menuknop.
  4. Druk op TV Kijken en kies vervolgens een zender.
  5. Druk vervolgens op het Chromecast of AirPlay icoon om het beeld naar je tv te streamen.
  • Het Chromecast icoon vind je rechtsboven op de menubalk:  
  • Het AirPlay icoon vind je rechtsonder op de menubalk:  

Het is op dit moment nog niet mogelijk om Ziggo Replay naar je tv te streamen.

De app is je afstandsbediening

Terwijl je streamt, gebruik je de app gewoon als afstandsbediening. Je wisselt eenvoudig van kanaal en zet ook het geluid harder of zachter vanuit de app.

Veelgestelde vragen

Welke zenders kan ik streamen?

Welke zenders je kunt kijken en streamen via de Ziggo GO app hangt af van je zenderpakket. Met TV Standard zijn het er al meer dan 70. In het zenderoverzicht zie je precies welke het zijn. Filter het overzicht op zenders die je kunt kijken met Ziggo GO.

Het Chromecast of Airplay icoon verschijnt niet. Hoe los ik dit op?

  • Je smartphone of tablet is waarschijnlijk niet verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast of AirPlay. Je apparaat moet verbonden zijn met dezelfde wifi-verbinding als je Chromecast of AirPlay apparaat. Controleer bijvoorbeeld of je smartphone of tablet niet toevallig is verbonden met 3G/4G.
  • Het komt voor dat het icoon niet zichtbaar is, omdat de app nog niet helemaal is opgestart. Heb je even gewacht en is het nog steeds niet zichtbaar? Controleer op je tv of je Chromecast of Apple TV is opgestart. Je controleert dit door je televisie naar het juiste HDMI-kanaal te zetten.
  • Heb je de Ziggo GO app al eerder gestart? Sluit de app dan eerst volledig af en start de app pas op zodra je televisie en/of Apple TV aan staat.

Waarom werkt het niet met synchrone Airplay-weergave? (Apple TV)

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de synchrone AirPlay-weergave in de Ziggo GO App. Zet daarom de optie Synchroon uit op het moment dat je Ziggo GO wil streamen naar je AirPlay apparaat.

Bekijk hier hoe je stap voor stap gebruik maakt van Ziggo GO via Airplay

Probleemoplosser voor Chromecast

Voor meer informatie over Chromecast verwijzen we je graag naar de website van Google Chromecast.

Of ga naar de pagina Een probleem oplossen van Google Chromecast.

Probleemoplosser voor AirPlay (Apple TV)

Voor meer informatie over AirPlay verwijzen we je graag naar de website van Apple.

Kan ik ook andere apps streamen?

Ja, als je een Chromecast of Airplay hebt, stream je Netflix, Videoland en andere geschikte apps ook naar een ander scherm.

Kan ik Replay TV streamen?

Helaas kun je Replay TV niet streamen met de Ziggo GO app.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo