Overslaan en ga naar inhoud
Wednesday

Wednesday

Serie 2022 • 1 seizoen • IMDb-score: 8,1

 

Laat je meeslepen in het duistere leven van Wednesday Addams! In deze spin-off van de Addams Family leef je mee tijdens de middelbare schooltijd van Wednesday, terwijl ze haar paranormale krachten onder de knie probeert te krijgen. Geregisseerd door Tim Burton, is dit een Netflix-hitserie die je niet mag missen! 

Alles over de serie Wednesday

Beleef Wednesday op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 29 februari 2024

In de hoofdrol: Jenna Ortega, Emma Myers en Hunter Doohan  
Bedenkers: Alfred Gough, Charles Addams en Miles Millar    
Regie: Tim Burton, James Marshall en Gandja Monteiro  
Prijzen: o.a. Saturn Award en Kids’ Choice Awards  

Wednesday trailer

Het verhaal van Wednesday

Komt de naam Addams je bekend voor? Dat kan wel kloppen! Wednesday is namelijk de spin-off van de dochter uit The Addams Family, Wednesday. Deze Netflix-Original serie focust zich op haar eigenaardige leven.   

Als Wednesday Addams levende piranha’s in het schoolzwembad heeft losgelaten, wordt ze voor de achtste keer van school gestuurd. Waarom ze dat deed? Als wraakactie op het waterpoloteam, dat haar broertje Pugsley had opgesloten in een schoolkluisje.

Haar ouders, Gomez en Morticia Addams, sturen haar vervolgens naar hun voormalige middelbare school: de Nevermore Academy. Een privéschool voor 'outcast leerlingen’ in de stad Jericho. Maar ook op deze school gaat het allemaal niet van een leien dakje. Door haar koude en rebelse karakter maakt Wednesday namelijk moeilijk contact met klasgenoten en botst ze daarnaast vaak met de schooldirectrice.    

Maar dan ontdekt Wednesday dat ze de paranormale gave van haar moeder heeft geërfd. Ze krijgt namelijk allerlei vreemde visioenen...  

Wanneer een andere leerling haar aanvalt, wordt hij kort daarna gedood door een monster. Met behulp van haar visioenen en enkele medestudenten, gaat Wednesday vervolgens op zoek naar de waarheid achter dit  monsterlijke moordmysterie. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Wednesday seizoenen

Seizoen 1
In seizoen 1 leren we Wednesday Addams kennen als een briljante en sarcastische tiener, inclusief een vleugje innerlijke duisternis. Ze stort zich op een reeks moordzaken terwijl ze haar weg baant door de gangen van de Nevermore Academy. Hier maakt ze zowel nieuwe vrienden als vijanden.    

Seizoen 2
Netflix heeft het bevestigd: Wednesday seizoen 2 komt eraan! 

De cast van Wednesday

Het is je vast niet ontgaan dat 'Wednesday' een serie is die uitstekend in elkaar zit, inclusief een cast met topacteurs in de hoofdrollen.

Alfred Gough en Miles Millar zijn de creatieve geesten achter dit unieke verhaal, dat tot leven is gewekt onder de regie van Tim Burton (van o.a. Charlie and the Chocolate Factory), James Marshall (o.a. van de serie Dead Like Me) en Gandja Monteiro (bekend van de serie The Witcher).

Het hoofdpersonage Wednesday weerspiegelt duidelijk Tim Burtons typerende duistere stijl en zwarte humor. Jenny Ortega belichaamt Wednesday bovendien op een perfecte manier. Met haar dodelijk blik, verovert ze moeiteloos de harten van het publiek.

Daarnaast spelen Emma Myers (als Enid Sinclair), Hunter Doohan (als Tyler Galpin), Percy Hynes White (als Xavier Thorpe), Joy Sunday (als Bianca Barclay) en Georgie Farmer (als Ajax Petropolus) ook belangrijke rollen in de serie. 

Prijzen & awards

Wednesday is ontzettend populair vanwege de geweldige productie, het goede verhaal en het acteertalent Jenna Ortega. De serie heeft daarom al heel wat prijzen en awards binnengesleept:  

  • Saturn Awards - Best Fantasy Television Series 2024
  • Kids’ Choice Awards - Favorite Family TV Show 2023
  • Reframe Stamp Award 2023
  • Critics Choice Super Awards - Best Horror Series, Limited Series or Made-for-TV Movie 2023

Leuke weetjes over Wednesday

Wist je dat... Wednesday seizoen 1 gefilmd is in Roemenië en dat de buitenkant van Nevermore Academy het bekende kasteel van Cantacuzino is?

Dat Jenna Ortega zich volledig op de rol van Wednesday heeft gestort? Zo deed ze haar auditie volledig bedekt met nepbloed. En dat is niet alles. Ze nam lessen in cello, schermen, boogschieten, kanoën, Duits en boksen. Allemaal om zich voor te bereiden op haar rol.

Dat het Hyde-monster geen computeranimatie is, maar wordt gespeeld door Daniel Himschoot? De stuntman gebruikt krukken en stelten om de bewegingen van het monster na te bootsen.

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht