Overslaan en ga naar inhoud

Kijken op meerdere tv's

Heb je een extra televisie in de slaapkamer? Kijken de kinderen op hun eigen kamer naar hun eigen favorieten? In de keuken meekoken met 24Kitchen?
Je kunt zonder probleem op meerdere televisies genieten van je Ziggo abonnement. Op welke manier leggen we je graag uit.

Via de kabel

Je televisie abonnement biedt digitale televisie via de kabel. Dit kun je op elke tv met een ingebouwde digitale tuner ontvangen, zonder extra kastje. Tegenwoordig zijn nieuwe televisies bijna altijd voorzien van zo'n digitale tuner. Op deze manier ontvang je zo’n 50 zenders in digitale kwaliteit. Als je ook extra zenders in je abonnement hebt (bijvoorbeeld Film1 of ESPN) heb je een ontvanger nodig om die op je tv te kunnen zien.

Met een ontvanger

Met ontvangers bedoelen we alle apparatuur die je gebruikt om televisie te kijken met Ziggo. Dat kan een mediabox of CI+ Module van Ziggo zijn, of een digitale ontvanger.

Een mediabox is een kastje waarmee je de televisiekanalen kunt ontvangen die in je abonnement zitten. Via veel van onze mediaboxen kun je ook gebruik maken van extra diensten als opnemen, uitzendingen terugkijken of films huren. 

Dit zijn de meest voorkomende mediaboxen van Ziggo:

Mediabox Next

Mediabox Next

Mediabox XL

Mediabox XL / Horizon

Extra televisies aansluiten | Klantenservice | Ziggo

Mediabox (Humax/Ziggo)

Extra televisies aansluiten | Klantenservice | Ziggo

Mediabox (Pace/UPC)

Herken je je mediabox niet? We hebben een overzicht van alle mediaboxen die we hebben aangeboden.

Een CI+ Module is een kleine digitale ontvanger in de vorm van een metalen insteekkaart met een smartcard erin. Deze plaats je rechtstreeks in een voor CI+ geschikte tv. Met CI+ geniet je van digitale televisie zonder een los kastje. CI+ modules met het Ziggo logo of UPC logo zijn geschikt voor Digitale Televisie van Ziggo. De module zit meestal aan de achterkant van je televisie.

Welke CI+ module je kunt gebruiken, hangt af van de regio waar je woont.

Als je een Ziggo ontvanger hebt, kijk je daarmee naar alle televisiekanalen die in je abonnement hebt. Inclusief eventuele betaalzenders. Afhankelijk van de ontvanger kun je ook opnames maken en terugkijken.

In de tabel hieronder zie je welke ontvangers je met elkaar kunt combineren. In totaal kun je met maximaal 3 ontvangers tegelijkertijd  kijken.

  CI+ Module Mediabox XL / Horizon Mediabox Next Overige ontvangers
CI+ ModuleMediabox XL / Horizon

Mediabox Next *
Overige Ziggo ontvangers


In Mijn Ziggo kun je je abonnement aanpassen en een extra ontvanger bestellen. De extra kosten hangen af van de gewenste ontvanger en je bestaande abonnement. In Mijn Ziggo zie je de mogelijkheden en kosten in één oogopslag.

* Momenteel is het niet mogelijk om een extra Mediabox Next te bestellen.

Streamen of casten naar je televisie via Ziggo GO

Heb je een mediaspeler waarmee je beelden kunt afspelen vanaf je smartphone, tablet of laptop? Dit noemen we ‘streamen’ of ‘casten’. Dat kan bijvoorbeeld met een Google Chromecast, AppleTV of Amazon Fire TV.
Je kunt de Ziggo GO app downloaden op je smartphone of tablet. Log in met je abonnementsgegevens en vervolgens kun je al je zenders zien via je telefoon of tablet. Het is ook mogelijk een uitzending of opname* van je device te streamen of casten naar je televisie.
Via een computer kun je gebruik maken van de website ziggogo.tv. Als je ingelogd bent, kun je ook hier een uitzending of opname bekijken of naar de televisie streamen of casten.

Buitenshuis televisie of opnames kijken

Ben je onderweg of bijvoorbeeld op de camping? Ook dan kun je genieten van je Ziggo televisie abonnement. Daarvoor maak je gebruik van je Ziggo GO app of ziggogo.tv.

* Opnames die zijn gemaakt via je Mediabox Next of je Mediabox XL (als die voorzien is van de software update) worden centraal door ons bewaard en kunnen worden bekeken en beheert op meerdere schermen of via Ziggo GO.