Software-update voor de Mediabox XL

Tv-kijken met de Mediabox XL is nu nog makkelijker en leuker. De software van je mediabox is bijgewerkt naar versie 3.4.2. Welke verbeteringen deze update brengt, lees je op deze pagina.

Software-update 3.4.2

Overzichtelijker hoofdmenu

De zeven opties zijn nu allemaal direct zichtbaar in het hoofdmenu.

Verbeterde navigatie

 • De navigatiebalk hebben we opnieuw ontworpen. Als je zapt zie je de programma-informatie (mini-EPG, elektronische programmagids). Daarin zie je wat er nu op tv is, wat er straks is, en nog meer details.  
 • De hoogte van de navigatiebalk tijdens het vooruit- en terugspoelen is aangepast. Hij neemt nu minder ruimte in beslag waardoor je beter weet waar je bent gebleven.
 • De pijltjestoetsen (omhoog en omlaag) activeren nu ook de navigatiebalk met programma-informatie.
 • In de programmagids kun je met de CH+ en CH- knop op de afstandsbediening  door de programma-informatie navigeren.

Opnemen

 • Het is nu eenvoudiger om opnames te verwijderen. Dat kan direct als je naar een zender kijkt met OK, Mijn opnames of Zoekfunctie.
 • Beschermde opnames worden niet meer automatisch verwijderd.
 • Dubbele opnames van geprogrammeerde programma’s komen niet meer voor.

On Demand menu opgefrist

 • Het On Demand  menu is nu overzichtelijker en sneller.
 • Je kiest gemakkelijker een genre zoals Films, TV-series, Kids, maar ook Actie, Comedy, of bijvoorbeeld Drama.
 • Je leest in één oogopslag waar een film over gaat.

Wat is er nog meer verbeterd?

 • De stabiliteit en werking van de Mediabox XL zijn verbeterd.
 • We hebben de Youtube app en het kanaal waarop Netflix staat, verbeterd.
 • Diverse kleine verbeteringen qua gebruiksgemak.

Wanneer krijg je de update?

Iedere Mediabox XL wordt de komende weken geüpdatet door ons. Je hoeft niets te doen voor de update.

Update Mediabox XL Ziggo

Vorige software-updates

Betere TV-Gids

We hebben verschillende functionaliteiten toegevoegd of verbeterd in de TV Gids. Bekijk wat er allemaal nieuw is:

 • De TV Gids werkt in veel gevallen aanzienlijk sneller.
 • In de gids zie je van 7 zenders de programmering. Met de knoppen CH+ en CH- kun je nu snel de vorige of volgende 7 zenders bekijken.
 • Je ziet een bevestiging in beeld wanneer je iets opneemt.
 • Geplande opnames beginnen nu 15 in plaats van 6 minuten van te voren.

Meer video's te zien op YouTube

In de YouTube app op de Mediabox XL kon je niet alle video's afspelen. Vooral bij het afspelen van muziekvideo's kreeg je vaak een foutmelding: 'Excuus, deze video kan niet worden afgespeeld op dit apparaat.'

De update verhelpt dit probleem. Het is nu mogelijk om veel meer video's te kijken. Ook is de Mediabox XL klaar gemaakt voor toekomstige apps zoals Netflix.

Wat is er nog meer verbeterd?

 • De stabiliteit en werking van de Mediabox XL zijn verbeterd.
 • Wanneer je naar een ander kanaal zapt, verschijnt er onderin beeld een balk waarin staat welke zender je aan het bekijken bent. Deze balk kun je nu wegdrukken met de TERUG-knop op de afstandsbediening.
 • Het Ziggo On Demand en opname menu zijn nu overzichtelijker. Als je een serie opneemt, zie je in het overzicht ook op welke datum de aflevering is opgenomen. In de On Demand menu's hebben we overal duidelijker aangegeven om welk seizoen en afleveringsnummer het gaat.

Sinds maart 2016 is je Mediabox XL voorzien van nieuwe software. Deze software brengt geen nieuwe functionaliteiten met zich mee, maar zorgt er wel voor dat de mediabox de laatste verbeteringen heeft. Je hoefde hier niets voor te doen. De update is automatisch uitgevoerd.

Wat is er verbeterd?

 • Toen je eerder een app gebruikte kwam er automatisch na 90 minuten een screensaver in beeld. Dat is verlengd naar 4 uur.
 • De verbinding met wifi is verbeterd.
 • De stabiliteit en werking van de Mediabox XL zijn in hun geheel verbeterd.

Zo veel kun je nog opnemen
Vanaf nu zie je hoeveel procent van de harde schijf van de Mediabox XL al gebruikt is. Zo weet je dus of het tijd is om je gemaakte opnames eens op te ruimen of dat je nog genoeg kunt opnemen. Waar kun je dit zien? Druk op de DVR-knop op je afstandsbediening. Rechtsonder in beeld zie je het percentage opslag dat in gebruik is.

Betere menu-navigatie
Met een druk op de menuknop kom je in het menu van de Mediabox XL. Dat menu hebben we nog beter gemaakt. Zo verdwijnt het hoofdmenu niet meer automatisch na een paar seconden. De volgorde van de hoofdmenuopties is aangepast. Veelgebruikte opties staan vooraan. Bij opties waar je meerdere keuzes hebt, staat nu een vinkje om aan te geven welke keuze actief is.

Programma-informatie wegklikken na het zappen
Ben je een snelle zapper die de programma-informatie direct wegklikt na het wisselen van de zender? Dan is het je misschien opgevallen dat dit met update 3.3 niet meer met de OK-knop kan. Vanaf nu doe je dit door twee keer op de Terug-knop te drukken. Je kunt de mediabox ook zo instellen dat de informatiebalk na vijf seconden automatisch verdwijnt. Dat doe je zo: Druk op MENU, ga naar Opties. Selecteer Voorkeursinstellingen en kies vervolgens voor Vooruit- of Achteruitspoelen om in te stellen hoeveel seconde er gespoeld wordt.

Makkelijker zoeken
Zoeken naar een leuke On Demand film of serie is nu nog makkelijker. Je zoekt direct op een trefwoord en je kunt de zoekresultaten vervolgens nog verfijnen op bijvoorbeeld genre of kanaal. Probeer het maar: Druk op Menu en ga naar Zoeken.

Een dag vooruit met de TV-Gids
Je kunt nu ook een dag vooruit bladeren in de TV-Gids. Met de vooruit- [>>] en de achteruittoetsen [<<] op de afstandsbediening spring je in de TV-Gids per dag voor- of achteruit. Houd je de [GIDS]-knop op de afstandsbediening in dan kom je weer terug bij [NU] in de TV-Gids.

Gemakkelijker zoeken
De zoekfunctie in het hoofdmenu is verbeterd. Ook zoek je nu gemakkelijk met je toetsenbord. Nu kan dat met maximaal drie woorden in plaats van één in [ZOEKEN]. De mediabox doorzoekt On Demand, Live tv-kijken en Opnames. Verder werkt de [ENTER]-toets op de afstandsbediening. Eerder moest je op [OK] drukken om te bevestigen.

Sneller zender zappen
Als je tijdens het tv-kijken de navigatietoetsen met de pijl naar boven en die met de pijl naar beneden lang indrukt, dan verschijnen de zenderlogo's links in het scherm. Nu blijft de zender stilstaan op de zender waar je de navigatietoets loslaat.

Nummeren van favoriete tv-zenders
Nu krijgen de tv-zenders die je als favoriet markeert het zendernummer van de volgorde waarin je ze hebt gezet.

Meer tijd rondom geplande opnames
Geen einde van een film of serie meer missen: standaard wordt meer tijd voor én na de geplande opname opgenomen. De marge is standaard vijf minuten vooraf en tien minuten achteraf.

Verbeteringen van Aanbevolen tv-kijken
Je ontvangt nu relevantere resultaten bij 'Aanbevolen tv-kijken'. Je krijgt nu alleen resultaten voor de aankomende 24 uur. Gebruik 'Aanbevolen tv-kijken': [MENU] twee stappen naar rechts en druk op [OK]. Daarnaast zijn [INSTELLINGEN] voor de aanbevelingen hier ook ondergebracht. Hiervoor stonden deze onder [OPTIES].

Favorieten
Het instellen en gebruiken van favoriete zenders is gemakkelijker:

 • Je komt in het programmamenu door op [OK] te drukken tijdens het televisiekijken of wanneer je een programmavermelding hebt geselecteerd.
 • We hebben een 'Alleen favorieten-modus' geïntroduceerd. Daardoor staan deze zenders in een aparte kanaallijst. Selecteer daarvoor in het programmamenu 'Naar favorieten'. Met de CH + en - knop zap je langs favoriete zenders.
 • Als je met de cijfers een kanaalnummer kiest dat niet bij de favorieten staat, dan springt de tv automatisch terug naar de standaardkanaallijst.

Serieopnames
Je verwijdert nu ook direct een complete serie die je hebt opgenomen of die gepland staat.

Je doet dit door 'Verwijder alles van deze serie' (met OK-knop) in het actie-menu of de 'del'-toets op de afstandsbediening. Je ziet een bevestigingsvraag: 'Wil je deze serie verwijderen?' Selecteer dan OK.

Mozaïek- en lijstweergave
Het is nu ook mogelijk om standaard een lijstweergave van On Demand-programma's te krijgen in plaats van een overzicht van de programma-afbeeldingen (mozaïek).

Ga hiervoor naar het diepste niveau in het On Demand-menu. Ga daarna naar 'Verfijnen' (in mozaïekweergave naar beneden, lijstweergave naar rechts) en selecteer de optie 'Lijst' (in mozaïek) of 'Mozaïek' (in lijstweergave). De Mediabox XL zal deze setting onthouden voor de hele On Demand-sectie. Je kunt hem hier natuurlijk ook weer terugzetten.

Bestanden delen: DLNA-verbetering
DNLA gebruik je om muziek, afbeeldingen of video's vanaf je pc, laptop of tablet, mobiel met de Mediabox XL te streamen naar je tv.

Er is een verbetering in de ondersteunde DLNA-formaten: meerdere codecs en containers en betere voor- en achteruitspoelfunctionaliteit voor AVI, MOV, MKV and MP4-bestanden via DLNA.

Bug-fixes

 • Soms vielen de ondertitels weg bij On Demand (en moest je de mediabox herstarten om ze terug te krijgen). Dat is verbeterd.
 • De Mediabox XL kon in een staat komen waar 'Opnemen op afstand' niet meer goed werkte. Dat is verbeterd.
 • Met de DVR-knop op de afstandsbediening ga je direct naar de opnames. Niet eerst naar 'Mijn media'.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo