Overslaan en ga naar inhoud
Squid Game Seizoen 2

Squid Game Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

 

Het tweede seizoen van Squid Game werd al in november 2022 aangekondigd, maar nu lijkt de releasedatum toch echt dichterbij te komen! Netflix en regisseur Hwang Dong-hyuk hebben namelijk aangekondigd dat het nieuwe seizoen ergens in 2024 zal verschijnen. Wanneer precies, is alleen nog niet bekend. Benieuwd naar wat je kunt verwachten van het tweede seizoen? Lees dan snel verder, want hieronder delen wij alles wat we tot nu toe weten!

Wat we weten over Squid Game seizoen 2

Beleef Squid Game op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 7 juni 2024

Het eerste seizoen van Squid Game heeft ons met meer vragen dan antwoorden achtergelaten. Hoe zit het bijvoorbeeld met Gi-hun, die terugkeert uit de game, maar daarna niet in het vliegtuig stapt? En was het al die tijd de oude man die achter het spel zat? Allemaal vragen waarop we in seizoen 2 antwoord hopen te krijgen.

De maker van Squid Game vertelde al eerder over mogelijke verhaallijnen voor seizoen 2. Zo zijn er nog enkele zaken die in het eerste seizoen niet zijn behandeld. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Front Man? We weten ondertussen dat hij zelf ooit het spel won. Maar waarom zou je daarna zelf zo'n verschrikkelijk spel willen leiden?

En niet te vergeten: het oude mannetje, de grootste slechterik. Waarom heeft hij zo'n verschrikkelijk spel bedacht? Of misschien volgen we het verhaal van Gi-hun. Zal hij wraak nemen op de mensen die het spel hebben gemaakt? Niets is zeker, maar er zijn in ieder geval genoeg dingen te bedenken voor een spannend nieuw seizoen!

Naast speculatie omtrent het plot, hebben we nieuws over de cast van seizoen 2! Deze is namelijk recentelijk bekendgemaakt. Er zitten dit keer een aantal nieuwkomers bij, waaronder acteurs Park Gyu-young (It's Okay to Not Be Okay), Jo Yu-ri (Mimicus), Kang Ae-sim (Tell Me What You Saw) en Lee David (The Front Line).

Maar geen zorgen, we gaan namelijk ook een aantal personages uit seizoen 1 terugzien. Lee Jung-jae (oftewel speler 456 a.k.a. Seong Gi-hun), Lee Byung-hun (A Bittersweet Life), Gong Yoo (Train to Busan) en Wi Ha-joon (Gonjiam: Haunted Asylum) zien we terug in seizoen 2 van Squid Game.

De hele aankondiging over de cast van Squid Game seizoen 2 kun je hieronder bekijken.

Squid Game Seizoen 2 Trailer

Waar gaat Squid Game over?

In de Koreaanse serie 'Squid Game' worden wanhopige zielen, die gedreven worden door diepe schulden, uitgenodigd om mee te doen aan een mysterieus spel, dat hun leven voorgoed zal veranderen. Op een afgelegen locatie ontvouwt zich vervolgens een angstaanjagende realiteit. De deelnemers moeten namelijk meedoen aan kinderspelletjes, maar dan met gevaar voor hun eigen leven.

Dit alles met de kans op het winnen van een immense geldprijs!

Squid Game heeft inmiddels wereldwijde waardering gekregen, doordat de serie op een briljante wijze laat zien wat voor duistere kant er in sommige personages naar boven komt, terwijl de deelnemers vechten voor hun leven en voor hun toekomst. Door de ogen van Seong Gi-hun en de andere personages, reflecteert Squid Game bovendien op onze eigen samenleving, waarbij goed en kwaad in het dagelijks leven vaak moeilijk te onderscheiden zijn.

Durf jij je aan te sluiten bij de miljoenen mensen die deze sensationele serie al hebben gekeken?

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht