Overslaan en ga naar inhoud

Wat is mesh wifi?

leestijd: 3 minuten

Multiroom wifi of mesh wifi: dat is hoe we de fancy technologie achter SmartWifi van Ziggo ook wel noemen. Maar hoe werkt het en wat heb je ervoor nodig? 

 

Mesh wifi kort uitgelegd

SmartWifi is een mesh wifi-systeem dat bestaat uit een aantal slimme wifi-punten. SmartWifi schakelt automatisch met je mee naar de beste frequentie voor het beste signaal en kiest het snelste wifi-punt voor de beste verbinding. Het verdeelt de wifi slim onder alle wifi-apparaten, zodat ieder apparaat in huis de wifi-aandacht krijgt die het nodig heeft. En dankzij al die handige techniek hoef je daar zelf dus helemaal niets voor te doen 😉.

Met een handige app pas je snel en makkelijk je wachtwoord aan en check je ook nog eens makkelijk de status van je netwerk.

Hoe werkt mesh wifi?

Rond je modem is de wifi-dekking uitstekend. Verder daarvandaan is de kans op stoorzenders steeds groter. Gewapend beton, keramieken of stenen tegels, metalen kasten of een groot aquarium: allemaal zijn het potentiële wifi-killers die het wifi-signaal flink kunnen dempen of tegenhouden. Met extra - goed geplaatste - wifi-punten in huis omzeil je deze stoorzenders.

  • Belangrijk is dat de dekking van die verschillende wifi-punten elkaar genoeg overlapt, zodat het ene wifi-punt het wifi-signaal goed kan doorgeven aan het andere punt
  • Het mesh-netwerk doet de rest: het vindt de snelste frequentie, het snelste wifi-punt en het verdeelt de wifi naar gebruik. Zo heb je overal goede wifi.

Wat heb je nodig voor een mesh netwerk?

Naast je Ziggo modem heb je één of meerdere wifi-versterkers nodig. Die plaats je op de plek waar je wifi nog goed is, zodat het signaal van daaruit verder wordt versterkt. Zo bereikt het ook die plek in je huis waar je de wifi wilt verbeteren. Zorg ervoor dat het ene wifi-punt het wifi-signaal van het andere kan versterken, dan is de wifi-dekking het grootst. De wifi-versterkers installeer je met een app.

Wil jij weten welke SmartWifi pods jij nodig hebt voor jouw type modem? Wij helpen je met kiezen.

Wil je meer informatie over modems, SmartWifi pods en wifi-boosters? Op onze apparatenpagina vind je alles wat je nodig hebt! Over installeren hoef je je ook niet druk te maken. Lees het verhaal van Ziggo klant Marc maar en je ziet meteen hoe makkelijk het is.

Verder lezen:

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?