Overslaan en ga naar inhoud
Squid Game

Squid Game

Serie 2021 • 2 seizoen • IMDb-score: 8,0

 

In de serie Squid Game ontvangen honderden mensen, die allemaal worstelen met financiële problemen, een uitnodiging om deel te nemen aan een mysterieus spel. Hoewel het op het eerste gezicht makkelijk lijkt, is het dat zeker niet! Het is een spel op leven en dood, met een enorme geldprijs voor de winnaar. In deze spannende mix van thriller en drama ontdek je hoe dun de grens tussen goed en kwaad kan zijn. Terwijl de deelnemers vechten om te overleven, worden de harde realiteit en de gevolgen van schulden steeds duidelijker.

Alles over de serie Squid Game

Beleef Squid Game op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 1 juli 2024

In de hoofdrol: Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Oh Yeong-su en HoYeon Jung 
Bedenker / Regie: Hwang Dong-hyuk    
Prijzen: o.a. Primetime Emmys en Critics Choice Awards 
Genre: Thriller  

Squid Game trailer

Het verhaal van de serie Squid Game

Stel je voor dat je diepe schulden hebt. Zou jij alles doen om eruit te komen? In de Zuid-Koreaanse serie Squid Game zie je hoe ver mensen willen gaan wanneer ze worden uitgenodigd voor een geheimzinnig spel. Deelnemers worden naar een afgelegen locatie gebracht, waar hen een angstaanjagende realiteit wacht. Ze moeten namelijk kinderspelletjes spelen, maar met gevaar voor hun leven. Toch zijn de deelnemers bereid om mee te doen, gedreven door de hoop op die enorme geldprijs.

Een van die deelnemers die erg graag wil winnen is Seong Gi-hun, een gescheiden vader die veel gokschulden heeft. Hij ontvangt van een onbekende man in een pak de uitnodiging voor het spel. Seong accepteert deze en gaat naar een afgesproken ontmoetingsplaats, waar hij plotseling wordt verdoofd en vervolgens in een auto naar een afgelegen locatie wordt gebracht. Hier merkt Seong allerlei vreemde dingen op. Zo krijgt hij nummer 456 toegewezen en moet hij dit de hele tijd dragen op zijn shirt. Ook moet hij, net als de andere spelers, een groen trainingspak dragen. De deelnemers worden bovendien in de gaten gehouden door angstaanjagende, gemaskerde bewakers.

Na het eerste spel merken Seong en de andere deelnemers dat ze de spellen spelen met gevaar voor hun eigen leven. Het dringt tot hen door dat winnen de enige optie is. Seong bouwt al snel een band op met andere spelers, onder wie de oude man Oh Il-nam en de Noord-Koreaanse vluchteling Kang Sae-byeok. De vriendschap blijkt nodig te zijn om de moeilijke spellen te voltooien, terwijl onderlinge rivaliteit en agressie juist voor spanningen en gevaar zorgen.

De serie belicht thema's als de extreme risico’s die mensen nemen om te overleven in een harde economische realiteit, de invloed van geld op menselijk gedrag en het verliezen van menselijke waarden onder druk. Deze thema's komen tot leven in een bloedstollend en schokkend verhaal, waar de personages gedwongen worden mee te doen aan dodelijke versies van kinderspellen. Squid Game zet je aan het denken over de gevolgen van armoede en wat mensen doen om te overleven.

Ben jij weg van schokkende wendingen, spanning en sensatie? Dan mag je de serie Squid Game zeker niet missen!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Squid Game seizoenen

Seizoen 1
456 mensen met financiële problemen krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een mysterieus spel op een afgelegen locatie. Wat ze echter niet weten is dat het spel hun leven voorgoed zal veranderen. De deelnemers beseffen al snel dat winnen de enige optie is om het spel te overleven. 

Seizoen 2
Squid Game fans opgelet, Netflix heeft aangekondigd dat seizoen 2 ergens in 2024 zal verschijnen! Lees hier alles wat we weten over Squid Game seizoen 2.

De cast van Squid Game

Het hoofdpersonage Seong Gi-hun wordt gespeeld door Lee Jung-jae, een van de succesvolste acteurs uit Zuid-Korea. Deze bekende acteur heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder een Primetime Emmy Award voor zijn rol in deze serie. Naast zijn acteercarrière is Lee zakenman en oprichter van verschillende bedrijven.

Andere acteurs in de cast zijn Park Hae-soo (bekend van Time to Hunt), HoYeon Jung (Korea’s Next Top Model), Oh Yeong-su (Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring) en Wi Ha-joon (Bad and Crazy).

Prijzen & awards

Squid Game heeft maar liefst 47 prijzen gewonnen in de afgelopen jaren! We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Critics Choice Awards: Best Actor in a Drama Series 2022 (Lee Jung-jae), Best Foreign Language Series 2022
  • 6 Primetime Emmy Awards, waaronder: Outstanding Lead Actor in a Drama Series 2022 (Lee Jung-jae), Outstanding Directing for a Drama Series 2022 (Hwang Dong-hyuk), Outstanding Production Design for a Narrative Contemporary Program 2022 en Outstanding Stunt Performance 2022Drama Series 2022 (Lee Jung-jae), 
  • Golden Globes, USA: Best Performance by an Actor in a Supporting Role on Television (Oh Yeong-su) 

Leuke weetjes over Squid Game

Wist je dat… de maker van Squid Game, Hwang Dong-hyuk, de show 10 jaar geleden al heeft ontwikkeld? De serie werd eerst afgewezen door verschillende mediabedrijven, maar Netflix had uiteindelijk interesse.

Dat er ook een reality-competitie serie, genaamd ‘Squid Game: The Challenge’, op Netflix staat? 456 deelnemers strijden om een geldprijs van 4,56 miljoen dollar. Dit is de grootste geldprijs ooit in de geschiedenis van reality-tv! Anders dan het origineel draait deze serie natuurlijk niet om leven en dood. 

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht